Inte en idrottssnubbe till

tänkte jag när Janne Andersson skulle sommarprata i dag. Jag brukar lyssna 10 minuter och har då vederbörande hunnit säga
Jag 10 gånger så stänger jag av. Därför har jag hört väldigt få sommarpratare i år där navelskådandet härjat mer än någonsin.
Det gjorde inte landslagets nye förbundskapten utan det var laganda och sportsligt uppträdande som präglade hans jordnära budskap i motsats till Erik Hamréns förvirrade flum.
Jag vill följa den killen. Tänk om han med sitt patos och ideal kan lära inte bara spelarna utan kanske också på sikt fansen hyfs och trevligt uppträdande. Så att även barnfamiljer vågar gå på fotboll.
Andersson var dessutom så modig att han krävde att landslagets spelare skulle lära sig Nationalsången och inte stå och mumla. Ja han var så modig att han spelade Du gamla Du fria som avslutning på sitt intressanta program.
Jag tänkte direkt att nu får de många politiskt korrekta sportjournalisterna sura uppstötar. Och mycket riktigt Först ut av dessa är Federico Moreno I Expressen:
-Därför förvandlades hans sommarprat i P1 plötsligt till rena falsksången i mina öron, när han började prata om nationalsången.Risken är att en del spelare som gärna ger hela sin själ för det svenska landslaget, men inte vill sjunga nationalsången för att de också identifierar sig med andra nationer, inte vill spela för Sverige skriver Moreno som inte har tagit in att pk-eran går mot sitt slut.
Min kommentar. Men det är väl ändå för Sverige de spelar?
Krönikörer som Morerio drar med sin falsksång ett löjes skimmer över sportjournalistiken.

Rune Lanestrand

5 Responses to Inte en idrottssnubbe till

 1. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Det märks på Dina texter att Du själv alltid har stått upp för viktiga värden!
  Jag fick sitta och vänta i min bil utanför tandläkarens mottagning igår vid middagstid, så jag kunde höra Anderssons program i P1.
  Halleluja!
  Eva Sternberg

  Gilla

 2. FM skriver:

  Min hustru som kom till Sverige från ett sydeuropeiskt land för 30 år sedan säger : ”Jag förstod tidigt att svenskar är det minst patriotiska folk jag träffat på”
  Om detta stämmer, vilket jag tror , är det inte konstigt att ”alla” ska kallas svenskar så fort de satt ner fotsulan på svensk mark. Då är det ju heller inte konstigt att spelare ”identifierar sig med andra nationer”
  Gör man det ska man kanske låta det avgöra vilket landslag man ska spela i.
  Bra skrivet Rune!

  Gilla

 3. JAN BENGTSSON skriver:

  Vilken skillnad ändå på Karolina Klüfts dravel!
  Det kunde vi varit utan!

  Gilla

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Har vi några svenska spelare där om tio år?
  Sällsynta åtminstone…

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, får fotbollsförbundet ordförande Karl Erik Nilsson sitta kvar är din fråga mer än välbefogad. Ytterst korrekt med blicken uppåt mot de verkliga makthavarna. Nilsson borde avsättas då han stödde FIFA-skurken Blatter.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: