I går passerade uppropet, mot Värdlandsavtalet med NATO, ettusen

vilket är betydligt fler än jag vågat hoppas på med tanke på det kompakta motstånd som finns bland röststarka medier, tankesmedjor och ledande politiker.
Tack alla ni som delar och hjälper till att sprida gräsrotsupproret som ännu är i sin linda. Frågan om Värdlandsavtalet blir hetare ju längre fram mot riksdagens avgörande vi kommer. Många känner ännu inte till avtalet.
Det är en stor klyfta, mellan en majoritet i riksdagen bestående av alliansen, s och mp, och väljarna. 56-57 procent är negativa till värdlandsavtalet, endast 26 procent accepterar det och 16 procent är osäkra.
I DN/Ipsos senaste undersökning anser 34 procent att Sverige ska gå med i Nato medan hälften, 50 procent av svenska folket säger nej till NATO. Värdlandsavtalet är sista anhalten före fullt medlemskap i krigsorganisationen NATO.
När vi får till stånd en folkomröstning så kommer resultatet att bli en chock för vår globala politiska elit. De som blivit blinda av att resa runt i världen, skaka hand och skåla med likasinnade globalister som också de har lyft från sina uppdragsgivare.
Folkomröstningen blir en lika stor överraskning som när svenska folket bröt med eliten och röstade nej till euron.
Rune Lanestrand
https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=1&fb_action_ids=10153800075924342&fb_action_types=avaaz-org%3Apost

4 Responses to I går passerade uppropet, mot Värdlandsavtalet med NATO, ettusen

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Schweiz är nog det land med den bäst förankrade demokratin. Med bindande folkomröstningar som hindrar eliten att spåra ur. Senast stora folkomröstning sa folket Nej till att köpa svenska JAS-plan. Man fick en rejäl debatt om försvaret vilket vi inte haft i Sverige. Utan allt görs upp i slutna rum. Bl a närmandet till USA och förslaget till Värdlandsavtal med NATO. https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=1&fb_action_ids=10153800075924342&fb_action_types=avaaz-org%3Apost

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  I senaste Kvällsstunden har Rune Lanestrand skrivit om uppropet.om Värdlandsavtalet.

  Gilla

 3. marjakonttila skriver:

  Hittade bloggen via google-sök “Bildt”. Eftersom jag har vuxit upp i ett småbrukarsamhälle i Österbotten är det möjligt att vi har liknande uppfattningar även om en del andra problem. Oavsett, så ska du med på min blogglista. Sunt bondförnuft har du. 🙂

  Det är så oerhört viktigt att få fler att fatta konsekvenserna av NATO-samarbete för ekonomin, enstaka individer och den politiska självständigheten, som ännu finns kvar i Norden efter EU ,

  Gilla

 4. Erik skriver:

  Skriver du något i lokaltidningen nu förtiden? De tar väl in insändare om detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: