Sveriges sätt att ta emot ensamkommande barn bryter

mot FN:s-kommission om barns rättigheter. Det säger UNHCR:s Europachef Vincent Cochetel i en DN-intervju.
UNHCR anser inte att Sverige utgår ifrån barnets bästa när ensamkommande barn direkt efter ankomst hamnar i en asylprocess. I stället ska det första steget vara att spåra barnets familj, säger Vincent Cochetel.
Fredrik Reinfeldts fåfänga önskedröm om Sveriges som en humanitär stormakt har blivit rena mardrömmen. Inte bara med den okontrollerade massinvandringens alla negativa effekter på vårt eget land utan också för många av dem som lockats hit med helt orealistiska löften.
En hycklande Anna Kinberg Batra försöker nu två sina händer genom att ta avstånd från partiets drivna flyktingpolitik. Tyvärr Batra. Ingen kommer att tro dig utan ser det bara som röstfiske. Ett desperat försök att ta tillbaka röster från Sverigedemokraterna.
Bara under en kort tid hösten 2015 kom ensamkommande i ett antal som motsvarade 1000 skolklasser. Nästan dagligen påminns vi om hot och bårk i överbefolkade skolor. Värnhemsskolan i Malmö infö i dag personkontroll och vakter efter fredagens bråk när ett tiotal personer misshandlades och en elev fick föras till sjukhus.
Undrar hur det ska gå med vänstereliten och DÖ-partiernas multikulturella idealstad Malmö. Vilken framtid går den till mötes när klanerna helt tagit över vill jag helst inte tänka på.
Det var fullkomligt fel att automatiskt börja diskutera asyl för ensamkommande barn. Sverige skulle i stället i första hand engagerat sig i att hitta föräldrarna till alla barn som kommit anser UNHCR. Alla förnuftiga människor torde instämma i detta krav.
Sverige måste nu verka för familjeåterförening i hemländerna säger Vincent Cochetel, som menar att det inte är något negativt för barnen/ungdomarna att återvandra, utan det handlar om familjeåterförening.
Enligt UNHCR bryter Sverige mot FN:s konvention om barnets rättigheter genom att ge ensamkommande asyl, om det går att spåra föräldrarna.
Rune Lanestrand

6 Responses to Sveriges sätt att ta emot ensamkommande barn bryter

 1. Rune Lanestrand skriver:

  För femton år sedan motionerade Anna Kinberg Batra om fri invandring.http://www.aftonbladet.se/debatt/a/R0zM8/darfor-har-jag-andrat-mig-om-invandringen

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Trots att jag följt och varit verksam i politiken i många år var denna moderata motion en fullständig nyhet för mig. Det förstärker min bild av Batra som mycket dummare än lantisar även om hon påstått motsatsen. Det fick hon också ta tillbaka. Hon är en vindflöjel som först motionerar om fri invandring. Sedan skriver hon under Fredrik Reinfeldts tal om Sverige som humanitär stormakt. Nu när Trump har skrämt livet ur henne så försöker hon ge intryck av att hon ska rädda Sverige ur asyl- och invandringskaoset som hon i högsta grad bär ansvar för. Hon var inte första namn på motionen. Det var Per BIll. Hon ”bara” skrev under. Lika tanklös då som nu.Jag förmodar att den skrevs av Svenskt Näringslivs mäktiga tankesmedja Timbro som ständigt lobbar för globalisering och billig arbetskraft. Mer ideologi än så var det säkert inte.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Om M skall ha/få den minsta trovärdighet i frågan,
   vill vi se en PUDEL av Fredrik…

   På rygg blottad…

   Inbegripet en ursäkt till SD/Jimmie för Allah kränkningar…

   Tror knappast att Anna skulle lyckas sälja några beganade bilar)

   Heller!

   Gilla

  • jembefreakils skriver:

   varje hänvisning till gällande fördrag och konventioner är felaktigt. detta beror på att den situation, som vi nu befinner oss i, har orsakats av korrumperade politiker, som signerat dokument utan att ta del av innehållet.

   vår Himmelske Fader begär, att alla flyktingar skall välkomnas och ingen avvisas, detta givetvis utan att någon av dom nödvändigtvis kommer till sverige. om Han inte hör oss då vi en gång befinner oss i en gummibåt på öppna havet, är det viktigt, att människor i närbelägna länder sträcker ut en hand. en väl organiserad flyktinghjälp kan f.ö. vara den faktor, som sätter press på islamiska staten.

   vi hämtar yazidierna, som flytt iupp på berget, med helikopter, vi tömmer flyktingläger i grekland, turkiet, lebanon och jordanien och för människorna till en plats, som garanterar säkerhet, tak över huvudet, mat och akut sjukvård. förenta nationerna står för kostnader, organisation och transporten.

   vart går färden är givetvis den stora frågan, som kan lösas av människor med kompetens, erfarenhet och kunnighet. ban-ki-mon är troligtvis inte den rätta personen. vi placerade en man på månen på 60-talet, farkoster kör nu omkring på mars, etc. det är den goda viljan, som inte innehas av vare sig morgan johansson eller bert carlsson, och dom, som vill uträtta någonting, kommer inte till tals.

   massinvandringen för nu med sig övervakningskameror på varje plats, sklutningar, undantagstillstånd, en ekonomi, som inte fungerar, etc.,svt undervisar, vad som händer då samhällstjänster inte längre fungerar. välkommen till——–svåra tider framöver.

   Gilla

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  Vi kan Allah bara instämma!

  Gilla

 3. larslindblog skriver:

  Javisst , om någon som påstår sig vara barn kommer hit skall ifrågavarande givetvis skickas hem till föräldrarna. Det är så självklart att jag inte fattar att vi hamnat i denna soppa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: