Hurra, hurra, hurra, Brexit har segrat

,

och Storbritannien lämnar EU vilket är en stor seger för folket och demokratin.
När jag gick till sängs efter midnatt var glädjen stor bland eliten och alla svenska reportrar när en ny opinionsmätning visade 54 ja och 46 nej och de engelska tidningarna hade förstasidor som slog fast att lämnasidan hade förlorat.
När jag slog på svt kvart över sex förstod jag av ansiktsuttrycket på programledaren att ett politiskt jordskred inträffat. Efter att public service i månader tillsammans med de flesta medier propagerat mot Brexit och för att GB skulle vara kvar i EU är blicken tom och mungiporna närmar sig redaktionsbordet.
I Bryssel är man chockad. Svt:s evighetsreporter Rolf Fredriksson, som aldrig rapporterat från en enda EU-kritisk debatt i parlamentet, ser ut som han ska gå på begravning.
Inne i de enorma byråkratpalatsen sitter oroliga, hukande kommissionärer och den politiska ledningen med president Jean-Claude Juncker i spetsen. (EU skulle aldrig ha president eller gemensam utrikesminister lovades det inför vår folkomröstning) Vad blir det av oss om folket i fler länder reser sig mot vår nyss så väl fungerande EU-diktatur. Har väl redan börjat fundera på hur feta avgångsvederlag de kan roffa åt sig innan den läckande EU-skutan sjunker.
Vill gratulera det brittiska folket till segern. Vilket är en seger för alla som vill ha demokrati och inte vill bli trampade på och förnedrade av maktfullkomliga, verklighetsfrämmande, korrumperade byråkrater och politiker som sitter skyddade i sina bunkrar.
Nu är det vår tur att folkomrösta om att lämna EU. Missnöjet med överstatligheten och lomhörda oavsättbara politiker är minst lika stort i Sverige som i Storbritannien.

Rune Lanestrand

11 Responses to Hurra, hurra, hurra, Brexit har segrat

 1. Per Kårhammer skriver:

  Instämmer helt till 100 %! En seger för demokratin och nationellt självbestämmande! Det är bara att gratulera brittiska folket!
  Swexit nästa!

  Gilla

 2. Camilla skriver:

  Fantastiskt! Äntligen en positiv nyhet; att Storbritannien har röstat för att gå ur EU!

  Nu får man hoppas att fler länder, också får folkomrösta om medlemsskap i EU.

  Gilla

 3. […] till det modiga Engelska folket som valde […]

  Gilla

 4. Göran Keijser skriver:

  Det är början på slutet för EU kolossen, sillen, nypotatisen och nubben smakar extra bra i dag. När man lyssnar på radion uttalar den ena förståndigare politikern än den andra om hur illa det kommer att gå, och att det var dumt av Britterna att ha en folkomröstning. Hade resultatet blivit stanna, då hade det förmodligen varit bra med en folkomröstning, det är ju så dåliga förlorare resonerar. Förlorar jag så gör vi om tills jag vinner. Det som nu måste ske är ju en Svensk folkomröstning, men tyvärr vill ju inte de fega politikerna låta det ske. Experterna förespråkar ju att Sverige kommer få problem med exporten och importen, om Sverige väljer att lämna EU är vi i samma läge som Britterna och övriga EU fria länder och det är ju till dessa stor del av vår export går, så det skapas oanade möjligheter om vi kan slippa EU bojan.

  Gilla

 5. Britt Jakobsson skriver:

  Glädjen är inte helt oproblematisk. De högerextrema nationalistiska krafterna som hurrar nu, är väl inget vi välkomnar?

  Gilla

  • Bo Johansson skriver:

   Vilka är det och vilka avsikter har de, som i alla sammanhang kallar de med andra åsikter för högerextrema? Högerextrema i förhållande till vad?
   Nationalism är helt ok, chauvinism är det inte.
   Att en fransman främst värnar om Franrike är inte konstigare än att en svensk främst värnar om Sverige.
   Att globalister är en av helt annan uppfattning är inte förvånande.

   Gilla

 6. gras1519 skriver:

  Tänk vad bra EU kunde blivit…
  Så har då England sagt sitt. Det är dags att lämna unionen och att åter bli herre i sitt eget hus. Även om ”stannakvarsidan” hade vunnit, så vore det ändå ett misslyckande för EU. Att hälften av landets befolkning velat lämna unionen, trots att landet varit indraget i två världskrig. Allt fler i andra länder – bla. LPo i Sverige – kräver på samma sätt en folkomröstning om utträde.

  EU skapades ursprungligen som ett projekt för att garantera fred i Europa. Hade man stannat vid detta uppdrag, så borde 100% av Europas befolkning röstat för ett medlemskap. För vem vill ha krig?? Nu sitter i stället 48.000 anställda inom EU och letar efter nya områden, som man kan byråkratisera. Allt för att motivera sin egen existens.

  Samtidigt ökar missnöjet i medlemsländerna. Ingen självständig regering lyckas hävda sina medborgares intressen enligt sina väljares mandat. Så enda möjliga alternativet, för att få egen handlingsfrihet, har blivit att gå ur unionen. Även om man – sett till ursprungstanken – helst hade velat stanna kvar. Säkert även LPo.

  För Sveriges del blir ett utträde nu än viktigare. England har varit en stor nettobetalare till EU och en medspelare för Sverige. Kostnaderna för EU:s överhöghet skall nu fördelas på ett mindre antal länder. Och Sverige får än svårare för att driva sina frågor. Varje dag – 365 dagar per år – betalar vi redan nu 52 miljoner netto till unionen (Vi betalar 31,8 miljarder och får tillbaka 12,7). Pengar som skulle kunna användas till mycket annat.

  LPo kräver Swexit – ut ur EU.

  Erika Sörengård, partiordförande Landsbygdspartiet Oberoende LPo
  Arne Gunnarsson Strömsnäsbruk, styrelseledamot

  Gilla

 7. Kurt-åke Karlsson skriver:

  En glädjens dag. Jag håller med dig Rune att det är dags att vi svenskar får folkomrösta igen. Nu måste vi som vill ha en ny omröstning slå våra påsar ihop för att få till det och ett Swexit. Tramset om omförhandla villkor osv är just bara ett sätt att dölja huvudkravet.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Public service och tv4 fortsätter sin kampanj mot Brexit. De avslöjar sin brist på god journalistik när de aningslöst talar om en sorgens dag och är helt fixerade vid allt elände som nu ska drabba britterna. Samma enfaldiga inställning hörde jag från EU-fanatikerna Birgitta Ohlsson lib och Annie Lööv c.

  Gilla

 9. flobybo skriver:

  håller med till 100% ,det är en stor seger ,eftersom på motsidan är alla som dra nytta av EU utan att bidraga.

  Gilla

 10. Håller med i hyllningen . De politiker som fått yttra sig i SR,under morgonen har inte med ett ord visat uppskattning av demokratin bakom Brexit.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: