Margot Wallström fick mig att haja till

när hon i dagens lördagsintervju svarade på frågan om på vilket sätt Sverige kan påverka genom sin nya plats i FN:s säkerhetsråd.
-Jo vi kan bidra med vår inställning att man ska prata med och inte om andra länder! Detta kommer verkligen från rätt person. Knappast någon utrikesminister har pratat så mycket smörja om Ryssland som Margot Wallström. Inte ens Carl Bildt.
Dessutom har hon och Sverige med Wallström i spetsen varit det land i EU som drivit bojkotten mot Ryssland allra hårdast. I intervjun kastar hon helt om och säger att hon nu vill tala med Ryssland. Det är bra.
Vad ligger till grund till denna omvändelse? Har hon tagit intryck av Donald Trump som vill ha fredliga relationer med Ryssland.
Nej, det tror jag inte. Förklaringen är ganska enkel. USA har börjat att samtala med Ryssland och då följer Sverige efter som man gör i alla andra frågor som rör utrikespolitiken.
Public service och gammelmedia driver av någon outgrundlig anledning en daglig hetspropaganda mot Ryssland och för ett svenskt NATO-medlemskap. Dagens intervjuare, Monica Saarinen, i P1 drev samma enfaldiga linje som public service t ex också gör ifråga om den katastrofala invandring/flyktingpolitiken och planerna på storregioner. Med överheten mot folket.
Rune Lanestrand

8 Responses to Margot Wallström fick mig att haja till

 1. kao skriver:

  Det var på tiden att hon vill ha en dialog med Ryssland. En bojkott av ett land drabbar bara de fattigaste och så är det alltid.
  Hetspropagandan mot Ryssland är massiv. De får ju inte ens patrullera sina egna farvatten utanför Kaliningrad och i Finska Viken utan att det blir ramaskri….men det är tydligen ok att amerikanska kärnvapenbestyckade jagare ligger i Östersjön…..
  ——-
  I Aftonbladet är nog Wolfgang Hansson och Staffan Heimerson allra värst med sin antiryska propaganda. De tycker sej också veta vad Putin TÄNKER. Heimerson klagade på Putins utseende: ”grisögon, kort i rocken osv) Till och med vädret (särskilt ovädret) skylls på Ryssland. ”Rysskylan” och ”ryssvärmen” – och på väderkartan har man inte ens satt ut en enda plats i Ryssland.
  ———-
  Jag tror inte på något reellt rysshot. Det vore politiskt och strategiskt självmord av Ryssland de skulle starta interventioner i Östersjöområdet. De har fullt upp med utbrytarstaterna österut.

  Allt detta skitsnack ser jag bara som propaganda för att övertyga svenska folket att vi behöver NATO.

  // Kao

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Märkligt att socialdemokraterna som säger sig vara emot ett medlemskap i NATO deltar i skrämselpropagandan mot Ryssland.
   Det är så pinsamt konstatera att när USA rycker i snöret uppträder Peter Hultkvist och Margot Wallström som lydiga sprattelgubbar.

   Gillad av 1 person

 2. Manfred skriver:

  Helt rätt Rune, vem tror Wallström att hon lurar? Hon kastar skitpropaganda mot alla möjliga länder men nu vill hon plötsligt ha dialog? Hur är människan funtad!? Hon har först svensk utrikespolitik med sina DAGLIGA attacker på andra länder (inte minst Ryssland som hon nu alltså påstå vill sig snacka med?!)

  Gilla

 3. Monica Dahlby skriver:

  Man kan gå in på Magots fanclub på facebook. Något av det löjligaste jag någonsin sett.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: