Sent ska syndarna vakna

skulle man kunna säga efter att ha läst Stefan Löfvens uttalande i dag i Svenska Dagbladet. Men det gäller i stort sett hela den politiska eliten och den fisförnäma delen av kultureliten.
Så här kommenterar Löfven den senaste partiledaröverenskommelsen: ”Signalen är den, både här inne i Sverige och utåt: Den situation vi har i Sverige den kan inte fortsätta. Den är inte hållbar ska jag säga, och då måste vi göra någonting. Men det kan också behöva göras mer.”
Jag förmodar att han menar att Sverige kan inte fortsätta ha de mest generösa villkoren för flyktingar och invandrare jämfört med andra länder. i Europa.
Undrar om den insikten kan nå Annie Lööf, centern, delar  av fp, Åsa Romson, Fridolin och miljöpartiet som i sitt program har krav på fri invandring. Stora delar av vänsterpartiet förfäktar samma orealistiska politik.

Rune Lanestrand

6 Responses to Sent ska syndarna vakna

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Det är närmast skrattretande se hur eliten vrider och slingrar sig för att inte låta som Sverigedemokrater när de nu menar samma sak – kom inte hit.
  svt nyhetspanel i morse med Birger Schlaug, Ursula Berge och Tove Lifvendahl. hade det svettigt med de nya signalerna. Svävande, harklande och lite stammande.Osäkert och förvirrat.
  Det var ju så lätt tidigare när landets resurser sas vara oändliga.

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Kan han verkligen ha uttryckt sig så språkligt obegripligt? frågar Eva Sternberg – språk- och hjärnforskare

  Gilla

 3. Kjell Eliasson skriver:

  Hej Rune.
  Gott att se att det är fullt liv.
  Var ett tag sedan vi åt stekt fläsk på centrumresturangen i Vänersborg(gamla Konsumbaren) eller jag fick smaka på ditt tunnbröd och hemkärnat smör.
  Kom in på din FB genom Kurt Engström i Borås. Blev kvar. Mycket intressant.
  Själv har jag väl minskat på politiken, men reagerar av och till.
  Jag är egentligen intresserad av en helt annan sak.
  Som småbrukare, har väl lien varit och kanske är ett användbart redskap.
  Jag har kommit att intressera mig mer och mer för ängsvård och slåtter.
  Sen ett tag tillbaka har jag börjat samla på mig orv och lieblad, gamla förståss.
  Här nerigenom är det svårt att hitta annat än Igelforsbladen på plåtliar.
  Du som känner en hel del småbrukare; har de kvar några gamla, smidda blad i gömmorna?
  Vore kul att höra från dig.
  Hittills har Dalarna och Bergslagen i övrigt gett många napp. Där finns stora antal blad liggande, Då de senare har använt dem, än i slättbygden. Efter att 40-talisterna skickat bladen till skroten, är det inte mycket kvar.
  Svara gärna på min e-postadress.

  ha det gôtt

  Kjell Eliasson

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kul att höra från dig. Handsmidda liar är det inte lätt att hitta. Men jag ska höra mig för. Det finns fortfarande kvar småbruk trots LRF och statens ambition att få bort allt småskaligt och miljövanligt på landsbygden.

   Gilla

 4. Anonym skriver:

  I Sverige fungerar inte posten, järnvägen, arbetsförmedlingen och migrationsverket så varför skulle det inte kunna vara möjligt att höra med kronofogde myndigheten om man där kan finna en lösning. Det är inte så stor skillnad på lycksökare inom företags värden alternativt regeringen, så jag ser bara en lösning på problemet. Att folket måste ta kontakt med kronofogde myndigheten och begära att få tillgång till landet Sverige. Om Löfven och hans anhang inte lämnar så får kronofogdemyndigheten begära handräckning av polisen. Rikspolis chefen har nog inte tid för han har börja spela med sitt gamla band deras största hit var en låt om att knulla i Bangkok.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Vad är miljöpartiet för ett konstigt parti? Uppmanade partiets politiska sekreterare att kontakta män av afrikanskt ursprung med syftet att stärka Miljöpartiets profil. http://www.expressen.se/nyheter/jag-har-ocksa-varit-barnvakt-at-gustav/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: