Isabella Lövins lik i garderoben

är inte ett litet benrangel utan ett politiskt monster med tanke på vad miljöpartiet säger sig stå för.
Regeringen Rienfeldt hade sedan budgeten för 2012 tagit stora summor ur biståndsbudgeten till asylmottagning. 2014 var det 4 miljarder kronor. Miljöpartiet var då den skarpaste kritikern mot detta. Men i de rödgrönas budget 2016 var den summan 8.2 miljarder kronor.
Biståndsminister Isabella Lövin kommenterade: ”Jag skulle önska att vi kunde göra på ett annat sätt men nu är det här en politisk realitet och vi har en begränsad statsbudget.”
Enligt en modell förs det över en kostnad på 499 kronor för varje asylsökande för varje dygn från biståndsbudgeten. Det har jämförts med Röda Korsets matpaket som kostar 385 kronor och som på plats räcker till en hel flyktingfamilj under en hel månad.
Lövin menade att det var moraliskt försvarbart att ta pengar från biståndsbudgeten för att finansiera flyktingmottagning i Sverige. Samtidigt som tiotals miljoner hotas att dö av svält p g a torkkatastrofen i södra och östra Afrika. De flesta barn.
Modellen med avräkningar på biståndet har kritiserats av både biståndsorganisationer och FN för att få allvarliga konsekvenser för fattiga människor i världen och istället för att hjälpa förvärrar situationen både på kort och lång sikt.
Pengar från biståndet har även gått till att locka röster för att Sverige ska få en plats i FN:s säkerhetsråd. Pengarna gick främst till restaurangbesök, hotell och flygbiljetter till 27 FN-ambassadörer. Även det har Lövin ställt sig bakom.
MP:s valberedning har föreslagit Isabella Lövin till språkrör för att hon ska ”kommunicera” bättre. De mp-are som såg henne utfrågas i Rapports morronsändning måste bli oerhört besvikna. Lövin var undanglidande och otydlig och lät mest som en slipad folkpartist.

Rune Lanestrand

5 Responses to Isabella Lövins lik i garderoben

 1. Leif skriver:

  Gick barsebacksmarschen i borjan av 80-talet. Bl a massor av blivande miljopartister. Gick med sasmaningom ung och naiv. Fast gick ur 88. Manniskan ar girig av naturen. Makten korrumperar. Sen finns det politiker ur ALLA riksdagenspartier jag hogaktar (i regel pa kommunal niva) Daremot finns INGET parti i riksdagen jag kan rosta pa.
  HA DET GOTT, OCH FORTSATT DIN KAMP.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Varken Isabella Lövin eller Gustav Frisolin fick stöd från alla ombuden på mp-kongressen i Karlstad. Var fjärde ombud röstade inte på Fridolin. Lövin fick 229 av 263 avgivna röster. Fridolin fortsatte sitt skryt. Låtsade överhuvudtaget inte om att han inte alls fått det starkaste mandat han bett om.
  Har nog aldrig hört ett part med en sådan dramatisk tillbakagång vara så självförnöjt och låta som de styr både Sverige, EU och hela världen.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Samhället tappar kontrollen mer och mer. I går kväll i Borås blev en kvinnlig polis knivskuren när de skulle stoppa ett gäng som sköt raketer och bråkade. De gick till angrepp mot de kvinnliga poliserna.. Och i natt skedde ett angrepp på polisens lokaler på Hisingen, i Göteborgsom stacks i brand.
  Miljöpartiet har verkligt ett stort ansvar för att de varit och är pådrivande för en fullkomligt ohållbar flykting- och migrationspolitik.

  Gilla

 4. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Du har rätt -men något annat var väl inte möjligt för Lövin! Om man har sagt ja, så måste man kunna fortsätta – eller genast avgå!
  Varma hälsningar från Din gamla vapendragare Eva Sternberg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: