Miljonären Margot Wallström

borde ha råd att köpa sig en egen lägenhet utan att mygla med den skrupelfria, oansvariga styrelsen i Kommunal. När hon 2010 lämnade sitt uppdrag som EU-kommissionär och återvände till Sverige var hon riktigt rik.
Som EU-kommissionär hade hon haft en furstlig månadslön på 237.680 kronor.

Sammanlagt hade hon i EU tjänat 19 miljoner efter skatt. I motsats till sina s-partikamrater betalade hon bara den låga EU-skatten. Inget till den svenska staten. (Detta fick hon intern kritik för))

Utöver lönen hade hon 55.017 i olika bidrag och tillägg i månaden. Och de flesta luncher och middagar är representation eller så bjuder någon av de 15 000 ackrediterade lobbyisterna från globala storföretag. T ex Monsanto som fick Margot Wallström att ändra sig och säga ja till GMO-produkter i jordbruket och i livsmedel.

När Margot Wallström kom hem från Bryssel kunde hon i likhet med sin partiledare Göran Persson  köpa en herrgård bara för sitt avgångsvederlag på fem miljoner kronor. Hon fick också från EU 1,2 miljoner om året i pension efter att hon fyllt 65 år. Pension från riksdag och regering ligger också och väntar.
Hon har även andra uppdrag bl a i bankstyrelser och i internationella organisationer.

2013 fick hon som egenföretagare ett genusprojekt, på Postkodlotteriet, vars lön är hemligstämplad. Wallström är i dag god för en förmögenhet på runt 25 miljoner.

Rune Lanestrand

17 Responses to Miljonären Margot Wallström

 1. marjakonttila skriver:

  Jag håller med Anders om likheterna mellan Wahlström och Juholt Det finns anledning till kritik, men något och oproportionellt finns med. Men vem vet om oppositionen eller vissa krafter utanför Sverige är ännu mer motiverade än sossarna att dra ner Wahlström.

  Det var så otroligt härligt att läsa hennes uttalande efter USA kritiserat erkännandet av Palestina: “Det är inte USA som bestämmer vår utrikespolitik”

  ”Det har varit lite av en återkomst för Palme. Socialdemokraterna tar ställning och förespråkar värden, utan att vika ned sig. Jag tror att många skulle säga att det är en hållning som de har saknat lite, säger Jens Orback, generalsekreterare vid det internationella Palmecentret.”

  Här har vi två personer som exempel av svåraste konsekvenser mediadrevet kan föra med sig
  Olof Palme och Julian Assange. Samma hatkampanjer i media
  http://jinge.se/allmant/olof-palme-och-julian-assange-samma-hatkampanjer-i-media.htm

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Är oerhört besviken på Margot Wallström Hon började bra med en deklaration om en självständig svensk utrikespolitik. Men väldigt snart föll hon in det gängse mönstret med anpassning till EU och USA.
   Att hon även ställer upp och stöder den fascistiska. USA-uppbackade regimen i Ukraina är obegripligt. För henne tycks EU:s utvidgning vara den allra viktigaste frågan.

   Gilla

 2. Hanveden skriver:

  Så här gick det för Ulf Kristersson i en tycker jag värre situation…

  http://www.expressen.se/nyheter/kristersson-anklagad-for-att-ha-roffat-till-sig-lagenhetskontrakt/

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Ytterligare besvärande dokument för Margot Wallström och Annelie Nordström: http://www.expressen.se/nyheter/brevet-som-avslojar-vadjan-till-wallstrom/

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Den idealiserade bilden media skapat av Margot Wallström håller dessbättre på att krackelera. https://nwt.se/asikter/insandare/2016/01/21/borde-ha-rad-att-kopa-bostad-utan

  Gilla

 5. Anders skriver:

  Hur det vill med Wallströms miljoner, men detta är säkerligen ett internt sossedrev för att få bort henne pga hennes ifrågasättanden av Saudi och Israel. Jmf. med Juholtdrevet. Så varför spela med ?

  Gilla

 6. Jan Öhlund skriver:

  Annika och Rune, ja det tycks vara så att den inneboende dumheten är betydligt större hos Margot Wallström än jag har anat.

  Gilla

 7. Jan Öhlund skriver:

  Framgångsrika människor tappar ibland, för att inte säga ofta, kompassen. Då kommer den inneboende dumheten fram. Sunda förnuftet räcker inte till för att säga nej till en ekonomisk förmån
  trots det uppenbara i Margot Wallströms fall, att omvärlden kommer att se den som muta vilken kräver gentjänster.

  Detta oavsett den faktiska omständigheten och juridiskt utfall.

  Runes redovisning av Margot Wallströms ekonomiska bakgrund är värdefull och underlättar bedömningen. Det saknades väl knappast personer med behov och adekvat bakgrund som lägenheten rätteligen skulle ha gått till. Dessa är ju nu överkörda rejält av en person med ovanligt mycket pengar, utan behov av hjälp eller förtur av något slag.

  Är det inte så?

  Gilla

 8. skakar mitt grånande huvud! Det finns lägenheter att köpa för dom som har råd, hon skulle ju inte behöva förhandla med banken o få nobben!

  Gilla

 9. Kjell Holmsten skriver:

  Sant! Men? Även en folkrörelserepresentant måste väl få göra karriär. Hon är väl värd miljonerna hon har ju slitit hårt. På helgerna kan hon vila ut på godset och nog finns det en och annan rut-avdragen slav, förlåt lågavlönad arbetare som gör vardagen lite skönare. Margot är väl värd miljonerna hon har slitit hårt. Själv har jag haft allehanda fin jobb som undersköterska, försäljare på statens systembolag, bussförare. Min pension idag räcker för mig jag äter inte fläskfile, jag motionerar genom att dammsuga och så! Har en billig lägenhet som min fru hjälper till att betala som tur är. Jag unnar Margot dessa miljoner jag är inte ett dugg avundsjuk. Såsseadeln sitter där de sitter och bondeadeln med tillsammans med borgaradeln i de blå och ljusblå färgerna. Det har ju vi alla sett till! Så varför gnäller vi, eller ni?

  Gilla

 10. m skriver:

  Ja, jag gillar Margot Wallström, det sticker jag inte under stol med. Det kanske är så att även om man har pengar – så finns det inte så gott om lägenheter centralt i Stockholm att köpa. Det tar dessutom tid att leta efter det. Kanske man inte vill göda en åtminstone i mitt tycke ”osund” girighet genom att betala överpriser. Men det är klart hon kanske hade haft råd att betala mig att leta efter en lägenhet till rimligt pris.
  I vilket fall, nu blir det en utredning och då får vi väl svar.
  Hälsningar från Marica som tycker att dina blogginlägg är bra ä även om jag inte alltid håller med i alla delar.

  Gilla

 11. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Bra att Du skriver om detta! Kanske kan Du också skriva om de pengar, som jag under mer än femtio år har lagt ned på glesbygden i Dalsland! Där har jag byggt upp en gemenskap i flera generationer mellan de bofasta, skaffat byggnader och annan fast och lös egendom för stora summor, vilka har gjort det möjligt för mina grannar och vänner att fortsätta som egna företagare.
  Jag har också lärt upp traktens unga kvinnor – och män – att bli verksamma på de flesta ställen i livet – t ex är den högst placerade kvinnan i Dalsbanks ledningsgrupp min gamla sekreterare – Eva Sandgärde!
  Men innan människor i det karga Sverige fattar någonting om livet självt, så har de jagat bort sådana som jag!
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: