Svenska domstolar ger straffrabatt för grovt kriminella

Domstolarna dömer allt konstigare och man kan undra över vad det är för åklagare och domare vi har fått. Är det snabbutbildade politiskt korrekta miljöpartister som får göra snabbkarriär inom rättsväsendet frågar jag mig. Det låter i varje fall så.
Dagligen kommer domstolsbeslut som kränker rättskänslan. Och man tar sig för pannan när åklagare och domare kommer med de mest underliga förklaringar till domen. Hovrätterna är nog värst.
Polisen tiger och lider. Men ibland blir det för mycket som för denne orädde och rättframme polisman som tar bladet från munnen:
(Citat)”Nu räcker det. Det är polisförbundets slogan när det gäller polisens löner. Nu räcker det har för mig aldrig primärt handlat om lönerna. För mig har det handlat om det synnerligen grovmaskiga nätet som kallas rättssystem.
Jag har jobbat som polis i 13 år.  All av denna tid har jag varit i yttre tjänst. Under dessa år har jag mer och mer tappat tron på rättssystemet. När någon skjuter en annan människa med pistol. Domen innefattar grov misshandel, grovt vapenbrott, narkotikabrott.
Påföljden blir ett halvår i fängelse. Där den dömde släpps ut efter 2/3-delar av tiden, trots att han misskött sig under tiden han avtjänat sitt straff.
De kriminella får åtalsunderlåtelse, villkorligt, skyddstillsyn och straffrabatt istället för ett kännbart straff. Straffrabatt, för er som inte vet vad det är, betyder att ju fler brott du begår av en viss sort desto mer rabatt får du i straffpåföljd. All rim och reson torde peka på det motsatta. Men inte i Sverige.”(slut citat)

Inte underligt att kriminaliteten frodas i den, enligt Reinfedlt humana stormakten Sverige och att internationella ligor opererar här utan att få kännbara straff. Kanske t o m straffrabatt. En rättsstat ska väl inte kunna ge något så rättsvidrigt som straffrabatt. Hela Daniel Backlunds efterlängtade inlägg kan läsas i http://asikt.dn.se/asikt/debatt/att-brott-inte-ska-lona-sig-var-tydligen-fel/

Rune Lanestrand

 

3 Responses to Svenska domstolar ger straffrabatt för grovt kriminella

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Det hjälpte att radera för nu har du koncentrerat dig och fått med det du menade fast i ett läsvänligt format.

  Gilla

 2. danuhrbom skriver:

  Du gillar ju inte långa inlägg som förklarar på djupet. Men min aggression till dumheterna som ofta beslutas i Sverige (och i hela världen) försvann, då jag började förstå att det är en global konspiration som styr i världen. Nu förstår jag spelplanen bättre och att de många gånger kriminella besluten som görs, görs för att strama åt makten över folket och hålla oss i schack. Verktygen är pengar, religioner och politik. Läs vidare i det du raderade bort igår om du vill förstå ett nytt och effektivt sätt om hur vi kan balansera upp detta.
  Jag förstår numera att de som gör de dumma besluten är hjärntvättade och mer eller mindre tvingade att göra dem. Ingen idé att bli arg på dem, utan det är effektivare att gå till orsaken och att förändra uti från det. Det fungerar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: