I längden kommer våra system att braka ihop säger Margot Wallström

i en intervju i Dagens Nyheter. Detta konstaterande är det säkert en stor majoritet av svenska folket som har insett och instämmer i.

Wallström refererar till ett samtal hon just haft med det socialdemokratiska kommunalrådet Per Gruvberger i Filipstad som har en situation som många av landets kommuner har.

(Citat ur intervjun) – De vet inte hur de ska klara sin budget, de har upp till 200 barn som de inte kan placera i skolan nu. Och socialtjänsten går helt på knäna. Kommunalrådet säger att risken är att det blir en polarisering mellan människor i samhället, som blir farlig därför att den sprider rädsla.

Margot Wallström säger också att det finns en punkt då flyktingmottagandet blir en sådan påfrestning på det svenska samhället att vi inte klarar mer.

– Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190 000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop. Och det mottagandet kommer inte att få folkligt stöd. Vi vill ju att det ska vara ett värdigt mottagande av dem som kommer hit. (Slut citat)

Bra att detta sägs från högsta politiska nivå samtidigt som jag känner att fler kommuner än Filipstad passerat den smärtgräns utrikesminister Wallström talar om.

Rune Lanestrand

10 Responses to I längden kommer våra system att braka ihop säger Margot Wallström

 1. Rune Lanestrand skriver:

  – Sverige har försatt sig själv i denna situation genom att i många, många åt föra en extremt oansvarig invandringspolitik, meddelar Danmarks integrationsminister Inger Støjberg i en intervju i danska TV2.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Nu har t o m migrationsminister Morgan Johansson förstått att Sverige har tagit sig vatten över huvudet.

  Gilla

  • Anonym skriver:

   Hörde just på radion att Sverige inte kan räkna med någon hjälp från Danmark med flyktingkrisen. ”Sverige har själv försatt sig i denna situation”
   Det är inte utan att man vill hålla med danskarna.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Antal dödade i skottlossningar sedan 2010.

  * Stockholm 21

  * Göteborg 17

  * Malmö 7

  * Köpenhamn 6

  * Oslo 3

  * Helsingfors 2

  Gilla

  • valther skriver:

   I Stockholm så var det 189 som skottskadades och därav 21 döda i invandrar täta områden i huvudsak. Så var det inte före den stora massinvandringen.

   Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Siffror SVT Nyheter presenterar i dag visar att antalet skottskadade och döda i alla de tre svenska storstäderna vida överstiger antalen i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

  Slår man ihop siffrorna visar de att fem gånger så många har skottskadats de senaste fem åren i Göteborg, Stockholm och Malmö jämfört med i grannländernas huvudstäder tillsammans.

  Antalet döda i skottlossningar är ungefär fyra gånger så många.

  Gilla

 5. Monica Dahlby skriver:

  Förbaskade negativa domedagsprofeter.Bjud hem flyktingar att bo hos er i stället.Margot Wallström om någon har väl möjligheter.Och alla djäkla politiker med sina höga löner behöver inte ens be kommuner om hjälp.

  Gilla

 6. Anonym skriver:

  Ett moment 22 har Stefan Löven på sitt bord i regeringen kan det bero på att demokratin är satt på undantag i Sverige. Att ha varit inblandad i den så kallade December överenskommelsen inger inte ett framtida förtroende för de inblandade.

  Gilla

 7. Man får hoppas att researrangörer av flyktingar inte säljer in destination efter hur mycket det aktuella landet erbjuder i t ex dagpenning. Det vore bra om arrangörerna även väger in kultur, klimat, språk och annat som gör det möjligt för flyktingarna att trivas i sitt nya hemland.
  Det vore även bra om arabiska grannländer ställer upp med frontsoldater – marktrupper mot IS i Irak och Syrien.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: