Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson drabbar nu Röda Korset

Stackars Röda Korsets hårt prövade medlemmar som än en gång tvingas ta emot en avdankad höjdare som har gjort bort sig och som ska ha en välbetald reträttplats.
Denna gång är det Migrationsverket misslyckade generaldirektör Anders Danielsson som placeras som generalsekreterare i Röda Korset.
Tidigare fick Röda korset ta emot Bengt Westerberg när han inte länge dög som ordförande i folkpartiet. Westerberg anställde den beryktade Johan af Donner som redan hade förskingrat pengar i Rädda Barnen. Donner förskingrade dryga 5 miljoner i Röda Korset innan han fick fängelse. Westerberg anställde Christer Zettergren som generalsekreterare i Röda korset.
Westerberg och Zettergren fick hård kritik även av de fogliga medlemmarna i RK för sin skötsel i samband med den stora förskingringen och för att de roffat åt sig extremt höga löner. Folkpartiet/liberalernas tidigare partisekreterare Peter Örn har också varit generalsekreterare i Röda Korset. Han ”rekryterade” Westerberg som ordförande.
Men är det inte styrelsen som väljer ordförande och generalsekreterare? Då kan jag berätta hur det går till. Feta uppdrag i stora även ideella organisationer är uppdelade mellan partierna. Och Folkpartier/liberalerna har fritt fram att använda Röda Korset som sin elefantkyrkogård.
Christer Zetterberg som gjorde sig omöjlig i Röda Korset gick till Migrationsverket som ”rådgivare åt verkets generaldirektör.”
Och nu blir Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson generalsekreterare i Röda Korset vilket knappast kommer att öka skramlet i Röda Korsets insamlingsbössor.

Rune Lanestrand

7 Responses to Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson drabbar nu Röda Korset

 1. Anonym skriver:

  Och innan han var GD i migrationsverket så var han säkehetspolisens GD….

  Gilla

 2. Berra skriver:

  Det luktar korruption bland eliten.

  Gilla

 3. Tragiskt att den svenska traditionen med vänskapskorruption anses vara så föga oproblematisk för svenska rättsexperter.

  Gilla

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Låt oss hoppas att det varken prasslar e skramlar längre!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: