Vad är det för folk som kommer?

Vid en asylförläggning i Mönsterås tvingades kristna flytta efter att de hotats av fundamentalistiska islamister från Syrien. Detta sedan de flytt för att inte bli dödade av IS i sitt hemland.
Det är illa nog att många shia, sunni och kurder inte kan förlika sig med varandra även sedan de kommit hit. Men att gå till angrepp på kristna som flytt hit, då har det gått för långt. Då måste samhället agera med full kraft.
Migrationsverkets chef i Kalmarregionen Mikael Lönngren ger dessvärre uttryck för den naiva inställning myndigheten har till fanatiska jihadister: Lönngren tror tydligen på fullt allvar att problemet är ur världen om han bara får åka till flyktingförläggningen och informera jihadisterna om svenska lagar. Det räcker inte.
Ett så fullkomligt oacceptabelt uppträdande från en eller flera fundamentalister ska självklart polisanmälas, förhör och rättegång hållas för att tydligt visa att så kan man inte uppträda i vårt rättssamhälle.
De skyldiga bör sedan få sitt straff. Det enda rimliga är att de som hotat de kristna familjerna utvisas på livstid. Statueras det inte exempel nu så kommer situationen att bli fullkomligt ohållbar i framtiden.

Rune Lanestrand

26 Responses to Vad är det för folk som kommer?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Den här allvarliga granatattacken mot polisen i Tumba har lydmedia försökt tiga ihjäl.https://twitter.com/YB_Sodermalm/status/637158645097201664

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  I Spanien, läser jag, att myndigheterna arresterat ett antal personer som rekryterat IS-krigare. Har inte hört att några tagits i Sverige som bidrar med förhållandevis många IS-krigare. I stället får de komma tillbaka och bli omplåstrade för sina krigsskador att sedan t o m återvända till Syrien och Irak. Medan värvarna fortsätter sin rekrytering.

  Gilla

  • IS har en stark sunnimuslimsk tro i botten. De unga männen är skickliga på att värva unga män via internet. Fria rättfärdiga våldtäkter och mordbenägna individer har hos IS en egen plattform. De här tre faktorerna gör dem till världens farligaste sexsekt – våldtäktssekt.

   Gilla

   • Jan Öhlund skriver:

    Det är nog rätt analys. Finns det något sätt att förhindra utveckingen?

    Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    I synnerhet saknar jag engagemang och förslag till lösningar från de partier som i stort sett vill ha fri invandring, v, mp, Mona Sahlin s och Annie Lööf c. De tycks vilja fylla på eländet i Rosengård och andra invandrarghetton utan att tänka det minsta på följderna.

    Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Jag läser vad Ungerns premiärminister Viktor Orban säger om Sverige och Europa som är skrämmande. Sverige har på ett ungefär flest våldtäkter i Världen. Han befarar att inflödet av människor från 3:e Världen bara är början, och befarar att Europa med sina nationer ej kommer att överleva eller bli till oigenkännlighet.

  Han ser 4 stora problem framför sig som Europa kommer att genomgå om det fortsätter som nu.

  Ökad mångkulturism
  Ökad terrorism
  Ekonomisk nedgång
  Skenande kriminalitet.

  Och vad svenska politiker på riksnivå och på EU-nivå säger om ovanstående är också skrämmande.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Är det ensamkommande IS-krigare
  som kastar handgranater i Malmö. I natt den nionde på kort tid enligt polisen i Malmö? Den fisförnäma kulturelitens åsiktspoliser ifrågasätter ständigt ”om det finns något typiskt svenskt”.
  Jag skulle vilja svara; att inte kasta handgranater är ”typiskt svenskt”. Särskilt inte i bostadsområden eller mot polisstationer och rättscentrum som i Malmö.
  Var ska detta sluta? Lydmedia och DÖ-partierna i Decemberöverenskommelsen, som knappt vill låtsas om det orimliga skjutandet på gator och torg, tycks stå fullkomligt handfallna.
  Och alla vi vanliga hyggliga människor känner oss allt mer maktlösa och f-e inför den galenskap vi dagligen tvingas bevittna. Hur ska det då inte vara för de som bor i dessa utsatta områden.

  Gilla

  • Frazer skriver:

   Ja Rune 87% av folket vill ju ha det så här med DÖ mm enl. valresultatet !!!!.De har fått som de ville och förtjänar!!! Men vad mer kan man vänta sig av Sveriges Riksdag eller regering.Allt dras i långbänk skall utredas till döds.Men fler och fler har vaknat upp och ifrågasätter vad som händer i samhället.Men tyvärr verkar det som myndigheterna har gett upp.Det finns bara en sak som prioriteras och det kan VI ju se och läsa om i media var dag,Till det finnes det obegränsade resurser!!!Men det krackelerar snart sanna mina ord.

   Men detta är vi inte vuxna nog att upplysas om!!!!

   http://petterssonsblogg.se/2015/07/27/varfor-namnges-inte-mannen-bakom-valdsvagen/

   Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Ytterligare en handgranat har briserat i Malmö. Denna gång var attacken riktad mot Socialkontoret. Inrikesminister Anders Ygeman tror att bara polisen får bättre resurser ska våldet upphöra. Bättre ”analysresurser” ska också hjälpa enligt Ygeman. Naivt i överkant. Inte ett ord om att sluta fylla på med fler arbets- och bostadslösa i redan oerhört trångbodda lägenheter. Ordet begränsning är det farligaste ordet i Sverige just nu. Åsiktspoliserna i medier och partier går fullkomligt i spinn och till oförsonlig attack mot alla som ens vågar andas det oerhört fula ord.

  Gilla

  • Allan skriver:

   Åsiktpoliser var ordet.
   Såg just på en hemsida att i opinionsinstitutet Sentio Researchs senaste mätning fick SD 23 % och blev därmed näst största parti, större än M och bara någon % mindre än S. Vad tror ni SVT gjorde då? Jo dom tog ett beslut att inte publicera undersökningen.
   Är detta oberoende massmedia?

   Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Dödshot och bråk på flyktingförläggning i Alvesta. Är det fundamentalister inom shia och sunni som tar med sig hatet hit. Eller är det personliga motsättningar? http://www.smp.se/alvesta/dodshot-och-slagmal-vid-migrationsverket/

  Gilla

 7. valther skriver:

  Vi som är lite äldre vill inte se att Sverige som nation och trygghet gå förlorat, för oss som byggt upp detta . Det går inte att som SD,s företrädare och valda ombud försöka att bedriva demokrati med järnrör eller att ha personer som dör av överdoser i sin lägenhet i sitt drogfestande. Det Svenska folket kräver att de förtoendevalda tar ansvar.

  Gilla

 8. valther skriver:

  Innom några årtionden så kommer vi inte att ha kappasitet till att kontrolera dessa inflyttade krimminella individer. Det som hände på Balkan kommer vi att få uppleva i Sverige om några år. Vi kan bara konstatera att vi är på god väg. Vi kan tacka följande partiers företrädare S, V. M. C. FP. KD. MP och även SD.

  Gilla

 9. Anne Ringborg skriver:

  Snällismen kan slå knut på sig själv och bli det godas fiende

  Gilla

 10. Eva Sternberg skriver:

  Käre Rune!
  Tack för detta inlägg! Du har rätt i att bli upprörd, men Du vet tydligen inte hur vi i Sverige tror, att om vi får ett ämbete – då är det finalen i vår uppgift! Har vi väl blivit utsedda till något – som denne Michael Lönngren – då tror vi, att vi inte behöver göra något mera! Allt är klart!
  Hela Sverige är fullt av dessa oberörda, utnämnda män och kvinnor, som får höga löner, inte klarar av sina jobb och är outhärdliga att umgås med!
  Just nu lyssnar jag till Karl-Petter Thorvaldsson – LO:s ordförande – i programmet Sommar i P1. Han beskärmar sig över att han tillhör den generation, som fått allt – men inte get något till sina barn och barnbarn!
  Han fattar inte att hans parti är den organisation, som har kvävt det mesta för oss i Sverige!
  Han fattar heller inte, att hans mamma var med om samma sak som så många i Sverige var med/är med om – att bli berövad sin familj och sina syskon.
  Thorvaldssons parti har berövat våra barn deras hem, förnedrat deras föräldrar och gjort oss i den äldre generationen rasande.
  Själv har han ju fått ett välbetalt uppdrag – utan att fatta någonting!
  Gud hjälpe honom!

  Gilla

 11. Anonym skriver:

  Bra Lanestrand, stå på dig. Någonstans i samhället måste en markering ske. ”Mjäkigheten” kommer att straffa sig.

  Gilla

 12. Jan Öhlund skriver:

  Det är väl knappast några människor som kommer särskilt bra överens, men motsättningarna inom de muslimska grupperna tar naturligtvis priset och ter sig för mig fullständigt obegripliga i sin fanatism: djupa hat och långtgående åtgärder för att ta död på varandra. Jag brukar inte ha svårt att tala klarspråk men när det gäller fanatismen inom den muslimska världen och dess konsekvenser för muslimerna själva och övriga människor sviker mig modet.

  Vill ändå säga att det borde inte vara någon överraskning att dessa folk inte plötsligt blir vänner bara för att de kommer till Sverige. Den självklara humanitära hjälpen kommer här i konflikt med den lika självklara skyldighet som svenska myndigheter har för människors trygghet och säkerhet. En svår uppgift naturligtvis och det förefaller som ansvariga myndigheter inte klarar den.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jan Öhlund det är tvärtom för mig. Jag har inte mod att tiga när jag ser vartåt det barkar.

   Gilla

   • Jan Öhlund skriver:

    Ungefär det jag menar.

    Gilla

   • Frazer skriver:

    Barkar?Det har ju redan gått för långt men vansinnet fortsätter med regeringens och myndigheternas välsignelse.Den som inte kan se det måste vara blind och döv eller leva i något annat land än Vi gör!!!

    Gilla

  • Monica Dahlby skriver:

   Det kanske vore bra att sluta skicka svenska vapen och svenska soldater till andra länder för att stötta och bidra till krigssjukan och flyktingströmmarna.

   Gilla

   • Jan Öhlund skriver:

    Du sätter fingret på problemet. Avstå från att skicka vapen och känna pengar? Vi får be Rune föreslå hur det skall gå till. Personligen är jag med.

    Gilla

 13. Det är beklagligt att inte Go morron soffan och andra media som lär ut vad som är acceptabelt att tänka inte tar upp detta ämne om intolerans. Sverige blir under ytan allt mer inbördes splittrat. En rapport gör gällande att en av tjugo av oss eller ca 6% har flyttat utomlands.

  Gilla

 14. Britt Jakobsson skriver:

  Jag håller med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: