SD blir Sveriges största parti

skriver f d folkpartiriksdagsmannen Mauricio Rojas på ledarplats i  Svenska Dagbladet i dag. Rojas som är docent i ekonomisk historia motiverar sig påstående med att:
” Missnöjet bottnar inte i en gryende rasism eller främlingsfientlighet. Så har många velat hävda, men utan det minsta sakliga stöd. Vad som däremot är påfallande och väldokumenterat är en växande oro över en misslyckad integration, som kopplas ihop med en tilltagande segregation, utanförskap och otrygghet. Att det sammanfaller med en rekordstor invandring, tiggeriets utbredning och hundratals ungdomars medverkan i Islamiska statens terrorkrig gör inte saken mindre bekymmersam.
Att inte erkänna detta och istället ge sig på SD:s väljare, som om de vore obotliga rasister, är inte bara att skjuta på budbäraren utan manar fram en ännu starkare reaktion mot vad som uppfattas som ett verklighetsförnekande ”etablissemang”. Det är, kort sagt, inte bara dumt utan också kontraproduktiv.”
Jag förstår att Rojas med sin insikt inte ville vara kvar i folkpartiets riksdagsgrupp. Fp är kanske det parti som mest tillsammans med v, c och mp stämplat människors välbefogade oro, för utvecklingen i Sverige, som främlingsfintligt och rasistiskt.

Rune Lanestrand

4 Responses to SD blir Sveriges största parti

 1. Allan skriver:

  Som bekant finns det opinionsundersökningar, som SVT vägrat publicera, som visar att SD är nära detta mål.
  Det fina Sverige som den nu äldre generationen med idogt arbete byggt upp raseras nu i snabb takt.
  Det finns tex inte längre pengar till att underhålla järnvägsnätet. Men invandringens kostnader mörkläggs av DÖ-politikerna och lydmedia. Men allt fler förstår och ser verkligheten. Frågan är bara om samhället behöver kollapsa innan de rättroende tvingas reagera.

  Gilla

 2. ragnhild skriver:

  Sverige, hvor går ferden videre? Får dere slik informasjon som dette eller anser myndighetene at det ikke vedkommer det svenske folket:

  https://www.document.no/2015/08/sharia-melder-sin-ankomst-i-sverige-ogsa-innen-forvaltningen/

  Gilla

 3. Frazer skriver:

  Ja inte mig emot.Sverige behöver en radikal omsvängning i dessa frågor.Men PK pressen och PKpolitikerna gör allt för att klamra sig fast vid mantrat om mångkulturens välsignelse.Vill jag bli välsignad vill jag själv välja vem som gör det!!!! Men korthuset håller på att rasa .Opinionen svänger kraftigt och PKisterna verkar inte förstå vart vinden blåser-eller vill inte se sanningen i vitögat–deras sanningsmonopol håller på att rasa samman och dagarna vid köttgrytorna kan försvinna fortare än de vill inse.De provar alla knep i boken för att klamra sig fast men de gör det förgäves.Svenska folket har äntligen vaknat upp.Tack och lov.

  Gilla

 4. Jan Öhlund skriver:

  Mauricio Rojas öppnar ögonen för en verklighet. Allt man ser är inte allt som finns. Vi behövr se och förstå verkligheten bättre lite till mans.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: