Håller tummarna för Brexit

som det kanske är fler som gör bland mina bloggläsare. Det är främst tre områden som jag följer särskilt. Inte minst jordbruket som är så byråkratiskt och detaljstyrt att det t o m överträffar Sovjetstatens.
1. Redan vi anslutningen tvingades vi acceptera växtgifter, tillsatser och färgämnen i livsmedel som vi lyckats förbjuda. EU driver hela tiden på för att få mer godkända GMO-produkter och går EU:s handelsavtalet (TTIP) med USA igenom är det i praktiken slutet för svenskt jordbruk.
2. Inom det som först skulle vara ett europeiskt ekonomiskt samarbete, EEC, har tumskruvarna dragits till allt hårdare. Så hårt att Sverige, genom den överstatliga utrikespolitiken, håller på att helt förlora vår alliansfria utrikespolitik som gett oss fred i 200 år.
3. Och det allra viktigaste. Bristen på demokrati. Besluten från Bryssel kommer som dekret och EU-domstolen stämmer länder som vill ta hänsyn till sin egna medborgare. För stod det i vår grundlag ”att all makt utgår från folket.” Varken riksdag eller regering har i dag något att sätta emot EU-besluten. I dag utgår makten från lyxbetalda kommissionärer som lyssnar på globalföretag som Monsanto anförda av 15 000 ackrediterade lobbyister i Bryssel.
Tummen upp för Brexit som kanske kan få efterföljare och rädda oss från den framväxande EU-diktaturen. Även om Margot Wallström häromdan uttalade sitt ogillande om folkomröstningar så borde vi också folkomrösta om vårt EU-medlemskap.

Rune Lanestrand

2 Responses to Håller tummarna för Brexit

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Public service håller som vanligt på eliten som vill vara kvar i EU. Även när det gäller folkomröstningen i England.

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Du har helt rätt! Men glöm inte att vi nu – alla, inte bara Du och jag – har rätt att yttra oss och påverka, demonstrera och visa på alla upptänkliga sätt hur de inte längre får vara ifred med sina vansinnigheter EU-byråkraterna!
  Men vi måste också repa mod och verkligen GÖRA någonting – inte bara sitta hemma se på gamla filmer på TV!
  Glad Midsommar önskar
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: