Vad har det tagit åt Margot Wallström

när hon från NATO – mötet i Bryssel gör uttalande som om de kom direkt från det amerikanska krigshögkvarteret Pentagon.
Borta är hennes stolta deklaration när hon tillträdde och slog fast att hon i motsats till Carl Bildt inte skulle ta order från USA utan bedriva en egen självständig utrikespolitik.
Borta är talet om en feministisk utrikespolitik när hon hela tiden hetsar mot Ryssland och samtidigt uttalar sitt stöd för den av USA tillsatta odemokratiska lydregimen i Ukraina.
Har sällan blivit så bottenlöst besviken på en politiker som på Margot Wallström. Ursäkta, men nu låter hon som Carl Bildt och t o m talar sig varm för det stundande värdlandsavtalet med NATO.
Har USA fått någon hållhake på henne och på Sverige. Eller kan det vara så simpelt att hon har lovats en plats i FN:s säkerhetsråd om hon ställer upp på USA:s förödande krigs- och erövringspolitik? https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=0&fb_action_ids=10205825997585973&fb_action_types=avaaz-org%3Aendorse

Rune Lanestrand

13 Responses to Vad har det tagit åt Margot Wallström

 1. Agneta Norberg skriver:

  Jag har ett foto av Margot Wallström och John Kerry, där han håller armen om henne och hon lutar sig mot honom. Det är taget för några år sedan. Hon har aldrig haft någon annan politisk uppfattning än den hon visar idag.

  Gilla

 2. Agneta Norberg skriver:

  Det for iväg. Skriver igen: Jag blev omfamnad, kramad och alla ville stå bredvid mig på foton som togs. Det kändes omtumlande, så då fick jag lite hopp.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Agneta, då är det roligt att vara samhällsintresserad och aktiv mot de onda makterna som vill ha krig.

   Gilla

 3. Monica Dahlby skriver:

  Ja,jag har alltid undrat vad det är som händer i den skyddade verkstan i Stockholm.Man får förmoda att det är CIA`s metoder som John Perkins talar om som styr.Äckligt helt enkelt.

  Gilla

 4. Erik skriver:

  Ja vad ska man säga, orkar inte bry mig längre, politikerna från höger till vänster är ju lika ruttna, wallström är en patetisk figur som tror hon är nåt. Hon verkar tro hon får respekt av usa när hon hetsar mot ryssland men precis som bildt är hon en liten gapig hund. Hon verkar faktiskt helt hjärntvättad som övriga sossar idag som spelar med nato under täcket. Fy fan säger jag bara.

  Gilla

 5. Sofia skriver:

  Är det ekonomisk kollaps bakom krigshetsen?

  http://www.vaken.se/mitt-sista-inlagg/

  Gilla

 6. Camilla skriver:

  Ja, jag är trött och besviken på Margot Wallström. Hon låter som en megafon för makten i Washington. Patetiskt!

  Har hon inte något eget, att komma med? Nej, hon är mest en sådan där maktmänniska som står och pratar, och tycker om att höra sin egen röst. En papegoja, kan man säga.

  Gilla

 7. Anne Ringborg skriver:

  ja dig kan man i alla fall lita på, tack!

  Gilla

 8. Agneta Norberg skriver:

  Hela den socialdemokratiska/miljöparti- regeringen anslår ju samma hemska anti-ryska ton. Tyvärr låter det ju på samma sätt när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt öppnar munnen. Den enda ljuspunkten är att jag deltog som en av de radikala talarna på SSUs Väckelsekonferens förra helgen. Där fick jag breda ut mig och berätta om USAs ohyggliga krigspolitik och de baser som omringar Ryssland. Få se vad som kommer ut av detta. Hur var det, blev inte Olof Palme tvingad att ändra sin USA vänliga politik av den unga generationen sossar? I så fall får vi hoppas att historien upprepar sig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: