Våren och sommarens giftangrepp på våra livsmedel ligger i startgroparna

vilket främst kännetecknas av att Jordbruksverket i dag publicerar årets ”giftbibel”. Den heter Bekämpningsrekommendationer – Svampar och insekter 2016.
Det är rent sorgligt att statens Jordbruksverk, betalt med våra skattepengar, gör reklam för de globala giftbolagens produkter.
De flesta bekämpningsmedlen är cancerframkallande och bidrar också till sjukdomar som Parkinson och ALS. Plus att de förgiftar jord och dricksvatten.
Lagom till giftsäsongen meddelar Kemikalieinspektionen, KEMI som godkänner giftpreparaten att de har ”utvidgat användandet” av Infinito till sallad, lök, spenat, rödkål, vitkål, spetskål, savojkål, blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål och kålrabbi på friland. KEMI går i helt fel riktning.
Värst är giftbolagens GMO-produkter som tål att besprutas med Roundup, som innehåller Glyfosat, även under växtperioden.
Köp bara ekologiskt så tvingas odlarna sluta med gifter och kemikalier medan Monsanto och co tappar marknader. Att odla själv om än i liten skala är heller inte fel. Det är en nyttig, rolig och konkret miljöpolitisk handling.
Här kan du kräva GMO-fritt Sverige.  https://secure.avaaz.org/en/petition/For_ett_GMOfritt_Sverige_Stoppa_GMO_i_jordbruket_och_i_livsmedel/?fbss

Rune Lanestrand

5 Responses to Våren och sommarens giftangrepp på våra livsmedel ligger i startgroparna

 1. Rune Lanestrand skriver:

  För den som tror att Glyfosat, som är det verksamma medlet i Monsantos Roundup, är ofarligt http://www.scientificamerican.com/article/widely-used-herbicide-linked-to-cancer/är farligt.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  I det här fallet har det globala giftbolaget Bayer själva begärt dispens för sin egen produkt, Infinito. I stället för att avslå och skydda oss från använder KEMI den nya gummiparagrafen ”utvidgat användande” och ger dispens.

  Gilla

 3. Anne Ringborg skriver:

  Ja det finns flera sätt att enkelt och effektivt fördärva vår jord, flora och fauna, ja hela härligheten . . snabbtransport till apokalypsen

  Gilla

 4. Björngunnar skriver:

  Förhållandena påminner om dem inom den sk. sjukvården, där betalar staten till big pharma och förbjuder alternativa metoder!

  Gilla

 5. Christina skriver:

  Hej Rune! Känner du till hur det är med mjölkprodukter och ägg som inte är ekologiska, har de börjat ge kor och hönor gmo-foder?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: