Är Donald Trump dummare och farligare är sina föregångare

på presidentposten i USA. Jag tror inte det. Jag tror inte heller att han är mer krigisk än regeringens  och alliansens favorit Hillary Clinton. Snarare tvärtom.
Jag tror att Trump är mer klipsk och fredlig än Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist som genom värdlandsavtalet med NATO vill dra in vårt land i USA:s farliga utrikespolitik som går ut på att lösa alla konflikter med krig. Och som är grunden till dagens enorma flyktingströmmar.
I morse avvek Public service från sin ständiga propaganda mot Ryssland och för NATO. Tog mod till sig och ställde denna ofina fråga till Hultqvist; vad är det som är bra med värdlandsavtalet?
Hultqvist svarade; därför att vi redan är så nära lierade med NATO. Sedan baktalade han Donald Trump pricis som Obama bett honom om vid den politiska fjäskmiddagen i Vita Huset. Blir Trump president ligger Hultqvist och Sverige illa till. Men det tycks man inte begripa.
I motsats till Sveriges utrikespolitik som dagligen hetsar mot Ryssland och Putin och vill närma sig NATO vill Trump skrota NATO. Den anser han ha spelat ut sin roll.
Tänk vad långa näsa Hultqvist, alliansen, s och mp ska få om Donald Trump reser till Moskva och skapar avspänning runt Östersjön.

https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=0&fb_action_ids=10205825997585973&fb_action_types=avaaz-org%3Aendorse

Rune Lanestrand

8 Responses to Är Donald Trump dummare och farligare är sina föregångare

 1. Anne Ringborg skriver:

  Är det på grund av USA:s insats vid andra världskriget som USA, från svensk sida, betraktas som storebror . . ett egendomligt förtroende för ett blindstyre. I denna belägenhet känner jag samma oro som du Rune.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ryssland gjorde också en stor insats mot Hitlers skräckvälde men det tycks glömt. Ekonomiska motiv spelar nog också roll. Eliten vill till varje pris ha frihandelsavtalet med USA. Vår egen krigsindustri, som har mäktiga lobbyister, inte minst inom JAS-koncernen, trycker säkert också på. Nära relationer med USA ger mer klirr i kassan. Till detta ska läggas alltför många fega politiska ynkryggar i riksdag och regering.

   Gilla

 2. Monica Dahlby skriver:

  Låt oss hoppas på Trump. Men man tacklade bort Jesse Jackson på sin tid med mediamanipulation. Så det finns inte mycket att hoppas på.

  Gilla

 3. Gösta Walin skriver:

  Tack Rune för din synpunkt:
  ”Tänk vad långa näsa Hultqvist, alliansen, s och mp ska får när Donald Trump reser till Moskva och skapar avspänning runt Östersjön.”
  Det skulle vara mycket värt om detta blir verklighet; hur mycket som helst faktiskt!

  Gilla

 4. Anonym skriver:

  Håller med dig som vanligt. Tänker själv och håller mig i internationella och sociala media väl uppdaterad. Har väldigt svårt att förstå varför svenska politiker har så lite intresse av, hur det infrastrukturmässigt och omänskligt, det ser ut iett land efter ett krig. Då blir de tokhurtiga i sitt resande och snack om återuppbyggnad och sjukvårdsleveranser. En regering med tokar som vi alltid har och har haft sedan 40-talet består oftast av knähundar till USA. Som denna nu agerar. Svenska folket borde få dem att ta del av eländena på plats, och åläggas att arbeta för ett bibehållande av vi uppnått med alla demokratiska medel utan vapen. Danmark klarade sig rimligen bra under förra kriget . ( Innan Nato )

  Gilla

 5. Irene A skriver:

  Ja, det skulle vara riktigt spännande med Trump som president. Alla andra alternativ betyder med säkerhet samma imperialistiska politik som förts hittills sen andra världskriget. Samma upprustning, krigshot, propaganda och demonisering av länder och ledare som inte följer USA:s pekpinnar.
  Trump är populist och vet att hans utspel går hem hos folk, men han motsäger sig själv lite för ofta för att kännas pålitlig.
  Hur som helst, med tanke på vilka det är som i realiteten styr i USA, finns det ingen chans att han kommer så långt. De har makt att rigga valen också, och presidentposten är redan vikt åt Hillary.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Trump känns inte pålitlig, som du skriver, men han rör om och tycks till viss del ifrågasätta USA:s roll som världspolis. Med Hillary Clinton får vi fortsatt krigande. Hon kommer att gå till historien som krigsdrottning under sin tid som USA:s utrikesminister. Och för sina skumma kontakter med Saudiaraben som ekonomiskt stöder hennes kampanj.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: