Äntligen granskas medias kelgris Miljöpartiet

och då brister den putsade fasaden. Den gulliga bild, armadan av politiskt korrekta storstadsjournalister gett av partiet, visar sig inte stämma med verkligheten.
När partiet äntligen utsätts för normal journalistisk granskning så framträder ett riktigt obehagligt, odemokratiskt, toppstyrt parti med gömda lik i garderoben.
Genom att partiet under lång tid inte utsatts för normal mediegranskning har ledningen invaggats i en falsk trygghet. Vi kan göra vad som helst och svika alla vallöften för media är ändå så positiv. Inte minst Public service.
Det gick så långt att Gustav Fridolins planeringschef på utbildningsdepartementet Magnus Johansson försökte bestämma vem som tv skulle ha med i en diskussion om islamisterna Mehmet Kaplan och hans adept Yasri Khan som vägrar ta kvinnor i hand.
Att det finns tokstollar i alla partier och rörelser är väl känt men att dessa tokstollar backas upp av partiets valberedning och högsta ledning är obegripligt.
Om språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin och stora delar av partistyrelsen sitter kvar efter miljöpartiets kongress i maj då är partiet borta ur riksdagen efter valet 2018.

Rune Lanestrand

11 Responses to Äntligen granskas medias kelgris Miljöpartiet

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Mp ställer in krismöte. Rädda för avlyssning. Är förmodligen rädda att mötet skulle avslöja fler militanta islamister inom partiet. Därför panikhandling.
  Så som det ser ut nu finns det säkert mycket inom mp som inte tål offentlighet. Byken förefaller mer smutsig än någon kunnat föreställa sig.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Det här skulle aldrig Public service visa. Peter Eriksson som gjort karriär på att vara EU-motståndare angripet Nigel Farage UKIP samtidigt som han stöder den fascistanstrukna kuppregeringen i Ukraina. https://www.youtube.com/watch?v=oXLQdyAUA_Y

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Kan vara intressant att veta. 41 procent av journalisterna sympatiserar med miljöpartiet. 14 med s resp m. 1 procent med SD.

  Gilla

 4. Anders Rydén skriver:

  Som boende på landsbygden och fullt medveten om vår kulturs betydelse för hur vårt landskap är format har jag alltid ogillat miljöpartiet.
  De har konsekvent vägrat inse betydelsen av vad enskilt ägande har gjort för det som är så vädefullt för vårt landskap och dess mångfald.
  Egentligen borde jag vara glad för den senaste veckans händelser, men det är jag inte.
  Skälet till det är hur public service och company har agerat.
  Tidigare har MP haft så gott som frikort oavsett vad de gjorde men nu uppför sig MSM som en flock vargar som ger sig på en svag alfahanne.
  Jag har sett fram mot att de har blivit ställda mot väggen, men inte så här.
  Svensk media visar upp en flockmentalitet som är allt annat än sund, jag känner mig inte bekväm.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Håller med om att flockmentaliteten i gammelmedia är lika motbjudande som dess krypande för makten och undanhållande av fakta för att behaga sina ägare som är ute efter vinst. Public service anpassar sig också till sina ägare. Som vill ha största möjliga politiska vinst. Vid varje regeringsbyte byts alla ordförande ut inom Radio och tv.
   Miljöpartiet är ett fullkomligt skrupelfritt parti som svikit alla sina givna löften och ideal. Jag tycker inte synd om dem. De har bäddat som de får ligga. Det hade varit ännu värre om drevet inte gått.
   Utan konkurrensen från sociala medier hade nog mp kunnat fortsätta sin farliga politik.

   Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Felet med Birger Schlaug är att han väntat för länge med sin kritik. Har följt honom i den välregisserade Nyhetspanelen i svt, fredagmornar. Där han får representera mp. Hittills har han i panelen haft en alltför förlåtande syn på mp:s tokigheter.
  Äntligen vågade han ta bladet från munnen och saga sanningen. Schlaug om något måste länge haft vetskap om islamistinflytandet inom mp.
  Upplägget för Nyhetspanelen är helt i Public serviceandan med legitimerade tyckare och lagom kritik så man inte stöter sig med sin uppdragsgivare-staten.

  Gilla

  • Anders Rydén skriver:

   Nåja, kitiserat partier har han gjort på sin blogg.
   Vad jag vet har han till och med gått ur partiet och offentligt motiverat varför.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Jag har främst följt Birger Schlaug i svt:s Nyhetspanel. Där borde han för länge sedan varnat för islamisternas infiltrering i miljöpartiet. Även nu ligger han lågt i den frågan.

    Gilla

   • Monica Dahlby skriver:

    Stämmer tror jag.Hans blogg har varit kritisk i många år.Jag tycker faktiskt att han varit ovanligt hederlig hela tiden.Och massmedias rapportering är väl lika sned över hela linjen.Hur kommer det sig att inte Carl Bildt sitter i fängelse till exempel.Det finns många anledningar att skicka in honom,men om man sitter i Bilderbergsgruppen och Council of Foreign Relations så klarar man sig ,med alla miljoner dessutom.Han ansåg ju t o m att man inte ens behövde redovisa biståndspengarna.Jag försvarar inte mp men rapporteringen är ju sjuk överallt.

    Gilla

 6. samjuna skriver:

  Vi kan nog lugnt utgå från att MP åker ut ur riksdagen 2018 vare sig Romson eller Fridolin sitter kvar.

  Gilla

 7. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Så fantastiskt bra skrivet!
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: