Nu kan det väl inte bli värre

när det gäller Mona Sahlins girighet, hennes ”livvakt” och ekonomiska misskötsel.
Jodå, nu visar det sig att Sahlin misskött andra styrelseuppdrag, bl a i riksidrottsstyrelsen och Systembolaget. I det senare deltag hon i tre av nio möten men uppbar ett årsarvode på 110.00. Kom sent och gick tidigt.
Hur kan en person som så länge misskött sina uppdrag gång på gång utses till nya högavlönade uppdrag. Hela hennes politiska omgivning tycks vara i total avsaknad av omdöme.
Finns det inget vettigt folk att tillsätta. Eller är det så ruttet i toppen att bara girigbukar och ytliga men i munnen välsmorda personer kan komma till de högsta posterna i politik och samhälle.
Nu visar det sig att hennes ”livvakt” som kallades spöket för han var ofta borta från mötena fick en VIP – plats för sin lyxbil. Beställd av Mona Sahlin och betald av kulturdepartementet. Kostnad 50 000. Där rök nog Alice Bah Kuhnkes chans att bli nytt språkrör för mp.
Partieliten får ta sig i akt. Snart är ilskan mot partietablissemanget lika stor här som i USA.

Rune Lanestrand

9 Responses to Nu kan det väl inte bli värre

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Skojar miljöpartiet med väljarna när de ska gör en s k omstart med Gustav Fridolin som varit språkrör i fem år?

  Gilla

  • Irene Andersson skriver:

   Miljöpartiet kan inte ha det lätt nu. När Stockholmsmaffian har fått dominera för länge har många av de riktiga miljökämparna sökt sig till andra alternativ, som Fi, Enhet och andra rörelser utanför partipolitiken.
   De som är kvar, har varken någon övergripande kunskap om miljö, eller ideologi utöver att nå fram till maktpositionerna, och vet inte vilket ben de ska stå på när det blåser.
   I de lokala organisationerna har de också stora problem med synen på demokrati, och det är vanligt med kupper för att få in folk i styrelser och på vallistor. Man behöver inte dra ihop så många kompisar för att lyckas med det i ett litet parti. Det gör sådana partier sårbara.

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Mp:s ursprungliga kärna av personer som brann för naturen och miljön har blivit överkörda och närmast föraktade av stockholmsmaffian. Djupt besvikna har alla dessa snälla och allvarligt syftande människor lämnat partiet.

    Gilla

 2. gunnar carlestam skriver:

  Hej Rune, svensk politik har betydelse så klart, men sett mot det som nu händer med Europa/USA och TTIP är det småttigheter.
  TTIP frågan är den viktigaste politiska händelse i modern tid. Detta är inget handelsavtal det är ett politiskt avtal. Vi har att se fram mot söndervittrande demokratier i alla medlemsstater.
  En lobbykrati av värsta sort. Du som har energi och en god penna försök att ägna dig åt att högljutt protestera mot denna tragedi.

  Gilla

 3. Björngunnar skriver:

  Men både politikerna och media är ju etniskt sammankopplade.
  Riksdagen är usastyrd och media är ”Uza”kontrollerad.
  Höger o vänster är söndra och härska.
  Man kan inte förvänta sig något i detta läge annat än att det blir värdlandsavtal mot svenskarnas vilja.
  Monahistorierna kan mycket väl vara för att avleda fokus.

  Gilla

 4. Agneta Norberg skriver:

  Media har sin dagordning. Varför ska vi följa den?

  Gilla

 5. Irene Andersson skriver:

  Agneta, problemet är nog närmast att man har större förväntningar och krav på rödgröna politiker. De får helt enkelt inte uppträda lika nonchalant och sniket som om de vore borgare.

  När det gäller NATO råder det tyvärr en massiv enighet inom politikeretablissemanget, TV-nyheter, dags- och kvällspress.
  Argumentationen blir bara värre, och inget ifrågasätts av media…

  Gilla

 6. Agneta Norberg skriver:

  Vi går med stormsteg in i Host Nation Support to Nato och media ägnar sig åt detta. När blev det ett drev mot någon borgare vid en lämplig tidpunkt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: