Redan i går passerade fredsuppropet

med råge 600 namnunderskrifter. Vilket är betydligt mer än jag vågat hoppas på med tanke på den krigspropaganda som sköljer över oss dagligen i press, radio och tv.
Vi kan heller inte räkna med att få hjälp med spridningen av uppropet genom de stora medierna så vi får stå på egna ben och lita till egna krafter.
Dela gärna och tala med vänner och bekanta om att det finns ett upprop för fred som motvikt till den allt mer krigiska retoriken från ledande politiker och s k säkerhetsexperter.
Några fredsforskare eller balanserade bedömare syns numera sällan eller aldrig i mainstream media. Under mina 20 år som krigsplacerad i centrala Beredskapsnämnden för psykologiskt försvar lärde jag mig att det är så man med propaganda kan bilda opinion för krig. Och som måste bemötas.
Något som USA är mest ”framstående” på. Och som Sverige nu tar efter. Även Public service låter som ett eko av krigiska uttalande från Vita huset, NATO och och Pentagon.
https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=0&fb_action_ids=10153531281161270&fb_action_types=avaaz-org%3Ajoin

Rune Lanestrand

 

 

 

 

12 Responses to Redan i går passerade fredsuppropet

 1. will gothard skriver:

  Jaa Monica, kan du nämna någon negativ händelse i världen som du inte har skyllt på USA?

  Gilla

 2. kao skriver:

  Propagandan för krig är överväldigande och propagandan MOT krig är obefintlig i mainstream media. Det är farligt och obehagligt att gemene man inte tycks kunna se detta rävspel och begripa att det är just ett medlemskap i NATO som för oss in i en mycket farlig situation, där vi tvingas dansa efter främst USA:s pipa och därmed bli ett krigförande land. Kanske vi också tvingas ha amerikanska baser här i landet?
  Kao

  Gilla

 3. Bosse J skriver:

  Du envisas med att använda dig av Avaaz. Det är ingen bra idé.
  Läs en bra bit ner i följande artikel av Patrick Henningsen i UK Column:

  http://www.ukcolumn.org/article/smart-power-human-rights-industrial-complex

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kan du ge en kort förklaring varför Avaaz är dåligt. Vad föreslår du för alternativ?

   Gilla

   • Bosse J skriver:

    Taget ur artikeln:
    B.l.a finansieras Avvaz av George Soros Open Society. Andra finansiärer har arbetsrelationer med FN, Världsbanken och koordineras med USA-kontrollerade institutioner som FN:s säkerhetsråd och FN:s människorättsorganisation.
    Avaaz arbetar intimt tillsammans med sin vinstdrivande gren, New York baserade PR-firman Purpose som kallar sig självt för ett stolt välgörarföretag i allmänhetens tjänst.

    Ingen gräsrotsrörelse precis.
    Men läs artikeln jag länkade till.

    Något förslag på alternativ har jag inte, men det det finns väl några svenska namninsamlingsorganisationer vad jag har för mig.

    Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Det här uppmuntrande inlägget om fredsuppropet hos Kristna Fredsrörelsen gladde mig särskilt.

  Kristna Fredsrörelsen Hej Rune! Vilket fantastiskt initiativ, självklart ser vi till att sprida detta!

  MVH Julle på KrF

  Gilla

 5. […] Intressant extraläsning från Rune Lanestrand. […]

  Gilla

 6. Eaqhan skriver:

  Det är alarmerande och samma krafter som för hundra år sedan var för krig är för det i dag också. Och samma krafter som för hundra år sedan var emot krig är emot krig i dag också. Inget har förändrats därför att det är samma krafter nu som då.

  Klart vi inte ska samarbeta med NATO. Risken att vi dras in i krig ökar ju mer vi närmar oss NATO. Krigsprofitörerna offrar gärna människoliv och ser gärna att det sker så fort som möjligt. Politikerna måste ta avstånd från dessa profitörers hänsynslösa jakt på vinster.

  Jag lägga detta inlägg på Twitter och WK

  /Skvitt

  Gilla

 7. Aapo skriver:

  Länken till uppropet syntes inte på mejlet jag fick… men var ju för all del inte så svår att hitta

  Gilla

 8. Monica Dahlby skriver:

  Gå ut på nätet och lyssna på Kay Griggs. Ju mer kunskap jag har desto mer övertygad blir jag att det är USA som ligger bakom nazisternas uppgång i Europa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: