Först att publicera Carl Bildts era är över

är Skaraborgsbygden som värnar om yttrandefriheten. En av få tidningar som inte lät sig säljas när Maud Olofsson sålde partiets flesta tidningar till Stampen/Göteborgs-Posten.
Skaraborgsbygden ägs lokalt av en tidningsförening och är efter 60 år med sin upplaga på 9800 ex och 35000 läsare djupt rotad i den skaraborgska myllan.
Skaraborgsbygden är ett intressant exempel på småskalig press när tidningsdöden härjar och Stampen, med sin ägare  Harry Hjörne, som ville ha kontroll på hela tidningsmarknaden i Västsverige, är konkursmässig.
Yttrandefriheten var inte Hjörnes ledord. Tvärtom var det svårt att få in debattartiklar som inte behagade folkpartiet vilket också påverkade nyhetssidorna. Den blev ointressant och läsarna övergav den.
Centern blev rik och Maud Olofsson gavs högre lön än statsministern, fick storhetsvansinne och sålde ut motståndet mot kärnkraften och övergav landsbygdens folk. Med dessa meriter blev hon knuten till Hillary Clintons  toppråd som skulle stärka kvinnors ekonomiska ställning i världen.
Och de 1,8 miljarder Stampen betalade för centertidningarnas går till lyxiga PR -och  reklambyråer som får ersätta centerns söndertrampade gräsrötter. Jag var en av dem. Länk till Skaraborgsbygden.

Rune Lanestrand

4 Responses to Först att publicera Carl Bildts era är över

 1. Hans Jansson skriver:

  Jag delar inte alla dina åsikter antagligen men detta är klockrent. 👍🏻

  Gilla

 2. larslindblog skriver:

  Dom 1,8 miljarderna borde väl delats ut till partiets gamla trogna medlemmar. Det är ju dom som skapat förmögenheten.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Den gamla bondska hederligheten som jag är formad i och som fanns i Bondeförbundet/centern blåstes på riksplanet bort av Maud Olofsson, Annie Lööf och Stureplanscentern med Fredrik Federley i spetsen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: