Trodde inte svenskt rättsväsende kunde vara så ruttet

som det visade sig i Uppdrags Gransknings program om utredningen om självmordsbombaren i Stockholm City 2010.

Hoppas många såg Uppdrag Gransknings program om hur åklagaren Agnetha Hilding Qvarnström tillsammans med SÄPO gjort allt för att inbilla svenska folket att självmordsbombaren Taimour Abdulwahabs var en ensam galning.Att ämbetsmän kan förnedra sig så bara för att tjäna makten istället för allmänheten.

Uppdraget var utpräglat politiskt. Det gällde att till varje pris dölja att det historiska misstaget att delta i USA och NATO:s smutsiga krig i Mellanöstern.

Trots att Taimour Abdulwahabs i sitt meddelande klart deklarerade att sprängningen var en hämnd för att Sverige sänt stridande trupp till Afghanistan så tog riksdag och regering inte denna första varning på allvar.

I stället fortsätter man att skicka trupper och JAS-plan när USA kallar.

Missade du programmet kan du set det här. http://www.svtplay.se/…/uppdrag-granskning-avsnitt-6-1…

Rune Lanestrand

5 Responses to Trodde inte svenskt rättsväsende kunde vara så ruttet

 1. Jan Öhlund skriver:

  WW2, förbud i lag mot grymhetspropaganda mot våra bruna vänner bland de stridande parterna. Gäller fortfarande? Antydningarna i artikeln kan tolkas som om det är de ankommande flyktingarna som är kriminella och står bakom skjutningarna. Denna otydlighet kan skapa ett riktigt helvete för alla. Framförallt de flyktingar som har flytt för sina liv och ingenting annat. Personligen tror jag inte att andelen kriminella av vår befolkning ökar på grund av ankommande flyktingar.

  Gilla

 2. Rolf Löfgren skriver:

  Artikel i DN. ”De kriminella sätter normen på gatan”

  Vi har en mycket skrämmande utveckling och inga politiker som kan hantera problemet.

  Med dagens flyktingströmmar kommer detta eskalera mycket snabbt. Vi har redan haft flera terror attentat, men de blir konsekvent nedtystade och bortförklarade.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/de-kriminella-satter-normen-pa-gatan/

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Den som missade gårdagens Uppdrag Granskning kan se programmet på den här länken. Det kom fram väldigt många intressanta uppgifter om hur illa utredningen skötts. Och hur styrd den varit från politiskt håll. Ytterst märkligt att de uppgifter som kommer fram i granskningen inte återges i medierna. Att det inte leder till en stor debatt och kommentarer från politiker och media. Det är skrämmande tyst. http://www.svtplay.se/video/3929367/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-6-1?start=auto

  Gilla

 4. Jan Öhlund skriver:

  Din iakttagelse är helt korrekt. Tittade och lyssnade också på programmet. Trodde knappt det var sant när jag såg osäkerheten och det dåliga samvetet lysa fram när åklagaren A H Qvarnström försökte göra trovärdigt att de hade gjort vad de kunnat för att i nästa andetag vägra svara på vissa frågor som kunde ge de mest angelägna svaren.

  Det är väl uppenbart för vem som helst att självmordsbombaren inte var någon ensam förvirrad. Just bara att släppa trådarna och lägga locket på så att bakomliggande organisation får möjlighet att göra nya försök är svårt att förstå.

  Vad kommer det sig att en intelligent åklagare underlåter att följa upp trådar när det är uppenbart att det finns en livsfarlig terrororganisation i bakgrunden som när som helst kan skicka ut nya ”troende” laddade med självmordsvästar?

  Nu i belysning av självmordsbombaren och hans hemliga organisation, vad gör svenska rättsväsendet?

  Gilla

 5. Anonym skriver:

  Du har rätt igen! Men jag kan säga Dig att jag visste – jag har hållit på att tänka sedan jag var två år!
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: