Den välsignade mångkulturen i Rinkeby

beskrivs i Svenska Dagbladet av polisen Nicolina Bucht bl a så här:

”I förra veckan fick poliskollegor larm om ett plötsligt hjärtstopp i Rinkeby.
På vägen fram förbereder de sig för det värsta tänkbara, att hjärtat kanske aldrig ska börja slå igen. Men de ska göra allt de kan för att mannen, tillika någons make, pappa och arbetskamrat ska få fortsätta att leva sitt liv.
När de anländer till platsen så möts de av ett tiotal ungdomar som, av deras blotta närvaro, blir aggressiva och maskerar sig. De är alldeles svarta i blicken och stenarna flyger mot kollegorna som får ducka för att inte träffas och bli skadade.
Attacken sker precis utanför mannens bostadshus, och kollegorna får fokusera på stenkastningen i stället för att gå upp till hans lägenhet och påbörja hjärt- och lungräddning.
Mannen fick vänta ytterligare minuter innan han fick hjälp, tid som kunde ha räddat hans liv.
Det här var ingen ovanlig händelse. Oskyldiga medborgare drabbas när polisen inte kan utföra sitt jobb. Poliser blir utsatta för stenkastning, molotovcocktails, smällare eller grön laser flera gånger i månaden. Året om. Många har skadats och det är bara en tidsfråga innan någon dör.
Arbetet i Järva är minst sagt annorlunda i jämförelse med andra stadsdelar som ligger i samma polisdistrikt. För att vi ska klara av att utföra vårt uppdrag i den arbetsmiljön krävs särskilda skyddsglasögon mot laser, hörselskydd och hjälmar. På utryckning åker oftast två polispatruller till platsen, varpå den ena får i uppgift att se till att bilarna inte får däcken sönderskurna eller rutorna krossade. Vi måste även ha uppsikt över omgivningen då det inom några få minuter kan dyka upp ett femtiotal ungdomar som startar våldsamt upplopp och tvingar oss att retirera.
Ungdomarna söker efter spänning och äventyr. De har tydligt visat att de inte vill vara en del av samhället och livnär sig genom att begå brott. Det handlar främst om inbrott i bostäder, ekonomisk brottslighet, grova rån samt narkotika- och vapenhandel. De ursäktar detta genom att se sig själva som offer för diskriminering, orättvisa och förtryck.”

Undrar om den tyngsta förespråkare för mångkulturens välsignelser Fredrik Reinfeldt tar upp polisernas arbetssituation i Rinkeby i sitt sommarprat i P1? Det är ju riksdag och regeringar som bär ansvaret för den misslyckade migrationspolitiken inte poliserna som riskerar sina liv i dessa områden.

Rune Lanestrand

12 Responses to Den välsignade mångkulturen i Rinkeby

 1. Kenneth Johansson skriver:

  Det troliga vid nästa val 2018 är att man kommer att göra om nuvarande DÖ igen. I anslutning till förra valet uttalade man sådana saker. Sedan kan vad som helst inträffa innan nästa val.

  Mina egna funderingar är annars, kan DÖ-överenskommelsen vara jämförbar med samlingsregeringen som Sverige hade vid 2:a världskriget. Jag tror inte alla partier då hellre fick ingå i detta.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   När folket inte tycker som partieliten så ändrar man spelreglerna genom DÖ, decemberöverenskommelsen som i praktiken innebär att hur folk hade röstat i valet kändes helt meningslöst. I längden ett uppenbart hot mot den parlamentariska demokratin som förutsätter en hård granskning av regeringsmakten. Det blir särskilt farligt för demokratin när radio, tv och de stora tidningarna dessutom spelar med och backar upp denna oärliga och svekfulla politik. Detta ovärdiga uppträdande från DÖ-partierna är säkert lika stor anledning till Sverigedemokraternas framgång som det partiets kritik mot invandrings- och migrationspolitiken.

   Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Mångkulturen skördar nya offer. En man 23 år sköts i går kväll på det invandrartäta området Hovhult i Uddevalla. Två bröder i 20-årsäldern har häktats för mordet. De ska vara bekanta med de som utförde trippelmordet i Uddevalla den 7 mars i år. Våldet kryper allt närmare. Till Uddevalla åker vi och handlar. En kommun där politikerna tagit emot fler än som det har visat sig är möjligt att integrera i samhället. Mycket bråk och 4 mord på mindre än ett halvår i denna förr så lugna stad.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Sverige ligger enligt uppgifter i detta programinslag på tredje plats nä’ det gäller antalet kvinnor som reser ner till Syrien för att kriga med IS http://www.svt.se/gomorron-sverige/stor-efterfragan-pa-tjejer-fran-vastvarlden

  Gilla

 4. Frazer skriver:

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  En riksdagsman som åtminstone försöker men det är väl som att ropa i öknen.Inte för att jag håller med om allt men han vågar åtminstone gå emot strömmen.

  Gilla

  • Sune Lakej skriver:

   Hur menar du att han inte håller med? Han röster väl med enl DÖ? Då är det ju mycket snack och lite verkstad…

   Gilla

 5. Allan skriver:

  En grupp tiggare rånade en 93-årig man i Göteborg. Detta gav upphov till många fördömande reaktioner. Dock inte från Annie Lööf (C). Hon försvarade i stället förövarna med att dom var ”utsatta människor” i ett inlägg på twitter.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Annie Lööf och de politiska tokarna inom Stureplanscentern som hon främst stöder sig på kommer, om de får hålla på, att sänka centerpartiet under 4-procentgränsen.

   Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Hörde just att 280 hemvändande krigare har vårdats för krigsskador på svenska sjukhus, de senaste fem åren.. Flest i Västra Götalandsregionen. Den uppgiften har lydmedia lyckats hålla hemlig länge. I varje fall har jag inte sett eller hört detta förut. Det är ju alldeles förskräckligt. Naturligtvis ska de inte få åka och till andra länder och mörda folk. Och gör de det så ska de absolut inte få återvända till Sverige.

  Gilla

 7. LeoH skriver:

  Jag kan inte påminna mig, men du kanske kan exemplifiera, att någon har förordat kriminalitet som en del av mångkulturen. Kriminalitet har i alla tider funnits, som en icke önskvärd företeelse, inom alla kulturer. Även så den svenska. Men det är klart, svensk kriminalitet är kanske inte är något kulturellt, vad vet jag.
  Jag vidhåller det jag genom alla år har hävdat, att det troligen finns någon kultur eller nationell identitet som accepterar kriminalitet. I den meningen delar jag kultur med de flesta invandrare i det här landet.
  Om orsaken till kriminalitet i Rinkeby är en misslyckad integrationspolitik är troligen en helt korrekt iakttagelse, men är inte också kriminaliteten bland svenska ungdomar och svenskar i allmänhet också ett tecken på misslyckande? Är inte misslyckandena delar i ett och samma misslyckande?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jo, det råder ingen tvekan om att den främsta orsaken till kriminalitet i Rinkeby är den misslyckade migrationspolitiken som också drabbar svenska ungdomar.
   Mångkulturen har framhållits som något positivt och närmast som ett argument för den stora invandringen som i sin tur har lett till ghettobildning och stor social oro som håller på att gå polis och myndigheter ur händerna.

   Gilla

   • Allan skriver:

    Det tråkiga, och på sitt sätt typiskt svenska, är den minimala möjligheten att påverka.
    Om jag skriver en insändare till en tidning, som påtalar problemen och efterlyser åtgärder vad händer då? Oftast ingenting ty insändaren blir inte införd.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: