Äntligen blomkål med skinksås

nästan en månad senare än normalt p g a den kalla försommaren. Kål i alla dess former är mycket nyttigt. Tyvärr är den samtidigt en av de mest giftbesprutade grönsakerna.
LRF, Lantbrukarnas Riksförbund har sin vana trogen dessutom begärt dispens för insektsgifter som är förbjudna att använda. Denna gång också för Conserve som är annars är förbjudet i kålodling. KEMI, Kemikalieinspektionen beviljade som vanligt de sökta dispenserna.
Kål tillhör en av de mest besprutade grönsakerna. Statliga Jordbruksverket fungerar som reklambyrå för gifttillverkarna Monsanto, Gullvik, Bayer etcetera och matar grönsaksodlarna och jordbrukarna hela växtperioden med ”god råd” om vad de ska spruta med för växtgifter.
Blomkål

Rune Lanestrand

3 Responses to Äntligen blomkål med skinksås

  1. Kerstin skriver:

    Visste inte att den är så hårdbesprutad. Nästan all vanlig mat verkar ju vara förstörd 😦 Tur att kål är så lätt att odla och det är roligt också? Växer så att det knakar bara man använder fiberduk 🙂

    Gilla

  2. Anne Ringborg skriver:

    Sorgligt, kål som annars är så nyttigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: