Statsrådet Mehmet Kaplan har förlorat

allt förtroende och borde redan städat sitt skrivbord. Kaplan skulle med sina bevittnat mångåriga kontakter med extrema islamistorganisationer och turkiska fascistiska ledare aldrig getts en plats i regeringen.
Det är en gåta att statsminister Stefan Löfven inte gav honom avsked direkt. Kan det bero på att mp:s alla uppbackare i gammelmedia genast tog med hartassen och slog fast att om det inte kommer fram ”något mer graverande kan han sitta kvar”.
Kan det finnas något mer graverande än det som redan är känt av hans umgänge med turkiska fascistledare?
Om inte situationen var så allvarlig så är det inte så lite dråpligt att utbildningsminister Gustav Fridolin i valrörelsen slog fast att han och miljöpartiet tar täten för att bekämpa extremism och fascism.
Nu säger samme Fridolin att har har fullt förtroende för sin partikamrat Mehmet Kaplan.  Det behöver väl inte sägas. Men statsråd har fått avgå för bagateller i jämförelse med det Kaplan har lagt till sina meriter. En  minister fick avgå för att hon  inte betalat tv-avgiften och en annan för att ha undrat om man inte kunde diskutera antalet invandrare och flyktingar.
Rune Lanestrand

 

 

 

18 Responses to Statsrådet Mehmet Kaplan har förlorat

 1. Daniel skriver:

  Hamnade på denna blogg efter att ha läst en vaken, ärlig och intelligent insändare om NATO i Bohusläningen. Blev oerhört förvånad över dessa ord i tidningen (är inte speciellt van vid vakna invånare i närområdet). Antar att det är samma Rune Lanestrand. Tack för ditt engagemang Rune…

  Har läst igenom alla kommentarer och vill bara bidra med följande;

  Kaplan:
  Mona Walter har som vanligt något vettigt och ärligt att säga.
  http://monawalter.com/har-bostadsminister-kaplan-satt-sin-sista-potatis

  Ukraina:
  Tysklands f.d. försvarstopp Willy Wimmer lär ha bättre koll än de flesta svenskar som är utan inside info. Märkligt hur tyskarna (som inte är lika fega som vi) inte abdikerat Angela Merkel för länge sedan. Men svaret ligger förmodligen i att de får sin utbildning i historia och nutidshistoria via extremvänstermedia som härskar i hela västvärlden. Det är uppenbart för alla (reflekterande människor som inte är analfabeter – läs; vissa analfabeter är också reflekterande) att hon enbart tjänar företrädarna för globalismen – Soros, Rockefeller etc.

  Gilla

 2. Camilla skriver:

  Jag tycker att den här nyheten, verkar vara planterad/riggad. Varför kom det här drevet mot Kaplan just nu? Konstigt. Mona Sahlin, Sveriges egen Marie Antoinette var ju snabbt framme för att fördöma Kaplan.
  Och Sahlin verkar ju gå USA:s ärenden, snarare än att verka för de svenska medborgarnas bästa. Löfven som avsatte Kaplan, har ju själv skrivit på ett avtal med Turkiet, angående EU:s flyktingar. Han tycker inte att Kaplan får gå på en middag med olämpliga personer, som vad jag förstår inte Kaplan kände till (det var en företagarorganisation). Medans det tydligen är helt OK att Löfven, statsministern, skriver på ett avtal om samarbete med Turkiet (en diktatur).
  Skjuta mygg och sila kameler…

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Hut gick hem. Han fick avgå. Men vad ska man säga om att alla ledande miljöpolitiker som i likhet med Kaplan anser att han är ofelbar.

  Gilla

 4. Anders Rydén skriver:

  En man med rätt bakgrund, som Kaplan, och de rätta kontakterna lever antagligen efter helt andra regler än vanligt folk.
  Han har haft helt andra andra karriärmöjligheter än en vit medelålders person, tack vare sin bakgrund.

  Kaplan är nog vad Per Albin Hansson kallade i sitt folkhemstal, en kelgris.

  Ja, vad ska man säga, historien upprepar sig?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Börjar mer och mer tro att Mehmet Kaplan är en trojansk häst.Har länge värjt mig mot tanken men blir mer och mer övertygad om att han i grund och botten sympatiserar med de våldsbejakande islamister han umgås med.

   Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Att Sverige har ett statsråd som ger turkiska islamister och fascister en kanal direkt in i Rosenbad är en politisk skandal utan dess like.
  En av Kaplans politiska kontakter Barbaros Leylani, vice ordförande för turkiska riksförbundet i Sverige kände sig tydligen helt osårbar med en så hög kontakt inom den svenska regeringen.
  Så säker och osårbar att han helt nyligen under en demonstration på Sergels torg ropat från talarstolen; ”de armeniska hundarna bör akta sig. Död åt de armeniska hundarna!, blod ska flyta”.
  Armenier är en kristen folkgrupp som flytt för att undkomma organisationer som Grå Vargarna vars ordförande i Sverige-avdelningen är Ilhan Sentürk, Senturk är också en kontakt för Kaplan. Grå vargarna är en turkisk fascistisk organisation.
  Hur mycket Gra Vargarna får i statsbidrag är oklart. Turkiska Riksförbundet får en miljon om året.

  Gilla

  • Victor skriver:

   Armenierna är 3 miljoner (+ över 10 miljoner diaspora runt om i världen efter att förfäder flytt turkarnas folkmord). 10 miljoner azerbajaner + 60 miljoner turkar vill förinta de få armenier som överlevt. Ryska soldater skyddar Armenien, det är bra. Men jag kan inte stödja Ryssland och Putin längre efter ockupationen av Krim (Ukraina) 2014.

   Gilla

  • Victor skriver:

   ”Risken för krig mellan USA och Ryssland hade ökat om USA via Ukraina tagit över Krim.”

   Det här är helt sanslöst.
   1. Var har du fått för dig att USA ska ockupera Krim??
   2. Du godtar alltså Rysslands ockupation av Krim?

   Gilla

   • malin h. skriver:

    Viktor
    Ingen ockupation, folket ville det.

    Gilla

   • Ingen ockupation därför att folket ville det. Den tanken skulle innebära t ex att ryskdominerade byar i Baltikum kan bilda eget eller ansluta sig till Ryssland. Vilken rätt skulle arabisktalande stadsdelar i Europa få med Malins resonemang?

    Gilla

   • Vakna upp Victor och börja inse att vad som pågår är att Nato pressar på mot Ryssland. Vi ser en stor kraftmätning mellan Nato och delar av övriga världen.

    I april 2014 skrev Rick Rozoff artikeln ”NATO’s Incremental But Inexorable Absorption of Ukraine (Natos absorption av Ukraina, bit för bit, men obevekligt)”. https://rickrozoff.wordpress.com/?s=inexorable

    Ukraina ser ut som det gör efter den av Väst stödda statskuppen. Krim röstade med stor majoritet för att återgå till Ryssland, och Ryssland satt inte med armarna i kors inför risken att till Nato förlora marinbasen i Sevastopol.

    Gilla

   • Björngunnar skriver:

    Nä hördu Viktor!
    Har du varit på Krim, har du varit i Ryssland?
    Vet du inte att det är ryssar som bor på Krim och att de i en demokratisk folkomröstning nästan samtliga ville tillhöra Ryssland istället för det Usa- kuppade Ukraina?

    Gilla

 6. […] Citat från Lanestrands inlägg: ”Kaplan skulle med sina bevittnat mångåriga kontakter med extrema islamistorganisationer och turkiska fascistiska ledare aldrig getts en plats i regeringen. // Det behöver väl inte sägas. Men statsråd har fått avgå för bagateller i jämförelse med det Kaplan har lagt till sina meriter.” Skvitt håller helt med. Läs hela inlägget. […]

  Gilla

 7. Albin Andersson skriver:

  Nu mäts ju S,MP och V med olika tumstockar av media och journalisterna på Södermalm. Jag tänker närmast på Marcus Birro som efter att han ätit lunch med en folkvald politiker från SD, tvingades löpa gatlopp mellan Expressens flåsande journalister, för att därefter bli betraktad som en paria. Marcus talade med en folkvald, Mehmet väljer andra samtalspartner, men när vår vice stadsminister försvarar Mehmet och det räcker med en ursäkt, då du Stefan L, då har ordet surrealistiskt fått en ny betydelse hos många Svenskar.

  Gilla

 8. Anmärkningsvärt är även bostadsminister Kaplans ointresse för bostadsbyggande. Bristen på hyresrätter gör att även tillgången på insatslägenheter minskat och priserna har därmed trissats upp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: