Ny succé för Värmlandsmjölk – konsumenterna väljer bort Arla om de får en chans

Försäljningen av Värmlandsmjölk har överträffat förväntningarna. Under den första månaden såldes cirka 400 000 liter lokalproducerad mjölk i butikerna i länet, rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland. Mjölken från nystartade Wermlandsmjölk Mejeri AB kostar i affären två kronor mer per liter än mjölken från Arla. En krona går direkt till bonden. För de åtta lokala leverantörerna betyder det alltså en extra intäkt på cirka 400 000 kronor under november. Exemplet visar tydligt vad konsumenterna vill ha; närproducerat bort från Arlas anonyma bulkvaror som också innehåller importerad mjölk från danska besättningar som är bärare av multiresistenta bakterier.
Inte mindre än 42 procent av våra mjölkprodukter är importerade. Och största importören är svikaren Arla med sina fantasilöner till vd och orimliga direktörsbonusar.
Det är så här den vacklande jätten Arla, som har förstört så mycket, ska tas.Småskalighet mot globalisering. David mot Goliat ska rädda kvar den svenska mjölkproduktionen med hög kvalité. Gårdsmejerier,som är också är populärt bland konsumenterna, är också ett växande vapen mot Arla Food som på det grövsta har misskött sitt uppdrag.                                      Rune Lanestrand

2 Responses to Ny succé för Värmlandsmjölk – konsumenterna väljer bort Arla om de får en chans

  1. Anonym skriver:

    Bra skrivet!
    Eva Sternberg

    Gilla

  2. Ja det är ju trevlig läsning. På Willys kan man även köpa mjölk från lilla Falköpings mejeri och ost från kooperativa Gäsene mejeri.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: