Donald Trumps historiska insats

har fått lite eller ingen uppmärksamhet när den politiska, kulturella, och mediala eliten hittar på alla möjliga förklaringar till valresultatet i det amerikanska presidentvalet.
Elitens förklaringar till Trumps framgångar står som spön i backen men få gör minsta antydan till självkritik. För då skulle de förstå vad som hänt i USA och kommer att inträffa här också.
Med mångmiljardären David Trumps kritik av den heliga globaliseringen och elitens förda handels- och krigspolitik riktades hela världens blickar på att det i ett av världens rikaste länder finns stort armod med tiotals miljoner bortglömda och fattiga.
Det medförde att journalister och media från hela världen lämnade storstädernas lyxhotell och gav sig av till landsbygden och rostbältet där vi fick se hela rader av tomma och förfallna hus som den tidigare medelklassens arbetare tvingats lämna till bankerna. Och det finns gott om ”bortglömda” rostbälten i den ohämmade globaliseringens spår inte bara i USA utan runt om i världen. Också i Sverige.
Vi fick se intervjuer med pensionärer som arbetat hela sitt liv ställas på gatan trots att de tagit extraknäck men ändå inte klarade hyran, el och vattenräkningen. Vi fick se av staten övergivna krigsveteraner som sitter i rullstol och tigger. Medan de får läsa att Chelsea Clintons bröllop kostade 24 miljoner.
Klart folk blir förbannade. Och det tror jag att eliten i många länder börjar förstå. Kanske t o m vår egna politiker när de funderat färdigt över varför USA:s tillträdande president heter Donald J.Trump.

Rune Lanestrand

14 Responses to Donald Trumps historiska insats

 1. jembefreakils skriver:

  det kan vara hugget som stucket, huruvida det var clintons bröllop eller trumps tre konkurser avs. spelkasinon, som fick statens bortglömda krigsveteraner att hamna i rullstol som tiggare. dom är båda två att betraktas som svin.

  frågan, som kvarstår att besvara, är denna: finns det någon människa i något land, som kan förklara, varför dom två personer bland amerikas 300 miljoner människor, som bäst kan representera usa, heter clinton och trump?

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Den moderate politikern Delmon Haffo är grövre i munnen är Trump.

  Gilla

  • jembefreakils skriver:

   i föreliggande fall väntar vi på att få lyssna på någon, som är grövre i munnen än delmon haffo. som jag förstår saken, hade gumman föreslagit, att männen borde förvägras rösträtt. come on, come on rune, stå upp för ditt kön!

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Media i USA var extremt partiska under presidentvalskampanjen och ljög regelbundet i syfte att gynna Hillary Clinton. En sådan tidning var anrika New York Times som nu förklarar att de ska sluta ljuga och börja rapportera ärligt.

  Efter det amerikanska valet har många läsare övergett New York Times på grund av tidningens lögner kring valet och den snabbt sjunkande tilliten till media.
  Tidningen vädjar nu till läsare att inte överge New York Times och påstår samtidigt att man ska sluta ljuga och istället börja rapportera objektivt och ärligt.
  När ska DN, public service och övriga stora svenska medier som var lika oärliga i sin valrapportering och ljög lika mycket be om ursäkt.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Enligt CNN:s vallokalsundersökningar röstade 53 procent av vita kvinnor på Trump, 43 på Clinton. Det finns kanske 30 miljoner amerikanska kvinnor som är intensiva motståndare till abort säger GW Persson i en intervju i Expressen.
  Här kan du läsa hela intervjun med Leif GW Persson http://www.expressen.se/nyheter/gw-persson-darfor-vann-donald-trump/

  Gilla

 5. Anonym skriver:

  Jag tror att Donald Trumps seger bara är början på en process.

  Kanhända har de en lika trång åsiktskorridor i USA som i Sverige. För här innebär varje yttrande av en åsikt på en arbetsplats som avviker det politiskt korrekta att du helt körd. Det innebär också att det vi säger inte avspeglar våra tankar och åsikter. Det svenska valet kan därför bli en överraskning.

  Tur att Hillery inte vann. Vi får aldrig glömma hennes ord ”We came, we save, he died”. https://www.youtube.com/watch?v=vqYJRc0TJkQ

  Sverige deltog i anfallet på Libyen som förvandlade landet som hade Afrikas högsta levnadsstandard till totalt kaos. USA snodde dess guld och forslade dess vanen vidare till IS.

  Stefan Lövén i Saudi Arabien för att kränga vapen. Ett land som stöder IS. Och sedan får vi ta emot de som IS driver bort från Mellanöstern. Resultatet har blivit att allt fler ska dela på den hårt ansträngda offentliga sektorn och en ökad press de anställda.

  PS, Bra Jan Bengtsson att du tar upp Scalias död. Där finns också en koppling till Bohemian Grove.

  Gilla

  • Anonym skriver:

   Den ska inte var anonym, jag heter Anders Eliasson

   Gilla

  • Till Anders – mycket bra skrivit och det är i hela samhället man måste vara politiskt korrekt.
   Jag har dock missat det som Du och Jan skriver om ang Scalias död. Vad handlar det om?

   Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    HD:s mest profilerade konservativa domare Scalia dog i Texas,
    kanske ej helt oväntat (79) e sviktande hälsa…

    Men många frågetecken finns!

    Tecken tyder på ett möte med Obama dagen innan på ett plan,
    därefter övernattade han hos en känd Obama bidragsgivare,
    som något år tidigare dekorerades för sina insatser,
    denne med en bakgrund inom militärens skummare grenar.

    På morgonen hittades han död, med en kudde över ansiktet.

    Ingen obduktion utfördes,
    trots att det skall ske enligt lagen i Texas.

    Tom illegala flyktingar obduceras…

    Tvärtom balsamerades han skyndsamt o kremerades?
    Trots att detta sannolikt stred mot hans tro…

    Påminner lite om Bleach Bit)

    Utplåna alla spår!

    Enbart en konspirationsteori???

    Gilla

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Trump gjorde en historisk insats!

  S:t Donald dräpte den onda Draken!

  Med till synes outsinlig energi flög han kors o tvärs över landet!

  Möte efter möte, med vanligt folk!

  En lycklig omständighet spelade honom ändå i händerna!

  Ingen Republikan ville låta Hillary nominera domare till HD!

  Där sitter man på livstid i princip…

  Nickedockan Loretta Lynch kunde blivit föreslagen!

  Även fler ersättningar kan bli aktuella under närmaste fyra åren!

  Detta hade grundligt förändrat USA som land!

  Sen kan man nog undra över omständigheterna kring Scalia död…

  Minst sagt outredda!

  Även om hälsan var sviktande,
  synnerligen märklig hanterande av dödsfallet!

  Tom en illegal immigrant hade undersöks av en coroner…

  Brådskan var oförklarlig, eller kanske tvärtom?

  Gilla

 7. larslindblog skriver:

  Jag känner bara att jag vill rensa ut hela eliten…Lööf , Björklund , Reinfeldt , Bildt , Tidningarnas ägare Bonnier , Hjörne , Stenbeck…
  Ett slags oblodigt Stockholms blodbad……

  Gilla

 8. Britt Jakobsson skriver:

  Av eftervalsanalysen framkommer att en betydande mängd vita kvinnor har röstat på Trump, och vita män naturligtvis. Det finns också en slutsats att vita amerikaner känner sig hotade och alltmer som en minoritet bland alla andra. Nu är ju Trump rasist och därför uppmärksammade han inte de svartas underläge lika mycket eller vad tror du? Ändå har han många svarta på sin sida. Den största förklaringen finns väl i missnöjet med etablissemanget som ju också finns här och är exploaterat av SD. Politiker- och föraktet mot eliterna grundar sig på sammanväxningen politik och näringsliv, svängdörrar till pr-firmorna och okunnighet och nonchalans hos tjänstemän i offentlig förvaltning. Att inneha ämbetet som Riksrevisor och inte ha en susning om jäv är verkligen anmärkningsvärt. Samma var det ju hos Sociala resurscentret i Göteborg. Det behövs tydligen utbildning inte bara i etik och moral som professorerna Levi och Rothstein efterfrågat (de menar ju att det är naturligt att först och främst tänka på sig själv när man har en hög befattning, det allmänna bästa måste läras och tränas in) utan också regler om jäv i offentlig förvaltning. Sossarna borde ha kurs i att undvika pampbeteende för sitt eget bästa. Juholt var en annan sort och blev följaktligen utsparkad.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du är snabb med att använda rasistkortet som är en slags vänstersjuka i alla sammanhang när argumenten tryter. I det här fallet om Trump trots att han fick mycket röster bland de svarta.
   Samma enfaldiga tjat om medelålders vita män som ältas till tusen av kultureliten. Det är just den malliga enfalden från de priviliegerade som fört fram Trump till presidentposten.

   Gilla

   • Karl Malghult skriver:

    Britt Jakobsson:

    Hur förklarar du att en majoritet i ”rostbältet” – stater som Pennsylvania, Ohio, Iowa, Wisconsin, Michigan – Röstade på Obama 2008-2012 nu röstade på Trump som en sorts ”rasism”?

    Vi talar inte om KKK-människor här för de finns inte i någon större organiserad utsträckning i dessa stater ”trots” en befolkning på 90-95% vita och en invandring som har varit minimal till dessa stater. Det här är stater som stått bakom demokraterna sedan Roosevelts 1930-tal på alla nivåer (missta dig inte på några av presidentvalen, de har röstat demokratiskt på delstats och kommunnivåer i alla år). Trots industrinedläggningar och miserabel utveckling finns det fortfarande många fackligt aktiva som fortsatt rösta på demokraterna som ett mindre ont. Inte helt olikt hur många svenskar i mindre städer och samhällen röstat på SAP i Sverige trots att de och de fackligt aktiva inte fått ut något av dem på många år. Vad demokraterna gjort under Obama har varit mer av samma usla utveckling som föregångarna, ingen i svensk media tar exv. upp att sjukvårdsförsäkringen som kom 2010 inte alls fungerar som i Sverige utan tvärtom missgynnas låginkomsttagare på landsbygden (lastbilschaufförer m.fl) eftersom faktorer som avstånd till sjukhusen m.m. räknas in som en kostnad i premien. Som egenföretagare täcks de inte heller av något högkostnadsskydd. Klart folk vill riva upp ett sånt uselt system då. Det är inte ett solidariskt sjukförsäkringssystem för fem ören.

    Det här är det största sammanbrottet för en amerikansk presidentkandidat någonsin. Aldrig tidigare har så många inom eliten så ensidigt stått på en kandidats sida (Wall Street, pressen, kulturelit, den egna partiledningen som gick emot honom) och förlorat så stort. Att hon vann i antal röster spelar mindre roll i ett federalt system som det amerikanska, Trump vann där han behövde vinna (Hillary gjorde få eller inga kampanjstopp i stater som Wisconsin och Pennsylvania där Trump grundligt reste runt igenom båda delstaterna, stater hon tog för givna just p.g.a. de ”alltid” skulle rösta demokratiskt) och det är det som räknas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: