Varför besöker ingen minister Göingeskolan i Broby där en 14-årig elev knivdödade en 15-årig kamrat.

Jag tyckte det var helt rätt att regeringen med flera ministrar och även statsministern besökte Trollhättan efter det fruktansvärda skoldådet där.
När det gäller mordet i Broby har det väckt förhållandevis lite uppmärksamhet. Inga ministerbesök (så vitt jag vet) och de stora medierna ligger lågt med information om den hemska händelsen som inte ska få hända på en svensk skola. Att ett barn knivdödar ett annat barn.
Efter den senaste veckans diskussion om mörkning av uppgifter i samband med ungdomsfestivaler undrar jag om politiker och media vill tysta ner händelsen av politiska skäl.
Av vissa fakta som kommit fram framstår knivattacken i Broby närmast som ett hedersmord. Upprinnelsen till bråket mellan de båda skolkamraterna hade sin grund i att den dödade eleven från Litauen tagit en flicka i försvar gentemot den nu mordmisstänkte 14-åringen med syriskt ursprung. Och att detta hade skadats hans heder och därför hotat med hämnd som slutade med detta hemska dåd.

Rune Lanestrand

8 Responses to Varför besöker ingen minister Göingeskolan i Broby där en 14-årig elev knivdödade en 15-årig kamrat.

 1. I artikeln nedan på engelska finns förmodligen svaret på varför det är känsligt att besöka Göingeskolan.

  http://investmentwatchblog.com/sweden-15-year-old-boy-who-protected-fermale-classmate-from-rape-stabbed-in-back-by-14-year-old-muslim/

  Gilla

 2. […] Varför besöker ingen minister Göingeskolan i Broby där en 14-årig elev knivdödade en 15-årig kamrat? … klicka här […]

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Jag har inte ens sett att utbildningsminister Gustav Fridolin har besökt skolan i Göingeskolan trots att han är från Göinge. Har jag missat det så ska jag förstås rätta mig.

  Gilla

 4. Till Anne – Din fråga är verkligen berättigad. En annan fråga är varför den mördade pojkens föräldrars känslor inte förmedlas av gammelmedia. På samma sätt som de gjort med fallet Lisa Holm m fl.
  Nedan följer ett utdrag från Aftonbladet nät den 14 jan.
  ”I en litauisk tidning berättar den mördade 15-åringens föräldrar att de varit kallade till samtal hos rektorn angående konflikten.”

  Jag frågar mig varför intervjuas inte pojkens föräldrar även i svensk media?

  Gilla

 5. Anne Ringborg skriver:

  Rune, är du säker på att detta är en korrekt beskrivning av orsaken till knivdådet? Jag har fått uppgiften att 14-åringen mobbats av 15-åringen en längre tid. Skolan visste om detta men agerade inte.

  Gilla

 6. Ja de svenska pressetiska reglerna borde belysas i en Sifo undersökning. Hur stor andel av befolkningen sluter upp på gammelmedias regler? Bör regelboken – stadgarna offentliggöras för läsarna?
  Föräldrarna får däremot framföra sina åsikter i Litauens media – varför inte i Sverige?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: