Är Paris bara början

på fler liknande hemska terrordåd i Europa? Sannolikheten är stor då detta är hämnd för västvärldens krig för ”demokrati” i Mellanöstern. Ett resultat av kriget mot terrorister som startades av president George W Bush.
De flesta sansade bedömare anser att ju fler flyktingar ett land tar emot från de länder där USA och NATO krigar ju större är risken att militanta IS-krigare kan gömma sig i flyktingströmmarna.
Sverige ligger därför väldigt illa till. Inte minst med tanke på att kontrollen av vilka som kommer har varit praktiskt taget obefintlig. Och vi har redan haft ett  attentat. Attentatsmannen som sprängde sig i Stockholm city i december 2010 uppgav att det var en hämnd för Sveriges deltagande i Afghanistankriget.
Av detta borde Sverige lärt sig och dragit hem soldaterna från Afghanistan. I stället har man ökat risken för terrorattentat i vårt land genom att också skicka militära s k kallade rådgivare till Irak.
Det är nämligen totalt oförenligt att å ena sidan stoltsera med att vara en humanitär stormakt och samtidigt kriga i de länder flyktingarna kommer ifrån. Där saknar vi vår tidigare neutrala hållning.
När nästan alla statsmän med Frankrikes och USA:s presidenter i spetsen talar om vedergällning och mera krig är det inte populärt att säga den bistra sanningen: fler bomber och fler dödade, också civila, i Syrien och övriga Mellanöstern skapar bara fler terrorister. Ju hårdare de trängs ju fler kommer hit och utför sina terrorattentat. Var så säker på det. Den simpla, den primitiva hatretoriken skapar inte fred. Bara fler krig som skapar fler krig och terrorister.
När det gäller svenskar som åker och krigar med IS så ska de automatiskt förlora sitt medborgarskap och aldrig få återvända till Sverige.

Rune Lanestrand

6 Responses to Är Paris bara början

 1. danuhrbom skriver:

  Vi behöver lära oss fungera så att vi använder vår Vilja, att följa den Visdom – som kommer från Kärlek.

  Gilla

 2. Rolf Löfgren skriver:

  Det viktigaste är att sätta stopp för de krigshandlingar som utförs på många håll i världen, och där NATO är den aggressiva parten. Dessutom med hjälp av Sverige, detta är synnerligen allvarligt.

  Att kriga för fred är totalt kontraproduktivt.

  Gilla

 3. Jan Öhlund skriver:

  ”Fler bomber och fler dödade, också civila, i Syrien och övriga Mellanöstern skapar bara fler terrorister”

  Även min uppfattning. Vedergällningskrig mellan korsriddare och muslimer och även mellan olika muslimska grupper har pågått från såväl före som efter Saladin på 1100 talet. Tror inte heller att nu förestående vedergällningskrig blir mer framgångsrikt. Risken finns att det nu i stället blir ett rent helvete på grund av avancerade vapen.

  I första hand tror jag på mördande vänlighet, hjälpsamhet, omtanke och hänsyn gentemot alla människor och folk. Ett sådant förhållningssätt är nog vad alla människor önskar sig och bör kunna knäcka de mest fanatiska stormaktsbyggarna.

  Gilla

 4. Gäst skriver:

  Om dom vore svenskar så skulle de inte åka till IS-Syrien och kriga/terrorisera!

  Gilla

 5. valther skriver:

  Instämmer det som händer i de muslimska länderna skall vi akta oss för att delta i.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: