Skottlossning i Biskskopsgåren och tre rån i natt i Göteborg

läser Västnytt upp som om det vore en börsrapport. Och ingen höjer längre på ögonbrynen för det är nästan samma nyheter varje morgon.
Samtidigt håller Stadsdelsnämnden som omfattar slummen i Biskopsgården budgetmöte i lyxmiljö på Säröhus. Den dyraste av de 82 anläggningar staden har avtal med väljer den rödgrönoranga (s, mp,fi).
Konferensen innefattar övernattning i enkelrum för 27 politiker och tjänstemän, SPA, bastu trerättersmiddag med vin och buss så ingen behövde oroa sig för promille vid hemresan. Notan gick på äver 100 400 kronor. Plus buss 5 000 och arvoden.
– Det viktigaste är att vi använder faciliteter staden har upphandlat, säger nämndens ordförande Jahja Zequiraj (S).
Hur ska de som bor i Biskopsgården ska få förtroende för politiker som är satta att sköta deras stadsdel när de handskas så skamligt med offentliga medel.
Det kan nämnas att det fanns stadsdelsnämnder i Göteborg som höll årets budgetmöte i egna lokaler och bara bjöd på en smörgås.
5-6 skott sköts in i lägenheten på Biskopsgården som  de senaste åren drabbats hårt av mord, skottlossningar och sprängdåd.
Det mest uppmärksammade dådet i år skedde i samma område som nattens skottlossning i augusti i år när en åttaåring dog i en granatattack.
Då var det någon eller några som slängde in en handgranat i en lägenhet där släktingar till en av de dömda för den brutala skjutningen på Vår Krog bodde.Göteborg har verkligen fått känna på den av blinda politiker och pk-media välsignade mångkulturen.

Rune Lanestrand

7 Responses to Skottlossning i Biskskopsgåren och tre rån i natt i Göteborg

 1. Rune Lanestrand skriver:

  ”Bråket på Bergsjöskolan i Bergsjön i Göteborg ägde rum vid halv tolv-tiden på måndagsförmiddagen. En timme senare ryckte polisen ut till skolan. (16-12-12)

  – Gärningsmännen hade kommit tillbaka och det är då vi får larmet. När vi kommer dit https://www.facebook.com/rune.lanestrandvar inga gärningsmän kvar, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

  Totalt sex ungdomar ska ha skadats i bråket, alla sex har förts till sjukhus med olika former av stickskador.

  En person har blivit knivstucken i ryggen, en i en arm, en i buken och tre har lättare skärskador. En av de skadade är en ung man, han var vaken och talbar när polis och ambulans kom till platsen.” enligt GT.

  Samtidigt står Fredrik Reinfeldt på ett seminarium i riksdagshuset och skryter över att han lagt grunden till den välsignade mångkulturen i Sverige.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  En liten ljusglimt från säker källa: rikspolischefen Dan Eliasson kommer att bytas ut vid årsskiftet. Man kan bara hoppas på bättring. För någon sämre än Eliasson går väl knappast att hitta.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Ytterligare två dödsskjutningar i Göteborg i natt. Men vi har situationen under kontroll säger ansvariga ministrar.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Ytterst oroväckande att var tionde elev på högstadiet i invandrartäta områden i Göteborg sympatiserar med IS.

  Gilla

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  För att travestera Stefan ”Svetsaren”.

  Låt oss vara tydliga med,
  var problemen finns…
  Eller?

  Gilla

 6. Anonym skriver:

  Kära Rune!
  Bra skrivet! Som hjärnforskare och familjerådgivare kan jag bara säga att eftervärldens dom kommer att bli hårdare än någon av dessa politiker förstår!
  Men jag tänker: There, but for the grace of God, go I!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: