När ska svensk media be om ursäkt

 för sin snedvridna och vilseledande journalistik som blivit så uppenbar i rapporteringen från presidentvalet i USA. På samma sätt har det varit med ren propaganda för den stora invandrings- och flyktingpolitiken.

Upplagorna sjunker i takt med att allt fler inser att de blir förda bakom ljuset av Rapport, övrig public service, stora drakar som Dagens Nyheter och Aftonbladet som är värst.
I USA ber nu New York Times sina läsare om ursäkt för att de ljugit och vilselett i sin propaganda för Hillary Clinton och mot Donald Trump. Det tycker jag att berörda svenska medier också ska göra. Ber t ex inte Wolodarski om ursäkt kommer Bonniers stinkande flaggskepp, DN, med rätta att gå under.
Det finns en ledarskribent som hållit och håller huvudet kallt. Min favorit Alice Teodorescu, ledarskribent på Göteborgs-Posten. Låt mig citera:
”Det finns anledning att efter bevakningen av det amerikanska valet ta sig en funderare kring journalisternas roll och misslyckande. Hur många debatter har du hört i svensk media där någon uppenbart sympatiserat med Donald Trump, eller ens uppvisat någon form av neutralitet gentemot honom? Hur många inslag har visats i svensk media där den som intervjuats, i sin egenskap av Trumpsympatisör, valts ut av annat skäl än att han eller hon bekräftar den gängse nidbilden av en sådan? Det talas mycket om alla människors lika värde men kanske borde vi prata desto mer om vikten av att behandla alla människor lika.
Det är dags för media att rannsaka sig själv. Definitionen av galenskap enligt Einstein är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat. Om två år kan statsministerkandidaten heta Jimmie Åkesson och då kan det vara för sent för den som på riktigt vill försöka förstå hur det kunde gå så snett.

Rune Lanestrand

8 Responses to När ska svensk media be om ursäkt

 1. Gunnar Gadderyd skriver:

  SVT går på i ullstrumporna med smutskastningen av USAs nye president Donald Trump. I programmet Studio1, idag, intervjuade man sk. klimatexperter, som alla målade upp en katastrofal framtid för jorden med Trumps förmodade klimatpolitik, hela tiden påhejade av programledarna!
  Oavsett ämne, intervjuas alltid experter, som är övertygade om att allt kommer att gå åt skogen med Trump som president!
  Även då det gäller Ryssland, gäller samma negativa rapportering. Man är noga med att alla döda och de skador som Ryska bombningar i Syrien orsakar, rapporteras. Trots att USA genomfört över 500 bombningar i samma land hittills under 2016, undviker SVT att rapportera antalet döda, samt skador på människor, miljö och infrastruktur.
  Med den rapporteringen, måste man dra den slutsatsen, att USAs bomber och missiler, inte gör någon skada!

  MVH
  Gunnar Gadderyd
  Backstigen 4
  57164 SANDSJÖFORS
  Hemnummer: 0380-375007
  Mobil: 070-5131477

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  I Dagens Industri skriver Hans Bergström om det amerikanska valet och läget i Sverige;
  ”Om det finns en verklig oro och olust hos en stor del av befolkningen över vad som händer med ordningen i landet, med en icke fungerande polis, med konsekvenserna av en enorm och oplanerad invandring under kort tid, över risker för terrorism, över tiggeri på gator och torg etc – då behöver maktägande, etablerade politiker ta itu öppet och på allvar med dessa problem.
  Man kan inte försöka skyla över dem genom att i stället konstruera konstlade konflikter längs höger–vänster-skalan, bara för att lura väljarna att glömma vad de hyser genuin oro över. Bakslaget kommer vid valurnan.”
  Den oron anser jag finns verkligen också i Sverige men den vill inte sju-klövern i sin upphöjdhet låtsas om. I natt kastades en ny handgranat i Göteborg på samma gata som två unga sköts i förra veckan.

  Gilla

 3. larslindblog skriver:

  Bonniers som ägare borde agera…men Bonniers är vänsterliberala globalister .
  Tidningen Expressen borde genast göra sig av med Lars Lindberg , fimpa Alex .S. och pensionera Cecilia Hagen även om hon är en rakt nedstigande led Bonnierättling.
  Men Bonniers har i alla tider hyllat allt samhällsnedrivande…Clark O. Svartenbrandt , republikfanatiker , udda sexuella minoriteter , människor som gömmer personer som fått avslag på asylkrav , kallas i Expressen ”Hjältar” , kommunistsekter som afa-expo hyllas , den avskyvärde kommunisten Stieg Larsson får ideligen utrymme ,
  ja..som sagt allt som är underligt , sjukt och konstigt hyllas av Bonniers.

  Gilla

 4. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Du har helt rätt! Jag såg Wolodarski stå mitt emot Teodorescu igår i Agenda i TV och jag tänkte, att han är rädd!
  Själv är jag 77 år så jag har varit övertygad om att Hilary Clinton skulle vinna.
  Eva

  Gilla

 5. Björngunnar skriver:

  Det finns ingen svensk media!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: