Stinker i statsrådet Peter Erikssons garderob som han lämnade efter sig som kommunalråd i Kalix.

Eriksson som först var väldigt populär efter att ha talat vitt och brett om att demokratisera kommunen efter socialdemokraternas mångåriga enpartistyre.
Men den demokratiska fernissan flagnade snabbt då folk krävde folkomröstning när kommunledningen ville lägga ner tre landsbygdsskolor.
Trots att tillräckligt många namn samlats in för att få begära en folkomröstning sade kommunstyrelsen nej.
– Det är väl ingen som kan tro att det kan bli något annat än det förslag man redan tagit fram. Så jag vet inte vad man är ute efter egentligen, säger Peter Eriksson till DN.
I lokala tidningar utpekades han som en diktator och fick kritik för att vara omöjlig att samarbeta med. Han tappade också kontrollen över kommunens ekonomi och räddade sig från att bli bortröstad genom att bli språkrör för Miljöpartiet 2002. Med svansen mellan benen smet han i väg från de uppretade Kalixborna genom att samma år återväljas till riksdagen.
Knappast någon inom miljöpartiet har så stor skuld i partiets förvandling från miljöparti till ett parti för politiska strebrar och karriärister som Eriksson .
Att försöka förnya miljöpartiet med den lätt vinbrässerade och sömnige Peter Eriksson ser jag som ett rent skämt. Eriksson blir inte mer attraktiv när det nu kommer fram att han köpt tennisbollar för 10185 kronor. Specialdesignade med sitt namn på och betalda av skattebetalarna.
Men många tycker nog om att slå hårt på den bollen.
Hela Miljöpartiet ”nystart” är egentligen ett enda stort skämt när man sviker alla vallöften och börjar med att rösta ja till värdlandsavtalet med NATO. Passa på att kräva folkomröstning. I dag redan över 2500 namnunderskrifer. 
https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=1

Rune Lanestrand

2 Responses to Stinker i statsrådet Peter Erikssons garderob som han lämnade efter sig som kommunalråd i Kalix.

 1. […] Rune Lanestrand skriver på sin blogg att det stinker i statsrådet Peter Erikssons garderob som han lämnade efter sig som kommunalråd i Kalix. Eriksson som först var väldigt populär efter att ha talat vitt och brett om att demokratisera kommunen efter socialdemokraternas mångåriga enpartistyre. Men den demokratiska fernissan flagnade snabbt då folk krävde folkomröstning när kommunledningen ville lägga ner tre landsbygdsskolor. Trots att tillräckligt många namn samlats in för att få begära en folkomröstning sade kommunstyrelsen nej. – Det är väl ingen som kan tro att det kan bli något annat än det förslag man redan tagit fram. Så jag vet inte vad man är ute efter egentligen, säger Peter Eriksson till DN. […]

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  I går kom Natos medlemsstater överens om att rusta upp längs militäralliansens gräns mot Ryssland. Beslutet fattades under ett toppmöte i Albaniens huvudstad Tirana.
  Därmed har USA och NATO ringat in nästan hela Ryssland medan svenska medier hela tiden påstår att det är Ryssland som provocerar.
  Det blir allt viktigare att fjärma sig från USA/NATO:s krigspolitik. https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=1

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: