Gris bet centerns vice ordförande

Stureplansprofilen och EU-politikern Fredrick Federley (C) anlitade den trendiga Stockholms-byrån ”For Sure” för att göra reklam för Centerpartiets så kallade närodlade politik – genom att besöka en svinstia.
Klädd i mörk kostym, vit skjorta och slips klev han in och satte sig hos grisarna för att filmas och hålla tal om hur bra centern och han själv är. Budskapet gick dock inte hem. Troligen kände grisarna till att centern tillsammans med LRF varit pådrivande för att få bort djurvänliga småbruk och drivit fram stordrift och grisfabriker.
Troligen gillar grisarna inte heller stockholmare som objudna rusar in i stian för att fjäska och göra sig till för att få röster. De kände sig utnyttjade helt enkelt av den fräcke Federley. Dessutom kan de ha ogillat lukten från Federley svindyra parfym och stanken från nattklubbarna i Bryssel och Stureplan.
I varje fall fick Federley ett rejält bett i ena knät och haltar fortfarande omkring en dryg månad efter besöket i svinstian. Det var säkert både första och sista gången Federley såg en gris på nära håll.
Fredrick Federley har än en gång visat sitt dåliga omdöme när han valde For Sure som presenterar sig så här: ” Vi hjälper våra kunder att växa i en uppkopplad värld. I vårt arbete kombinerar vi analys och optimering med kreativitet och skaparglädje.
Vi är övertygade om att djup förståelse för hur internet fungerar, samt insikter kring hur olika typer av användare agerar digitalt, krävs för att uppnå resultat 2015. I vår modell ingår analys, strategi, taktik, koncept, design och aktivering.” Hahaha..
Så går det när politiker anlitar proffsiga reklambyråer i stället för att lita till innehållet i sin politik. Har man ett bra och ärligt budskap behöver man inte anlita reklambyråer. (Högerklicka om inte hela bilden syns)

I samband med en reklaminspelning blev Fredrick Federley, EU-parlamentariker för Centerpartiet, biten av en gris. Bilden är ett fotomontage.

Rune Lanestrand

15 Responses to Gris bet centerns vice ordförande

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Till Fredrik Federleys meriter kan också läggas att han vägrar redovisa hur han använder det skattefria kontorsbidrag på 47000 som ledamöterna i EU får varje månad.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Humor också i Värmlands Folkblad.
  http://www.vf.se/asikter/insandare/varfor-bet-grisen-federley

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Ännu grymmare illustration i Östra Småland; http://www.ostrasmaland.se/insandare-debatt/varfor-bet-grisen-centerns-federley/

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Därför bet grisen Fredrick Federley.
  Med illustration i Bohusläningen; http://bohuslaningen.se/asikt/debattochinsandare/1.4457229-darfor-bet-grisen-fredrik-federley

  Gilla

 5. Pierre Gilly skriver:

  Var det inte vice ordförande som bet grisen? Grisar är ju smarta djur. Hoppas den fick en stelkrampsspruta.

  Gilla

 6. Olof Mattsson skriver:

  Heja Rune! Jag blir så imponerad av dig och din fräna debattstil.Jag minns dig från tidigt 1970-tal i Nej till EEC-gruppen, när du och Maj Wekselman slängde käft , jag representerade då Socialistisk Debatt. Hur gör du för att upprätthålla ett så intressant, trovärdigt och konsekvent engagemang?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack! Jag minns dig väl i Nej till EEC-gruppen som jag tog initiativ till1972. (EEC,föregångare till EU). Jag var då landstingsman för centern i Stockholms län och ordförande i centerns avdelning i City. Maj W stod långt till vänster och det blev härliga diskussioner.
   Det var en fin tid när centern stod på småfolkets sida och såg att ett EU-medlemskap skulle innebära mer makt till storbolagen och försvagad demokrati. (Det var långt innan Stureplanscentern förstörde centerpartiet.)
   Farhågorna för minskat folkligt inflytande blev ännun värre än vi befarade och nu förhandlar EU med USA om ett handelsavtal som innebär att globala företag kan stämma stater vars politiska beslut de ogillar.
   Mitt alternativ då och i dag är ett närmare nordiskt samarbete. I min egenskap som sekreterare i Föreningen Norden stred jag för Nordek. Ett nordiskt ekonomiskt samarbete som inte politiskt skulle vara anslutet till EU. Vi gav ut en skrift om detta.
   Fria nordiska länder som i sin tur gemensamt kunde förhandla med EU. Tage Erlander som var en övertygad nordist och hans partikamrat Trygve Bratteli, samtida statsminister i Norge, drev den linjen. Men danskarna såg sin chans att bli av med sitt fläsköverskott genom ett EU-medlemskap och Finland var vaga och mer eller mindre tvingade att prioritera samarbetet med sovjetunionen.
   Det geopolitiska läget spelade som alltid en stor roll också. I dag borde Nordek vara lättare att genomföra efter att EU har kollapsat.

   Gilla

 7. Rolf Löfgren skriver:

  Det är väl så att våra politiker har ingen kunskap och inga visioner. Därför måste de anlita PR-byrå för att försöka visa upp sig, men totalt förfelat.

  Det är dags att lossa förtöjningarna och låta Stockholm driva ut i Östersjön. Sedan kan vi lantisar rätta upp Sverige. Det är vi som har kunskapen och drivet. Stockholmarna sitter som en jättepropp bara.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja tvärtemot vad Anna Kinberg Batra påstod så är lantisar smartare än ”Stockholmare.” Dock utan att generalisera och ta alla över en kam som AKB så enfaldigt gjorde. Det finns många eftertänksamma ”lantisar” också i Stockholm.

   Gilla

 8. anna skriver:

  UNDERBART SKRIVET!!!

  Gilla

 9. Den här händelsen med grisen som kullkastade PR byråns ambition på Centerpartiets bekostnad borde vara något för kvällstidningarna och skvallerpressen att skriva om. Finns det bara en person – Rune som tar upp sådana här tidstypiska händelser? Jag tänker på Bengt Bratt med sin serie – Hem till byn. Kan ingen fortsätta att skriva och filma i samma tema? Jag tänker på hur skickligt David Lagercrantz har fortsatt i Stieg Larssons spår.

  Gilla

 10. Per Kårhammer skriver:

  En synnerligen sympatisk gris enligt min mening!

  Gilla

 11. Britt Jakobsson skriver:

  Efter alla magplask som pr-firmor åstadkommit är det svårt att förstå att någon vill anlita dem. Dåligt omdöme både av uppdragsgivare och utförare.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Pr-firmornas dummaste idé som de sålt ut till politiker och andra makthavare är den att de bara ska upprepa samma sak oavsett hur många gånger intervjuaren frågar.
   Ringholmare kallas det då det var Bosse Ringholm som först använde den tekniken för vilken han blev fullkomligt utskrattad. Trots det fortsätter många på samma sätt när de inte kan svara på en fråga.

   Gilla

 12. dagens fniss….tack

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: