Hur korrumperad och inavlad är den akademiska världen

har jag länge funderat över. Harriet Wallberg som avsatts som rektor för Karolinska Institutet, KI och som universitetskansler försvarar sig nu och går till angrepp på Sten Heckscher och hans utredning.
Wallberg bekräftar mina misstankar om att det är lika slappt och ärerörigt inom stora delar av den akademiska världen och att Macchiariniskandalen bara är toppen på ett isberg.
Wallberg lyfter nu lika aningslöst som oavsiktligt på den tystnadskultur som i decennier, ja sekler, ligger som en ogenomträngligt töcken över den slutna forskarvärlden
Att hon inte granskade Macchiarini innan han anställdes är inget fel anser Wallberg. – Det är så det går till när gästprofessorer tillsätts vid universiteten säger Wallberg. Heckschers gjorde likadant när han var ordförande för Stockholms universitet påstår hon.
Frågan är om det finns tillräckligt med rakryggade personer inom institutioner som KI, universitet och högskolor som vågar bryta med den fega och förödande tysthetskulturen för att får en ändring till stånd.
Eller om man, med hjälp av public service m fl politiskt korrekta medier, bara lyfter på KI-fliken och sedan lägger tillbaka den våta filten över den akademiska kuvösen där man gett nobelpriset till forskare som tagit fram lobotomi för att bota psykiskt sjuka och GMO-manipulerade kaniner med grön päls och självlysande ögon.
Inte mindre än 50 professorer ingår i KI:s nominerande Nobelförsamling.
Rune Lanestrand
What do you want to do ?

New mailCopy

What do you want to do ?

New mailCopy

8 Responses to Hur korrumperad och inavlad är den akademiska världen

 1. Rune Lanestrand skriver:

  För en vecka sedan fick Harriet Wallberg sparken som universitetskansler efter Macchiariniskandalen på Karolinska Institutet.
  Nu har Harriet Wallberg, 60, i stället anställts som generaldirektör hos Gustav Fridolin på utbildningsdepartementet.
  Hon garanteras en månadslön på 131 500 kronor fram till den 31 maj 2020 – totalt 5 917 500 kronor skriver Expressen.
  Var kan hon passa bättre undrar jag!

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Dags att skriva om presentationen om Karolinska Instututionen. ”Karolinska Institutet är ett svenskt statligt enfakultetsuniversitet i Solna.
  Karolinska Institutet är ett av de största och mest prestigefulla medicinska universiteten i världen[källa behövs]. Ett campus ligger intill Karolinska universitetssjukhuset, Solna och ett i Flemingsberg vid Karolinska universitetssjukhuset, Huddinge och Novum Forskningspark.
  Karolinska Institutet har också institutioner vid Danderyds sjukhus och Södersjukhuset.” Källa Wikipedia. Det där med mest prestigefulla är i dag lite väl magstarkt.

  Gilla

 3. Monica Dahlby skriver:

  Ja,Det pågår skrämmande försök på försvarslösa,ovetande människor med nanoinsprutningar till exempel.. Etikkommittén som ska hantera tillstånd är lika involverad i den smutsiga hanteringen,som en Macciarini. Utvecklingen är skrämmande lik nazismens avskyvärda hantering av människor.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Nanopartiklar är ytterst farliga då de bryter igenom blod- hjärnbarriären och skadar hjärnan. Vilken källa har du för uppgifterna i ditt inlägg?

   Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  I denna artikel i svd framkommer ett osunt samband mellan bl a expertläkare och läkemedelsindustrin. http://www.svd.se/landstingens-experter-far-betalt-av-lakemedelsindustrin/om/lakarna-och-lakemedelsindustrin

  Gilla

 5. Björngunnar skriver:

  Kanske ännu värre är den fullständiga fixeringen på kemikalier i vården för att ta bort syntom, samt att kostens inverkan som ignoreras samtidigt som alternativmedicinen aggresivt motarbetas.
  Hur många cancerfall på grund av användningen av glyfosat, Roundup?
  Potatis sprutas för att blasten skall dö, potatisen kan inte användas som utsäde om den är besprutad men som människoföda, då går det bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: