”Europas självmord”

Den ungersk-judiske författaren och förintelseöverlevaren Imre Kertész, som fick nobelpriset i litteratur 2002, riktar nu skarp kritik mot det västerländska etablissemangets beslut ”att låta Europa byta befolkning genom massinvandring från länder i tredje världen.”
Författaren Thomas Nydahl har gjort en kortare recension, som främst består av citat av Kertész bok, Den sista tillflykten. http://nydahlsoccident.blogspot.dk/2015/08/imre-kertesz-om-europas-sjalvmord.html 

Rune Lanestrand

6 Responses to ”Europas självmord”

 1. Rolf Liljeblad skriver:

  Det krävs en nobelpristagare för att våga öppna truten!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag har stor respekt för att judarna i Malmö känner sig hotade. Det är oacceptabelt oavsett vilken folkgrupp det än gäller. Men jag reagerar mot att Imre Kertész tar alla muslimer över en kam.Lika lite som man kan skylla alla judar för de övergrepp som Israels regering gör mot palestinierna i Gaza. Eller att sammanblanda kristna med Klu Klux Klan i amerika.
   Jag är övertygad om att de breda lagren i folken, oavsett religion eller etnicitet, vill ha fred och försoning. Det är de extrema som vållar krig och elände som främst drabbar det enkla folket.

   Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Den 11 oktober hyllas vittneslitteraturens okrönte mästare, Imre Kertész, på Dramaten av bl a Hédi Fried, Horace Engdahl, Kristina Sandberg, Georg Klein, Pooneh Rohi och Sigrid Combüchen tillsammans med skådespelare från Dramaten som läser ur hans nya bok Den sista tillflykten. En dagboksroman som utkommer på svenska i september 2015.http://www.dramaten.se/…/Imre-Kertesz-hyllas-pa…/

  Gilla

 3. När det gäller folk från Somalia m fl länder så borde det rimligen vara så att man söker sig till närmaste säkra grannland. Flyktingens betalningsförmåga och mottagarländernas bidragssystem borde inte vara vägledande.

  Gilla

 4. Gsta Walin skriver:

  eueråa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: