Norskt tv-team fick fly från Rinkeby

Hur ska det gå frågar sig allt fler utom de rikspolitiker har ställt till eländet med sin misslyckade och ansvarslösa flykting- och migrationspolitik.
Håller polisen och samhället på att tappa kontrollen i vissa närmast laglösa stadsdelar?
I Hässleholmen i Borås blev en kvinnlig polis knivskuren när de skulle stoppa ett gäng som sköt raketer och anlade gräsbränder. Natten efter skedde ett angrepp på polisens lokaler på Hisingen som stacks i brand. Och i natt en ny dödsskjutning i Göteborg. Medan no-go area blir allt fler. Det är ju alldeles förskräckligt att kriminella tagit över vissa gator i förorter och vill bestämma vem som ska få vistas där.
NRK, norsk TV 1 som skulle göra ett reportage från Rinkeby blev chockade över laglösheten och hur ungdomsgäng inte visade någon som helst respekt för polisen.
TV-teamet blev t o m utsatta för stenkastning när de stod och pratade med polisen. Reportrarna som har stor erfarenhet från farliga miljöer upplevde miljön ytterst hotfullt. Något av det värsta de upplevt. De fick fly från platsen.
Svenska tv-team som backat upp den ansvarslösa flyktingpolitiken vågar sig förmodligen inte i kriminella miljöer som delar av Rinkeby längre. Den allvarliga frågan är om vi börjar vänja oss vid allt gatuvåldet. I Norge väckte reportaget stort uppseende medan det knappast nämnts i svensk media.
Obs att viss text är översatt till norska. I övrigt blir det en liten lektion i norska språket. http://www.nrk.no/kultur/nrk-team-truet-og-kastet-stein-etter-i-sverige-1.12934238

Rune Lanestrand

5 Responses to Norskt tv-team fick fly från Rinkeby

 1. Mauri Avelin skriver:

  CBS är typiskt bourgeoisie media! Det är väl exotiskt att komma till Rinkeby!
  Inslaget var rasistisk. Jag undrar inte att, Larry
  King, Lee Camp(med mera), har lämnat USA media och flyttat över till RT(Russia Today).

  Gilla

 2. Mauri Avelin skriver:

  Stenkastning på polisen! Klass samhälle!
  Polisen ska övervaka underklassen!
  Så har det blivit under nyliberala äran, överallt
  i västvärlden.
  Norsk Publik Service fick fly! Varför?Dom har uppenbarligen bara intervjuat maktens representanter, alltså polisen!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  ack vare norsk tv fick vi se ett inslag från Rinkeby i Rapport. T o m ett seriös debatt om kriminaliteten, våldet och hur gängen behärskar vissa områden. Inslaget börjar ca 1835 in i rapport kl 2000. ack vare norsk tv fick vi se ett inslag från Rinkeby i Rapport. T o m ett seriös debatt om kriminaliteten, våldet och hur gängen behärskar vissa områden. Inslaget börjar ca 1835 in i rapport kl 2000. http://www.svtplay.se/video/8313610/aktuellt/aktuellt-svt-5?start=auto

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  60 Minutes on CBS News bliv också misshandlade och fick fly från Rinkeby.

  Gilla

 5. Frazer skriver:

  Ja 87 % röstade ju för detta + att de fick DÖ på köpet.Avslutad men verkar fortfarande ser det ut som.Eftersom Alliansen inte gör något utan sitter still i båten och avvaktar 2018. Hur det ser ut då – ja arma Sverige sjunker djupare ner i träsket och de ansvariga kan inte ställas till ansvar för vad de ställt till med innan,nu och senare.Vi har varit Naiva och vips har de tvått sina händer och gärningar och sover gott om natten medan folket får betala för deras grava misstag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: