Ukraina – revolutionens mörka sida

som visades i svt i går kväll var mycket värre än jag föreställt mig. Den franska dokumentären visade så mycket våld från den fascistiska mobben att man ville stänga av programmet.
Det blev en så skarp kontrast med den ensidiga propagandabild som svenska medier indoktrinerat oss med. Hur har journalister och redaktioner kunnat framställa den högerextrema milisen som demokratins beskyddare i Ukraina?
Har svenska politiker och media varit helt ovetande om våldet, korruptionen, hotet mot domare och myndigheter från rent kriminella grupper som styr landet?
Hur kunde Stefan Löfven som första land besöka Ukraina och ge 100 miljoner US dollar (cirka 860 miljoner kronor) i lån till naziregimen i Ukraina som med våld avsatte en demokratisk vald president? Utöver det lovade Löfven svenskt bistånd på 220 miljoner kronor per år fram till år 2020 och ett humanitärt stöd på 50 miljoner kronor.
Känns väldigt obehagligt att svenska skattepengar går till att understödja en våldsregim som som styrs av milis och paramilitära grupper som understöds av staten.
Är Carl Bildt, som var flitig regissör bakom kuppen nöjd nu? Vilken journalist ställer den frågan till honom?
Är du det minsta politiskt intresserad se filmen. Helst inte för sent för det var svårt att somna.
Rune Lanestrand

6 Responses to Ukraina – revolutionens mörka sida

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Såg att Carl Bildt satt med på första raden vid mötet i Kiev när oligarker och amerikanska miljardärer var på plats för att dela bytet.
  Precis om man gjorde i Ryssland innan Putin satte stopp och därmed blev hatobjekt för USA:s storbolag. De som i verkligheten bestämmer vad marionetterna i Vita Huset ska tycka. Vilka som ska angripas och bombas för där finns dollar att hämta. Inte minst nu i återuppbyggandet av allt som USA:s bombmattor lagt i grus i Mellanöstern.

  Gilla

 2. Irene A skriver:

  SVT kunde inte låta bli att förvanska originaldokumentären heller..!
  Det som presenterades så här
  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13240507_10208600783752846_8136997418446098420_n.jpg?oh=809fac9c4ec00450dcbb447642f01014&oe=57E44EBE
  fick en helt annan text i den svenska versionen:
  ”Ryska trupper gick in för att stödja pro-ryska grupper”

  Detta var de antagligen tvingade att klämma in någonstans bara för att vår regering har hängt upp all sin argumentation på ”rysk aggression”.

  Gilla

 3. Irene A skriver:

  Jag var lite oroad över vilken slags diskussion som skulle följa efter filmen, men Per-Anders Rudling gav en balanserad bild av historiken, utan att vara färgad av västs propaganda och lögner.
  Det var länge sen vi fick något sådant till livs från svenska media!

  Den som sett detta program och fortfarande menar att problemen i Ukraina har någonting att göra med rysk aggression, måste betraktas som faktaresistent.
  Dit hör tyvärr vår regering, som använder sina vanföreställningar om händelserna i Ukraina till motiv för närmandet till NATO och brådskan med värdlandsavtalet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Carl Bildts roll som springpojke till USA togs inte upp. Men det var lite bättre än det vanliga Public service-krypande för USA.

   Gilla

  • Carl skriver:

   Fast Rudling var ändå rätt kvick med att påpeka att extremhögern har ”liten” politisk representation, som om det skulle släta över faktumet att det rör sig om tiotusentals tungt beväpnade slagskämpar som i mångt och mycket får härja fritt över hela landet med regimens goda minne. Nynazister har otroligt liten politisk representation i Sverige också (SvP eller vad de kallar sig nu för tiden har väl som mest något enstaka mandat ute i någon byhålekommun) men det gör ju inte den militanta, utomparlamentariska Svenska Motståndsrörelsen till ett mindre problem. Tänk om de senare dessutom var tungt beväpnade.

   Gilla

   • Irene A skriver:

    Jo, men han höll sig ändå till fakta och påpekade att korruptionen och oligarkernas representation också är ett stort problem för Ukraina. Lägger man ihop alla komponenter, förstår man lätt varför situationen i Ukraina är en ren katastrof.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: