Kriget MOT terrorismen har blivit ett krig FÖR terrorism

åtminstone enligt den statistik som finns över begångna terrorattentat. Enligt databasen Global terrorism uppgick antalet terrorattacker år 2000 till 1800. Det var året före attacken på World Trade Center och president George W Bush förklarade krig mot terrorismen.
15 år senare efter USA terrorkrigande i bl a Afghanistan och Irak har antalet terrorangrepp 2014 ökat till närmare 17 000. Jag tror att de flesta människor som inte har partipolitiska skygglappar kan konstaterar att kriget MOT terror har utvecklat sig till ett krig FÖR terror.
Även om de krigstokigaste inom Alliansen inte fick igenom sitt krav att sända JAS-plan till Syrien så dras Sverige ytterligare in i USA och Frankrikes blodiga krigande.Vita Huset agerar väldigt slugt och har lyckats att skrämma upp även fredlig länder som Sverige att delta i deras smutsiga krig.
Med dagens beslut ska Sverige också öka sitt militära deltagande i Frankrikes USA-stödda krig i Mali som går ut på att säkra värdefulla naturtillgångar i sin forna koloni. Aldrig hade jag trott att Sverige skulle delta i ett kolonialkrig.
Dessvärre har det visat sig att terror inte kan bombas bort. Lika lite som man kan bomba  fram demokrati. Sverige skulle visat världen att vi tror inte på fler vapen till Mellanöstern. Det mest militariserade med mest vapen i hela världen. Vårt land vill satsa på medling, diplomati och fred.

Rune Lanestrand

7 Responses to Kriget MOT terrorismen har blivit ett krig FÖR terrorism

 1. Krille skriver:

  Sosseriet är ju värre än när Moderaterna styrde, finns ingen hejd på idiotin. Wallström och LÖfven, 2 tölpar!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   De partier och personer och partier du nämner ingick i Decemberöverenskommelsen som satte den parlamentariska demokratin ur spel. Det är som att välja mellan pest och kolera.

   Gilla

 2. Rolf Löfgren skriver:

  Mycket kloka ord, Rune. Svenska folket måste sätta stopp för allt samröre med NATO. Våra politiker verkar vara fjärrstyrda från USA.

  Sverige måste arbeta för fred med fredliga medel. Genom konsekvent neutralitets politik. Gärna i förbund med Finland, Norge. Danmark och Island. Skapa ett stabilt fredligt område i Norden.

  Gilla

 3. Britt Jakobsson skriver:

  Sverige borde börja agera för fred. Inte rusta upp. Inte exportera vapen. Om stormakterna slutade att förse Mellanöstern med vapen skulle det hjälpa något. Det är min enkla mening. NATO med dess i mordsammanhang belastade nätverk Stay Behind bör vi undvika helt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   När alla länder talar upprustning, krig, skicka plan och bomba ännu mer skulle Sveriges diplomatiska traditionella röst vara både efterlängtad och värdefull.

   Gilla

   • Eaqhan skriver:

    Sant. Men det var ganska länge sedan den rösten hördes från Sverige.

    Det militärindustriella komplexet tjänar miljarder på kriget mot terrorismen och vill därför inte att det tar slut. Och detta komplex har mycket stort inflytande över en mängd regeringar. Kanske då inte så konstigt att terrorismen ökar. Mot den bakgrunden bör man undersöka vilka som EGENTLIGEN planerar och sponsrar terrorismen!

    /Skvitt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: