Kommunalrådets nödrop

 kom i dag på posten: Upplåt inte några fastigheter för flyktingar! Överraskande med tanke på att det socialdemokratiska kommunalrådet Marie Dahlin blev rikskändis då hon tidigare framträtt i tv och med emfas framhållit vikten av att ta emot invandrare och flyktingar. Bl a med den motiveringen att ”Sverige behöver rymdforskare och att Vänersborgs kommun har mark som de kan odla upp och försörja sig på.”

I brevet skriver Dahlin.”- I normala fall uppmuntrar vi självklart till entreprenörskap, idérikedom och nya utvecklingsmöjligheter för kommunens företagare. Men i den nu orimligt hårt pressade situationen som råder känner vi oss dock tvungna att vädja till dig som överväger att använda dina lokaler för tillfälliga asylboenden, att avstå under det närmaste halvåret, för att inte ytterligare belasta kommunens redan hårt pressade verksamheter.”
”Kommunen har inga lokaler till de ensamkommande barnen. Det är också mycket svårt att rekrytera personal. Samtidigt åligger det kommunen att ordna med skolgång och extra föräldrar, så kallade gode män.
– Vår personal sliter och kämpar, men nu går det inte längre. De har inte längre näsan ovanför vattenytan, de använder snorkel” skriver Dahlin också på kommunens hemsida”.

Vänersborgs kommun har i dag 1700 asylboende och 120 ensamkommande flyktingbarn. Den skrupelfrie Bert Karlsson härjar vilt i kommunen och vill ta emot ytterligare två hundra flyktingar på Ursands Camping vilket är i strid med hans arrende kontrakt med kommunen.

Rune Lanestrand

4 Responses to Kommunalrådets nödrop

 1. Anonym skriver:

  Om man kan tänka själv o göra det man själv vill utan press från omgivning o grupper samt att andra länder ska hålla sig borta när det gäller sveriges välfärd o utveckling i fortsättningen så kan vi säkert lösa detta fiasko o krisen som vissa ställt till med som tror sig kunna styra ett land med att blanda alla kategorier av folk o misshandla vår välfärd o ekonomi.
  Bort med nuvarande styrande ta betalt för svedan o in med kloka ledare som tänker på folket som redab finns. Tycker att varje land ska ta kontroll över sitt land o folk o stå upp för dom som bygger upp landet rakryggade.
  Dummare regering har jag aldrig hört om än nuvarande sveriges.
  Sverige skönk till krisdrabbat land på kort tid. UT! NU! Stoppa krisen!

  Gilla

 2. Frazer skriver:

  http://www.marikaformgren.se/#post84

  En bra sammanfattning om Den Härskande klassen!!!!

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Såg just att Staffan Danielsson avstängts av sitt Centerparti från att delta i debatter om invandringen. Vilket skitparti.

  Gilla

 4. Anonym skriver:

  Ja, det är en skam att vi inte har genomskådat socialdemokratin tidigare – och att vi inte tar emot flyktingar i våra hem!
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: