Nu är även svenska plåster rasistiska

anser feministen och vänsterbloggaren Paula Dahlberg på sin blogg, vardagsrasism. Skrattade först högt. Men skrattet stelnade. För politiskt korrekta Sveriges Radio tar så allvarligt på den beige färgen på svenska plåster att de gör ett drygt 6 minuter långt inlägg om den hemska ”vithetsnormen” som råder i samhället.
Att det finns enstaka tokstollar, politiker och pk-journalister som ser rasism i praktiskt taget allt som sker i Sverige är man van vid. Men det stannar inte vid det.
Sveriges Radio tar de rasistiska plåstren på så stort allvar att de bjuder in Eva Fernvall, kommunikationsdirektör på Apoteket för en diskussion med Dahlberg.
Sitt nu ner för Eva Fernvall är tydligen så till den milda grad uppskrämd av politiska åsiktspoliser att hon ber om ursäkt för färgen på de svensk plåstren och lovar se till att Apoteken i fortsättningen saluför mörkfärgade plåster.
Eva Fernvall har varit ordförande för Vårdförbundet, är styrelseledamot i Karolinska institutet, ordförande i Hälsoinstitutets styrgrupp och Styrelseledamot i IQ. Det senare kräver ju ett viss IQ.

Rune Lanestrand

7 Responses to Nu är även svenska plåster rasistiska

 1. FM skriver:

  Måste bara bjuda på berättelsen om det amerianska företaget ”Ebonaid”. På nittiotalet satsade de på att marknadsföra plåster till ”icke-vita”. De sålde ett antal tusen plåster,sen gick företaget i konkurs.Kanske finns det nåt restparti som Eva Fernvall kan köpa in.
  Eller varför kan inte, för en gångs skull, en svensk i beslutandeställning kommentera ett sånt här fjanteri med orden: ”Detta är en skitsak som vi inte tänker lägga tid på”

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  De rasistiska plåstren skrattas det åt på många håll. Den danske utrikesministern kommenterar så här på fb. Glöm inte bort att det inte är invandrarna utan den fisförnäma svenska kultureliten som har tagit upp frågan. Samma skikt som har ställt till så mycket elände med sitt ständiga tjat om att det mesta är uttryck för rasism och som många tyvärr tror kommer från invandrarna. https://www.facebook.com/kristianjensen.venstre/posts/956736554376650

  Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Jag har just läst en artikel i tidningen ”Fria Tider”. Det är hemska saker de svenska politikerna har för sig. Avsikten med den fria invandringen är att använda den som ett vapen för att fullständigt rasera Sveriges välfärd och alla partier verkar tycka likadant. Om nuvarande fria invandring får fortsätta hamnar Sverige på U-landsnivå till slut och en liten klick kommer att bli enormt rika.

  Läs artikeln.

  Gilla

 4. Frazer skriver:

  Ja du Rune.
  Som sagt och konstaterat-Sista idioten är inte född än!!!

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Poängen med mitt inlägg är att peka på ytterligare ett exempel där den svenska politiskt korrekta, fisförnäma kultureliten med sin främsta utbredning på Södermalm i Stockholm tar varje tillfälle att svärta ner på Sverige som ett land befolkat av rasister. Själva anser de sig så otroligt högtstående och empatiska men är oftast i själva verket de första att byta bostad om det flyttar in någon ”socialt opassande” i deras trappuppgång. De är i själva verket hycklande självutnämnda åsiktspoliser som skapar förvirring, osäkerhet och oro i samhället.

  Gilla

 6. Anonym skriver:

  Färg på plåster? Är väl inte världens skarpaste men jag kan inte förstå hur det kan bli ett problem i Sverige. I andra länder finns ju en hel del för oss triviala ting som skapar gigantiska problem. Tror knappast färgen på plåster på allvar
  kan skapa problem någonstans. Omfärgningen blir en massa pengar bortkastade till ingen nytta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: