Centerstämman i Falun fortsätter tydligen partiets farliga vandring

för  medlemskap i NATO. Okritiskt uppbackade av de stora medierna som efter flera år av återkommande propagandainslag för NATO förnöjt konstaterar att opinionen blir allt mer positiv till ett svenskt medlemskap i NATO.
Svt:s Margit Silberstein som svek sin roll som journalist och öppet propagerade för valet av Annie Lööf till ordförandeposten i centern är  förstås på plats. Stämman har knappt öppnats innan hon slår fast att ombuden kommer att rösta ja till NATO.
Stureplanscentern har nu lyckats skrämma bort de flesta traditionella centerväljarna som höll hårt på partiets tradition att alliansfrihet och diplomati skulle leda Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik. Det gav också fred i 200 år. Inte vapen.
Den politiken var självklar och ett hedersmärke för partiet när bondeinslaget var starkt. Innan stekarna från Stureplan med Fredrik Federley i spetsen tog befälet och centern aktivt bytte ut partikärnan av eftertänksamma medlemmar från landsbygden mot fartblinda, nyliberala storstadskarriärister.
Tar centerstämman beslut om NATO – medlemskap ökar spänningen i Nordeuropa och risken för ett krig mellan USA och Ryssland. I dag mer än någonsin, med den rysskräck som medierna sprider, behövs Sverige i stället som medlare mellan USA och Ryssland.
Så gick det till när media valde Annie Lööf till centerledare.
Rune Lanestrand
Tidigare pol redaktör för Älvsborgs-Posten (c)

4 Responses to Centerstämman i Falun fortsätter tydligen partiets farliga vandring

 1. Rune Lanestrand skriver:

  23.25.Centerstämman har just tagit det sorgliga beslutet om ett ja till NATO-medlemskap med röstsiffrorna 273 ja och 157 nej.
  Flera talare begärde återremiss och varnade för att partiet kan splittras om stämman skulle säga ja.
  Trots allt en glädjande stor minoritet nej inför en trolig folkomröstning i frågan.

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Bloggen Det goda samhället är oerhört intressant med många bra journalister som skriver, bl.a. Marcus Birro, Patrik Engellau, prästen Helena Edlund m.fl.

  Gilla

 3. Irene Andersson skriver:

  Det är väl bara att inse att Centern inte är och aldrig kommer att bli vad den var. Med krympande landsbygdsbefolkning och allt färre bönder finns inte det underlaget längre.
  Ett parti med självbevarelsedrift måste försöka tilltala de stora massorna, och numera finns de ju i storstäderna.
  Tyvärr innebär det också att utvecklingen fortsätter i än högre takt när inga politiker längre vågar ta landsbygdens parti. Vi har redan passerat den kritiska punkten där det fortfarande fanns en chans att vända. Åtminstone med så kallade demokratiska metoder…

  Gilla

 4. Gösta Walin skriver:

  Hej Rune och tack för dina kloka ord.
  Appropå rysshat och skräck så synes denna site erbjuda mycket värdefull information. Det verkar vara oberoende krafter i USA som ligger bakom – men givetvis bra att kolla om det går.

  http://us9.campaign-archive1.com/?u=fa2faf7034c3c3c413cb3652f&id=724204a192&e=ca3ca3d542

  eller googla: russia insider
  Gösta
  PS Bloggen ”Detgodasamhallet.com” har blivit allt mer kontroversiell och intressant.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: