Löfven ska sälja den svenska ”humanitära” modellen

till hela världen när han talar på FN:s migrationskonferens. Det ger onekligen intryck av politiskt storhetsvansinne när även våra nordiska grannländer varnar för den svenska misslyckade migrationspolitiken.
Men stolta nyhetsuppläsare i public service som t om har skapat en ny titel och skickat en särskild ”migrationsreporter” till New York tar Löfven på fullaste allvar med fjäskande ”presidentintervjuer”. Och ställer som vanligt inga besvärande motfrågor.
För mig är det något allvarligt som inte stämmer. För jag får dagligen rapporter för att stora delar av det svenska välfärdssystemet och tryggheten är på väg att kollapsa.
Ändå så står Sveriges statsminister i FN:s talarstol och lovar ännu mer flyktinghjälp medan de flesta länder smiter undan sitt ansvar. Inte minst USA som genom sin krigföring drivit miljoner på flykt.
FN skulle i stället samla generalförsamlingen till möte för att sätta press på Ryssland och USA i första hand. De är mäktiga nog att få slut på kriget i Syrien. Utan fred eskalerar bara död och lidande helt oberoende av hur mycket Sverige och andra länder satsar i flyktinghjälp. Det är den obehagliga men bistra verkligheten.
Den summan man enats om är bara ett spel för gallerierna. Eller med andra ord en spott i havet.

Rune Lanestrand

6 Responses to Löfven ska sälja den svenska ”humanitära” modellen

 1. Finns det frisersalonger, som är så stora att de verksamheten går ihop genom att frisörerna enbart klipper varandra? Att ersätta frisörerna med anställda i media, musiker, idrottsmän, militärer och politiker/byråkrater med svans lär inte hjälpa ens i vårt lilla retarderande välfärdsland. Vi är tydligen tillräckligt många idioter. som låter oss bli lurade att bli skrämda av ryssen, för att acceptera västvärldens dellösning av arbetslösheten, genom tillverkning av vapen och proxykrig. Vi måste ut ur EU, motverka globaliseringen och kasta ut Cecilia Malmström/handelsavtalet TTIP ur medvetandet.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Undrar om Löfven och Ygeman läser och tar in vad som utspelar sig i Boden just nu? Den bubblan de lever i borde har spruckit för länge sedan.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Storhetsvansinne är nog det som ligger närmast till hands. När man tror att alla dessa som kommit till Sverige ska kunna få ett arbete när den ena tillverkningsindustrin efter den andra läggs ner eller flyttar ut. Nu senast Ericssons planer på att flytta ut verksamhet som kan beröra 3 000 anställda.

  Gilla

 4. Helt rätt! Håller med till 100 %.
  Anki Bogren.

  Gilla

 5. J.O B skriver:

  Danskarna vill inte vara sämre:

  Former danish NATO chief Rasmussen wants US ‘to police the world’

  https://www.rt.com/news/360124-nato-rasmussen-security-russia/

  Gilla

 6. Anonym skriver:

  Du har rätt Rune! Vi svenskar är jordens dummaste folk- utan att veta om det eller bry oss om det!
  Kanske går det bra en gång till!.
  Från Din syster i förskingringen
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: