Viktigt att sprida budskapet om Miljöpartiets svekfulla

agerande i Västra Götalandsregionen och dess vidriga behandling av naturbruksskolorna. Inte heller ett ord om nedläggningen i valrörelsen.
Ingen vet längre vad mp står för. I Stockholm bildar de regering med socialdemokraterna och med stöd av vänsterpartiet.
I Västra Götaland har de bildat regering med moderaterna, folkpartiet, centern och kristdemokraterna. Vilket bl a innebär att när det gäller naturbruksskolorna är de eniga med alliansens och LRF:s destruktiva jordbrukspolitik som avfolkar landsbygden.
I förra valperioden bildade miljöpartiet majoritet med s i Västra Götalandsregionen, VGR.
Samma opportunistiska politik i kommunerna där man bildat majoriteter med olika partier allt efter hur nära de stora köttgrytorna de kan komma. För någon politisk linje kan definitivt inte spåras. Allra minst när det gäller miljön.
Utbildningen på våra naturbruksskolor borde vara en hjärtefråga för miljöpartiet. Icke. Utgörande majoritet med alliansen i VGR lägger mp utan att blinka ner 3 av sex gymnasieskolor för naturbruk i Västra Götalandsregionen.
Birgitta Losman, talesman för mp och regionstyrelsens ordförande, moderaternas förre partisekreterare Johnny Magnusson talar sig varma för nedläggningen i Dingle, Nuntorp och Strömma. Båda fullkomligt okunniga om jordbruk.
De tillstyrker tjänstemännens förslag när det gäller inriktning mot ökad övermekanisering, stordrift, industrijordbruk, djurfabriker och Grön kemi vilket också innebär ja till GMO-grödor. Ekologisk odling nämns knappast i beslutsunderlaget.
Miljöpartiet talar vitt och brett om global miljöpolitik men när det kommer till praktisk handling, när de har makt, så väger miljön lätt när den ställs mot att tillskansa sig höga poster i riksdag, regioner/landsting och kommuner.
S, v och sd röstade emot och reserverade sig mot nedläggningen.

Rune Lanestrand

 

3 Responses to Viktigt att sprida budskapet om Miljöpartiets svekfulla

 1. Anne Ringborg skriver:

  FY vad besviken jag blir! Hur beräknande människor kan bli när politik som födkrok dominerar tänket. Förr än de anar kan det vara försent att vakna upp! Ju mer förgiftade vi blir, GMO och läkemedelsindustrin, desto dummare blir vi

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Kära Rune!
  Tack för detta inlägg! Det smärtar mig verkligen att vi kvinnor är så fega och så sugna – sic – på att få makt och inflytande i männens fruktansvärda världar, att vi krullar oss till golvet!
  För två år sedan var jag en hel dag på Nuntorp och frågade alla, varför de inte gjorde något för att stoppa sin egen undergång?
  Jag fick samma svar som nuförtiden alla får: det går inte, vi kan inte, vi vill inte och så vidare!
  Eva Sternberg

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Här en avslöjande intervju med Birgitta Losman i Radio Väst från den 18 augusti. Först i inslaget Nuntorps tilltufsade rektor. Därefter med Birgitta Losman. Även om hon som i likhet med sin partiledare Åsa Romson pratar så forcerat att det är svårt att höra alla grodor. Lägg märke till att hon nämner inget om ekologi, närbruk, skolornas kontakt med sin bygd och dess förutsättningar. Bara större och effektivare ska det vara.
  Också en märklig undersökning där man frågat elever som inte vill gå på de tre skolorna. Hon talar om samråd med kommunerna inför nedläggningen. Vilket är en överdrift. Kommunerna är helt överkörda och fullkomligt rasande över nedläggningsbeslutet.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=6234729

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: