Att försvarsminister Peter Hultqvist är helt i händerna på NATO och USA

 framgår med allt större tydlighet för var dag som går. Han säger sig se ”positivt” på NATO:s alla förslag till upprustning i östra Europa, fler soldater till Mali och ökade krigsinsatser i Mellanöstern.

Hans senaste bravad är att se ”positivt”på när den USA-ledda alliansen vill ha utökade svenska insatser i Irak. Ett krig som en brittisk rapport har fastlagt som en historiskt dårskap.
Hultqvist agerar helt i strid med Sveriges tidigare alliansfria utrikespolitik som byggde på diplomati, humanitära hjälpinsatser och fredsbevarande FN-Insatser. Inte stridande förband under USA-befäl.

Det var statsminister Tony Blair och George Bush, som utan FN-mandat startade kriget i Irak. Det anses vara den främsta orsaken till en av vår tids största flyktingströmmar och framväxten av IS, Islamiska Staten. Då släpptes djävulen ur flaskan. Blair hotas av krigsrätt för sin roll i Irakkriget. Vad väntar Hultqvist?
Och det kriget vill Peter Hultqvist ytterligare förlänga med att sända fler svenska soldater till Irak som innebär ökat antal flyktingar och terrorister också till Sverige. Betydligt angelägnare vore att kartlägga de IS-krigare, som kommit till Sverige och som ingår i s k vilande terrorgrupper som kan slå till när som helst i vårt land.

Socialdemokraterna och även andra partier har haft många svagt begåvade och politiskt närsynta försvarsministrar. Men Peter Hultqvist ger ett närmast ärerörigt intryck och intar redan efter två år en klar tätposition i den illustra församlingen i hård konkurrens med Anders Björck och Karin Enström (m).

Peter Hultqvist hade inte ens förstånd att undvika bli privat lierad med militärmakten när han efter tillträdet som försvarsminister fick en hyreslägenhet på Östermalm av Militärhögskolans bostadsstiftelse.

Rune Lanestrand

4 Responses to Att försvarsminister Peter Hultqvist är helt i händerna på NATO och USA

 1. monica dahlby skriver:

  Man kan faktiskt på allvar fråga sig om Obama låtit spruta in nåt nanochip genom vilket Hultqvist är radiostyrd.Det förekommer otäcka experiment på människor i Sverige idag.

  Gilla

 2. Kristina Magnusson skriver:

  Ja, Peter Hultqvist, Margot Wallström och andra inom Sveriges regering hade kunnat välja en helt annan väg för landets försvar
  och utrikespolitik. Det finns stolta traditioner att anknyta till inom
  och utom svensk socialdemokrati. Tänk på Olof Palme, Thage G
  Peterson, Maj Britt Theorin, Pierre Schori, Hans Blix, Sven
  Hirdman…

  Allesammans överkörda av nuvarande politiska ledargarnityr.

  Gilla

 3. Kerstin Tuomala skriver:

  Man får ju hoppas att det blir bättre med Storbritannien, de hör ju fortfarande till Nato och det är mycket oroande att Finland är så intresserat av bilateralt militärt samarbete med Storbritannien. Undertecknad delar kritiken mot Hultqvist.Tony Blair borde inte hotas med att dras i rätten, han borde stämmas omedelbart och det borde bli en rättvis rättegång. Han har många liv på sitt samvete, vilket han kanske inte har (samvete). Det är också miljöbrott han har begått – irakierna är sjuka efter kriget eftersom deras jord är förgiftad.Hälsningar från norra Finland! Kerstin Tuomala, Simo

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Brexit-ledaren Boris Johnson blir Storbritanniens nye utrikesminister. Då blir det utträde som britterna röstade för. Och säkert ingen armkrok med USA i strävan efter världsherravälde. Boris Johnson är i motsats till Tony Blair en civiliserad, humoristisk och klok person. Världen blir lite mindre krigisk med Johnsson som brittisk utrikesminister. Krigsivrarna i EU som krälar i smutsen för Pentagon och Vita Huset kan inte längre styra britterna. Vilket var David Camerons uppgivna alternativ i folkomröstningen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: