Många lever flott på flyktingkrisen

visar en artikel i GT.
Regeringens utredare av flyktingmottagandet, landshövding Lars Bäckström (V) med fru bjuds på lyxmiddag, fri alkohol och övernattning av AB Skara stadshotell – ett bolag som gör miljoner på flyktingboenden.
Timmarna före festen har en företagargrupp, där stadshotellets ägare Bengt Roser ingår, kallat landshövdingen till ett möte på hotellet. Landshövdingen får frågan om myndigheten han leder, länsstyrelsen i Västra Götaland, kan gå in med pengar i ett nytt flyktingprojekt.
Flyktingprojektet skulle säkra uthyrningen av stora delar av Skara stadshotell – en miljonaffär för den efterföljande festens värd.
I uppdrag som regeringens utredare av just flyktingmottagandet kan Lars Bäckström ge förslag till regeländringar som skulle gynna företagargruppen och dess projekt.
Landshövdingen Lars Bäckström förnekar först alla personliga band till företagargruppen. Skara stadshotells ägare säger i sin tur att gästerna på festen är nära vänner, även landshövdingen – men notan hamnar enligt ägaren på bolaget.
Jag befarar att detta bara är toppen på isberget i det kaotiska och luckrativa flyktingmottagandet. Där flyktingbaggbölarna skär guld med täljkniv. Där även statens högsta tjänstemän har fingrarna i syltburken.

Rune Lanestrand

6 Responses to Många lever flott på flyktingkrisen

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Migrationsverket passerar alla gränser i sin kränkning av det kommunala självstyret i maskopi med Bert Karlsson. En socialdemokratisk KF-ordförande i Åtvidaberg med ryggrad och politiskt mod protesterar. http://www.aftonbladet.se/debatt/article19236515.ab

  Gilla

 2. Ann-Christin Bogren skriver:

  Jag tror dig, Rune. Det är precis så här det är inom alltför många områden.
  Hälsningar Anki Bogren.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tyvärr, Anki. och andra som deltar med så många bra inlägg på den här tråden. En bidragande orsak till det politiska förfallet är att vi medborgare är för lite engagerade och inte håller efter de mäktiga. Slöheten gör att de tror att de kan agera hur som helst då gammelmedia i de allra flesta fall håller dem om ryggen. Jag kan inte se att svt Västnytt i Göteborg tog upp skandalen. Rätta mig om jag har fel.
   Skulle förvåna mig om landshövding Lars Bäckström ens får minsta reprimand från regeringen för sin mutmiddag. I stället för tystnaden som snart breder ut sig borde det demonstrerats utanför residenset i Göteborg.
   I samband med middagen hade han möte med flyktingbolaget som ville ha ekonomiskt stöd från länsstyrelsen. Han är utsedd av regeringen som flyktingsamordnare när det gäller boende.
   Bäckström borde omedelbart fråntas det uppdraget om det fanns minsta moraliska kurage i riksdag och regering. Han är också högst olämplig som landshövding i Västra Götaland med sina drygt 1,5 miljoner invånare.

   Gilla

 3. Irene A skriver:

  Sverige har blivit så fruktansvärt korrupt!
  Sånt här blir nyheter på löpande band, folk blir upprörda, men sen fortsätter det i samma stil. Den som kommer med kritik blir beskylld för rasism och allt möjligt vansinnigt.
  Antingen fattar inte makthavarna att de spelar SD rätt i händerna –
  …eller också är det precis vad de gör.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Dålig politisk korrekt journalistik i gammelmedia bidrar också till det politiska förfallet. .T ex har landshövding Lars Bäckströms mutmiddag med flyktingbaggbölarna fått väldigt lite uppmärksamhet.

   Gilla

 4. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Vi är alla inblandade! Sverige är ett enda getingbo av välvilja, avsky och allt annat däremellan!
  Bra vore det om vi fattade vad vi håller på med istället för att göra om hela evolutionen från början!
  Tycker Din vän Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: