Skjutningarna fortsätter i Göteborg

Hittills i år har fem personer skjutits ihjäl i Göteborg och åtta har skadats. Under det senaste fyra åren har 21 personer dött och 170 skadats i s k gängkrig.
I det läget kan inte media och politiker längre låtsas som om situationen är under kontroll. Det går inte längre att skylla på att polisen inte gör sitt jobb utan nu tvingas Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, träda fram och tala om kris.
Svt:s reporter kör fortfarande det invanda spåret och ställer polisen mot väggen och upprepar sina imbecilla frågor; varför kan inte polisen stoppa våldet, vad gör ni, när ska ni få slut på våldet etcetera.
En gång för alla. Det är inte polisen som bär skulden till våldet, skjutningarna, dagens invandrar- och flyktingghetton. Det är politikerna i de sju partier som öppnade gränserna för okontrollerad massinvandring som bär hela ansvaret för att Göteborgs och andra s k utanförskapsområden snart är omöjliga att bo i.
Det värsta är att sjuklövern inte insett att den sociala katastrofen bara är i sin linda när tiotusentals på flyktingförläggningarna och 37 000 ensamkommande kommer ut från hvb-hemmen. Det finns varken arbete eller bostäder. Hermansson talar om ”förebyggande arbete” som bara är tomt prat när problemet är krockande mångkultur och massinvandring.

Rune Lanestrand

3 Responses to Skjutningarna fortsätter i Göteborg

 1. jembefreakils skriver:

  the same old story—–rune har analyserat situationen i detalj och kommit fram med ett korrekt svar, han är väl berest och har jobbat inom politiken i hela sitt liv. då det gäller att göra någonting åt saken står han tillsammans med sjuklövern——-i dunno

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Rubriken för Opinion live i svt 1 kl 2200 är ”Det dödliga våldet i Göteborg”. Ofta är Opinion mest strunt och resultatet riggat i förväg. Men man ju hoppas att det kan komma fram något vettigt.Rubriken för Opinion live i svt 1 kl 2200 är ”Det dödliga våldet i Göteborg”. Ofta är Opinion mest strunt och resultatet riggat i förväg. Men man ju hoppas att det kan komma fram något bra i denna allvarliga situation som Göteborg m fl städer och orter befinner befinner sig i. Frågan är om public service vågar ta upp själva grundbroblemet.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  I kväll visar Uppdrag Granskning hur korruption och oegentligheter följer i spåren på den oansvariga flyktingpolitiken. Toppen på isberget kommer denna gång från Göteborg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: