Donald Trump kyler ned de svenska NATO-anhängarna

när han tagit deras främsta argument ifrån dem. Nämligen att Sverige tillsammans med NATO ska försvara Estland, Lettland och Litauen.
Trump säger nu i en intervju att det är inte självklart att USA vill ta på sig ansvaret för att försvara alla länder som ingår i alliansen. Däribland blad de baltiska staterna.
Trump som också ifrågasatt om inte USA kan försvara sitt eget land bättre från det egna territoriet än med oerhört kostsamma baser runt om i världen är efterlängtade tongångar.
Oavsett vad Tramp kan tänkas göra om han blir vald till president så har de svenska NATO-förespråkarna och vapenförsäljarna förlorat sitt främsta argument; att försvara Baltikum.
Det ska bli intressant att höra (major) Jan Björklund (l) och (major) Karin Enström (m) fortsätta sin förljugna kampanj om att Sverige blir säkrare med ett medlemskap i NATO.
Läget för att kräva en folkomröstning är nu bättre än på länge. Hjälp till att sprida uppropet:

https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=1

Rune Lanestrand

4 Responses to Donald Trump kyler ned de svenska NATO-anhängarna

 1. Rune Lanestrand skriver:

  En nygammal vältalig fifflare och demokratisk krigskandidat, ur den politiska eliten, har nominerats till presidentposten i USA. Flitigt uppbackad av vår inställsamma media och hennes partipolitiska beundrare i Sveríge.

  Gilla

 2. Jan skriver:

  http://jinge.se/allmant/usas-krigsovningar-i-svarta-havet-tillsammans-med-sverige.htm

  Jaha nu ska dumma sverige öva krig med usa i svarta havet!’ vad tar det åt socialdemokraterna? De är ju helt krigiska!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Trump har också sagt att NATO är en förlegad organisation, en rest från Kalla krigets dagar. Det har jag tyckt länge. Dessvärre också en mycket aggressiv och farlig organisation som ”löser” konflikter med våld och krig.

  Gilla

 4. Admin skriver:

  Reblogga detta på Om Sverige NU.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: