Moderaterna kom ut ur garderoben

vid sin stämma i Karlstad. Nog mer än en som höjde på ögonbrynen efter eran Reinfeldt som tycks ta ett abrupt slut. Uttrycket ”öppna era hjärtan,” nämndes som enfaldigt om det inte kompletteras med förstånd och hänsyn till rådande situation.
Det var utan tvekan de moderata kommunalrådens dag när de fick beskriva närmast olösliga problem den stora flyktingströmmen ställer till med ute i deras förvaltningar.
Man kan verkligen undra över hur först Reinfeldt och sedan Anna Kinberg Batra och moderatledningen så länge har kunnat hålla sina kommunalråd på mattan.
Debatten i Karlstad om migrationspolitiken var som att öppna en uppdämd flod av kritik mot DÖ-överenskommelsen och den misslyckade migrations- och integrationspolitiken. Den av kultureliten bestämda åsiktskorridoren brast med ett brak.
För oss som intresserar oss för samhällsfrågor och politik är det i varje fall mycket intressant. Inte minst med tanke på att flera tunga S-toppar offentligt går ut och stöder moderaternas nya migrationspolitik. Bl a socialdemokraternas förre partisekreterare Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping.

Rune Lanestrand

4 Responses to Moderaterna kom ut ur garderoben

 1. Anonym skriver:

  I år så blir det ingen adventskalender till barnbarnen för vad skulle de i framtiden tro om farfar- morfar.

  Gilla

 2. kao skriver:

  ”…öppna era hjärtan…”. Den delen av meningen är vad de flesta minns och tog Reinfeldt till sitt hjärta. Vad man däremot lyckats förtränga är resten av meningen: ”….men då har vi inte råd med några som helst reformer…”. Helt motsatt innebörd, alltså.

  Så här visade Reinfeldt sin falskhet och manipulativa sida. Usch! 😦

  Kao

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Om Du vill veta det, så var det jag som till slut fick Göran Hägglund att gå fram till Löven och föreslå att han skulle DÖ – det vill saga släppa taget om det extra valet och ännu större vansinne än som vi redan hade i Sverige!
  När det gäller Reinfeldt så hade han försett sig med en lydig småskollärarinna, som han hade låtit träna i finansutskottet under många år och sedan tagit upp en sexuell relation med sin pressekreterare för att snabbt kunna fly fältet tillsammans med henne – efter att ha uttalat sig till oss om ”att öppna våra hjärtan”!
  De moderata kommunalråden besår ju mest av väldrillade kvinnor från överklassen, som inte på flera generationer har kunnat göra annat än buga och böja sig.
  Titta på Ann-Marie Pålsson – den enda moderata kvinnan med huvudet på skaft, som skrev en vettig bok om att hushållsarbete faktiskt förtjänar att tas med BNP – sedan öppnade sig golvet under henne och hon stöp på sin post!
  Nu kommer de moderata ungdomarna och biter halsen av sina egna – precis som deras fäder har gjort!
  Carl Bildt ingår numera i adventskalendern.
  Hälsningar från
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: