Feministerna tiger om IS nya medeltid

skriver Jenny Nordberg i sin krönika i dagens Svenska Dagblad. Detta har jag länge funderat på men också över DÖ-partierna med mp och v i spetsen som säger sig vara mer feministiska av alla. Ja rent av superfeministiska.
Inte heller ett ord om detta stora IS-hot när Stefan Löfven och Margot Wallström i går invigde det nya Institutet mot rasism, i Göteborg.
Jag fick, rätt eller fel, ett obehagligt intryck av att detta bara är till för gallerierna och för att förleda uppmärksamheten från när det bränder och skjutande  i förortsghetton.
Ett femtontal forskare vid Göteborgs universitet har protesterat mot institutet då det tydligen ska styras politiskt korrekt så att bara symtomen men inte orsakerna till det ökade våldet på gator och torg ska forskas på.
Då känns det riktigt befriande när man får läsa detta klarspråk av Jenny Nordberg : http://www.svd.se/var-ar-feministerna-nar-is-skapar-kalifat/om/varlden

Rune Lanestrand

8 Responses to Feministerna tiger om IS nya medeltid

 1. Sven Axelsson skriver:

  Även lilla Aneby är drabbat då jag blev mordhotad utanför coop på lördagsmorgonen.Väntar på polis som skall komma nu i dag måndag och vad det leder till vet jag inte.
  Sven Axelsson mångårig medlem i Småbrukaren.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  En knivskuren person och en skjuten är nattens resultat i Göteborg. Båda förda till sjukhus med ambulans enligt Västnytt. Varken tv4 eller Rapport har med det i sina huvudsändningar. Så sker allt oftare och bidrar till att försvåra en överblick av det ökade gatuvåldet. Vilket väl också är meningen.

  Gilla

 3. Kan det vara så att feminister ser det som intressant med exotiska män från avlägsna länder? I sådant fall blir det mindre intressant att komma med kritik som kan ge invandrarfientliga följdvågor. Våldsbenägna män i nordiska fängelser får beundrarbrev från kvinnor – varför? Mer om detta i boken Stockholmssyndromet av fd bankrånaren Janne Olsson.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Här är länken till forskarna vid universitetet i Göteborg som är rakryggade nog att våga kritisera Institutet. Här deras debattartikel i DN. som 18 forskare undertecknat med sina namn. Väl medvetna om att den fortsatta karriären blir svår. I varje fall i Göteborg som är känt för sitt slickande av makten. Ta bara en sån som statsvetaren Sören Holmberg som är legitimerad i alla tv-soffor och radiokanaler för sina politiskt korrekta analyser. Inte minst vid valen. Och han har mängder av kollegor av samma skrot och korn på Göteborgs universitet. Inte minst på den statsvetenskapliga institutionen.

  Gilla

 5. Jan Wiklund skriver:

  Kanske de tiger om IS för att något annat vore att slå in öppna dörrar?

  IS är ett jätteproblem i Syrien och Irak. Men inte här. De är en maffia som kan existera för att staten är svag, sönderskjuten av NATO, och dominerad av etniska minoriteter. Ungefär som liknande företeelser som Lord’s Resistance Army i Uganda eller diverse krigsherrar i Kongo kan existera för att staten är svag och orepresentativ. Eller för den delen maffian på Sicilien och i Neapel.

  Som sagt, det är inget vi nödvändigtvis behöver ta ställning till i den svenska politiken. Dock skulle man kunna sätta värde på en seriösare mediarapportering.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Att t ex FI tiger om IS för att de inte vill slå in öppna dörrar. Det är en ohållbar ursäkt,Jan Wiklund då de har legat väldigt lågt när det gäller barnäktenskap, hedersmord och annan förnedring av kvinnor. Vilket ledande feminister också fått mycket kritik av från unga muslimska kvinnor som vill leva med samma frihet som svenska ungdomar.

   Gilla

   • Jan Wiklund skriver:

    Jag kan ju inte veta varför FI gör som de gör, jag kan bara gissa. Det är möjligt att de tar ställning bara i frågor de kan göra något åt. Det vore i så fall seriöst. Att bara tycka lite löst till höger och vänster är det inte.

    Gilla

 6. Jan Öhlund skriver:

  Tack för att jag blev uppmärksammad på Jenny Nordbergs artikel. Hon belyser en situation som inte alls är okänd, inte alls är mänsklig och hur vi ändå beter oss i den stora tystnadens och de bortvända blickarnas land.. Kan inte låta bli att tänka på den lag mot grymhetsproganda om våra ”vänner” bland de stridande i 2:a världskriget som regeringen Per Albin tog fram. I grunden är vi kanske fortfarande oförändrade.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: