På flera orter runt om i landet tvingas våra gamla flytta från sina äldreboende

för att bereda plats åt flyktingar. Det är som om deras liv inte räknas. Och detta efter att kommunerna under lång tid redan sparat in och försämrat för de gamla .
Det är djupt orättvist att de som byggt landet ska ta den värsta stöten för den misskötta migrationspolitiken. Ja, den obefintliga kan väl säga utan att överdriva.
Hörde från maktens korridorer att ingen i regeringen har tagit emot någon flykting, vare sig vuxen eller ensamkommande barn, i sina hem. Inte heller de lika tanklösa som högljudda vänsterjournalister som hejar på flyktingkaoset.
Mp, v och c som i praktiken vill ha helt öppna gränser har ett särskilt ansvar för flyktingkaoset. Men privat tar de inte emot några flyktingar. De lägger inte två strån i kors för att hjälpa till.
Jag börjar tro att den politiska och kulturella eliten i stället förbereder sin reträtt till något fredligare land undan det blodbad Aftonbladet i dag varnar för i spåren efter den havererade flyktingpolitiken.
Har de oansvariga i sin maktställning låtit det gå så långt mot katastrofen utan att röra ett finger så lär de inte ta något ansvar när de tvingas avgå. Rätta mig om jag har fel! Men så gjorde den moderata statsministern, Fredrik Reinfeldt, som med svansen mellan benen, smet ut bakvägen redan på valnatten efter att ha lagt grunden till dagens växande flyktingkatastrof.

Rune Lanestrand

6 Responses to På flera orter runt om i landet tvingas våra gamla flytta från sina äldreboende

 1. Gäst skriver:

  Här där jag bor så vill man tömma en våning på äldreboendet för att bereda plats för ensamkommande flyktingbarn. Pensionärsorganisationerna är emot.

  Gilla

 2. Frazer skriver:

  Ja Rune det har jag och många med mig hävdat i åratal att det kommer att sluta så här.Men 87% vid senaste valet har gått på 7 klöverns propaganda i press och radio.Som Goebbels sa ”upprepar man en lögn tillräckligt många gånger så blir den sanning till slut” detta har PKisterna gjort med benäget bistånd av Press-Radio och TV.Nu har de nått vägs ände kl 20.00 ikväll -gränskontroller mm.Hur de skall reda upp detta står väl skrivet i stjärnorna och förresten nu har de ju anammat SD politik -hur skall detta förklaras av dessa hycklare som skickat landet till botten??

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Tack för denna drapa – men det är vi väljare, som i över femtio år har bedragit oss själva och ljugit för omgivningen, om det mesta!
  Jag tar på mig min skam – för jag hade säkert kunna göra ännu mer!
  Eva Sternberg

  Gilla

 4. Man kan fråga sig vad de rika arabisktalande länderna som t ex Dubai använder sina skyskrapor till?

  Gilla

 5. flobybo skriver:

  Samma tema (utan svar från dom ansvariga politiker )
  3600 skattebetalare utan vård?
  Finns det ett brottslig förfarande i denna affär ?

  I veckan stängde Cafeterian i Flobys VC – därmed blev de äldre som är kvar i denna del av verksamheten av med en trevlig träffpunkt.
  Men vad är bakgrunden till detta och vad blir nästa drag –blir vi av även med apoteket ?
  Bakgrunden belyses i brevet som jag tillsände primärvårdstyrelsen:
  VC Floby – några frågor till Alm, Ann-Sofie

  Hej Ann-Sofie
  Med anledning av dom 2 mötarna som vi träffads skulle jag gärna ta upp några frågor som vi inte fick svar på.
  Här en bild på styrelsen som du är ordförande i .

  Ordinarie ledamöter i Primärvårdsstyrelsen
  Namn Parti Uppdrag Ort

  Alm, Ann-Sofie
  M
  ordf MUNKEDAL
  Johansson, Henrik
  S
  v ordf HISINGS KÄRRA
  Karlsson, Åsa
  S
  led GÖTENE
  Nilsson, Uno
  S
  led STRÖMSTAD
  Sjöberg, Bengt
  M
  led MOHOLM
  Hedemalm, Azar
  MP
  led MYGGENÄS
  Lilja, Inger
  V
  led FALKÖPING
  Lepp, Johan
  FP
  led KINNA
  Nilsson, Marianne
  KD
  led Kode

  1.
  Sammanställning skulle väl representera valresultatet –eftersom det saknas 2 partier, representera styrelsen väl inte valresultatet –eller?
  2.
  På Cafémötet på Floby VC berördes frågan om patient – peng –som varje VC får för de som listat sig. Floby VC lär har 3600 –som blev tvångsförflyttat till VC Oden i Falköping .
  Hur stor blev ersättningen till Oden för denna tvångsförflyttning?
  Eftersom Oden VC bevisligen inte levererad ,vad man får betalt för – ligger tanken nära att det rör sig om ekonomisk brottslighet – med andra ord ett fall för åklagarmyndigheten –eller ?
  Eller har man inte utbetalt ersättning till Oden VC ?
  3.
  Eftersom Floby VC klarade sig enligt era kriterier fram till 2013 – och en kalkylerad förlust uppkom tack vare inhyrt personal (på mötet nämndes kostnaden 3 x högre) – då bör frågan ställas, varför stängs inte Oden VC – merparten av Flobybo avvisades på Oden –när man sökte vård. Dessutom klara Oden inte heller era KOK bok´s krav.
  4.
  Vittnesmål på dessa 2 möten visade även att det råder närmast omänskliga förhållande på Oden VC för dom anställda – därav de uppsägningarna av Personal och läkare ….
  Ni som bär ansvaret har tidigare fått kännedom om förhållandet –som lär har pågått i flera år –utan att åtgärda problemställningen …..
  Även detta borde leda till att åklagermyndigheten granskar detta enligt ”Arbetsmiljölagen”.
  5.
  Genom dessa hanteringar kan man även tillägga en åtalspunkt – framkallande av fara –för de 3600 listade Flobybo – även om vi inte har fått dödsfall pga. En byråkratisk – politisk styrning – så uppstå i alla fall lidande – i synnerhet för de äldre, som inte snabb kan tar bilen för att få smärtlindring eller liknade till en VC eller KSS.
  6.
  Flera gånger har du framfört …. ”Därför är det viktigt att satsar i första hand på VC Oden” – trots att ovan framförda punkter var kända. Därför bör ni i styrelsen påvisar –varför och vilka politiker som stå bakom denna tes .
  Är det en styrning av kommunstyrelsen i Falköping ?
  Är det därför som kommunstyrelsen inte vill överlämnar våra protestlistor med nästan 900 namn?
  Oavsett i vilken företagsform man bedriver en verksamhet, så gäller att lager och förordningar följs – och i synnerhet när det gäller hantering av våra skattepengar.
  Att det inte skulle finnas personal –är nog ingen ursäkt inför lagen. En buss chaufför med kassaansvar, kan få sparken för en ”Kassabrist” på 100 kr. – här är det frågan om miljonbelopp .
  Den återkommande frågan –om att stänga avdelningar på semestern –visar total inkompetens av ”företagsledningen” eller skulle Volvo stänger, för att folket skall har semester. Således en planeringsfråga – istället är er enkla lösning – betalar mera för dom som tar semester senare .
  Liknande bevis fick vi på ”Cafémötet” –där skolsjuksköterskan visade på resultatet, efter att ni stängde Floby VC. Över 500 Barn utan tillgång till VC – enkla skador som man lätt fixade –medan det fans Floby VC – blir en kostsam händelse för alla inblandade – Oden VC tar inte emot – så istället blir det Skövde –som verkligen har viktigare saker att göra. Moment 22 är bara förnamnet.
  Och för Flobybo (som redan minst betalar 4, 3 million kronor i ”egenkostnad” innan frikortet blir aktuellt) kommer dessutom en ökad resekostnad på minst 2 million kronor –om det nu skulle fungera med Oden VC. (Vilket det bevisligen inte gör)
  Så –tar gärna en funderare på det framförde – svara gärna på de ej besvarade frågorna –då kan ni inte komma till annat beslut än att öppnar Floby VC i samma omfång som titigare.
  Med vänlig hälsning
  Jürgen Boldt

  Vi väntar fortfarande på svar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: